Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: nincs cím

#675811 prospero Előzmény: #675808

A politikus nem önmaga ellensége. Valamiért azt hiszik, hogy a stadionépítés a nyerő stratégia...

#675809 prospero Előzmény: #675804

Nem hiszem. A felmérésben arról kell nyilatkozni, hogy van-e bármilyen munkája akár 1 napra. Nem hiszem, hogy éppen a szoci kormányok mondtak volna le arról, hogy a külföldi munkavállalókat belevegyék a statisztikába. De ha linkeled a cikket, kiderülhet.

#675808 Boby. Előzmény: #675802

" Az embereknek meg kellene tanulni értékelni a

kátyúzást és a kátyúmentes utakat - közvélemény

kutatásokkal mérhető mértékben - és akkor

kátyúzás lenne, nem stadionépítés."

Megint kitaláltatok egy magyarázatot ami nem igaz.

#675806 prospero Előzmény: #675801

3200 önkoriból nagyjából állandó azok száma, akik nem közöltek adatot. Tehát a trendeket azért lehet figyelni, másrészt a foglalkoztatási statisztika is csak egy becslés, mintavételből. +-% benne van.

#675804 Ricsi Előzmény: #675801

Csak mostanában számolják bele, ezért is volt hír belőle 2-3 hónapja. Csak megint megy a szokásos másra kenés.

#675802 prospero Előzmény: #675797

Teljesen egyetértek Veled, hogy nem így kellene lennie.

Az embereknek meg kellene tanulni értékelni a kátyúzást és a kátyúmentes utakat - közvélemény kutatásokkal mérhető mértékben - és akkor kátyúzás lenne, nem stadionépítés.

#675801 Margaretta Előzmény: #675793

Beszámították.

Csak vajon mennyit? Aztat senkise tudhassa:)

" A közfoglalkoztatás információs rendszere az ellenőrzött időszakban a nyilvántartások és adatszolgáltatások folyamatossága, naprakészsége, megbízhatósága szempontjából nem volt eredményes, mivel nem biztosította a rendszeres beszámolást és visszacsatolást a döntéshozók felé. A Szociális, majd Közfoglalkoztatási Adatbázisban a 2010. évben 130, a 2011. évben 89, a 2012. évben 389 önkormányzat az adatrögzítési kötelezettsége ellenére nem rögzített adatot, illetve előfordult, hogy az adatrögzítés nem volt naprakész. A késedelem, illetve az adatrögzítés elmaradása kockázatot jelentett az adatbázis adatainak megbízhatósága szempontjából."

Miért is nem hiszek mindig a számoknak se?

#675799 Boby. Előzmény: #675793

1.akkor még nem voltak annyian külföldön mint most

2. nem zengett senki dicshimnuszokat erről a kérdésről

#675798 prospero Előzmény: #675795

Értem az utálatot. Én is utálom. De szavaznál valakire akinek 4 éves tevékenységéből csak ennyit sem veszel észre. Mivel ami jól működik az természetes.

#675797 Ricsi Előzmény: #675785

Látod, ez a legnagyobb bajotok, és azt hiszem, ezzel mindent elmondtál nekem.

Ha elfogadjuk azt, hogy legalább évi 1 haláleset történik azért, mert 1 autós, motoros, biciklis kátyúba ment, és azt az életet politikai megfontolásból (mert nem hoz szavazatot) kidobjuk a kukába, szerintem ez a legszörnyűbb dolog, ami valaha is történhet.

És pont ez mutatja a hozzáállásotokat, a hatalom sokkal, de sokkal értékesebb, mint az emberek élete. Köszönöm, én ebből nem kérek, meghagyom nektek.

#675796 Boby. Előzmény: #675792

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megdobbento_adatok_ennyi_allami_berlakasra_eleg_a_stadionpenz.568370.html

#675793 prospero Előzmény: #675786

A 2009/2010-es statisztikába is beszámították a külföldön dolgozókat és a közmunkásokat. Gondolod, hogy nem? :-)

#675792 Boby. Előzmény: #675785

" Stadionokkal kit támogatsz?"

Tudnék mondani nevek, de inkább csak azt mondom, hogy a haverokat.

#675791 prospero Előzmény: #675753

"Csak én úgy érzem, hogy az ország erőfeszítése és ez az eredmény nem áll arányban."

Egyrészt. Könnyebb felvenni a pénzt és elkölteni, mint visszafizetni. Mondhatnám úgy is, hogy felfelé könnyebb lépni, de lefelé nagyon nehéz alkalmazkodni.

Másrészt a hosszú távú kötelezettségek / törlesztések hosszú távra bekorlátozzák az emberek lehetőségeit normál esetben is.

Harmadrészt, nem normál eset, amikor a tervezetthez képest 50-100%-kal növekszik meg a törlesztőrészleted hosszú időre... és a jövedelmed változása ezt nem tudja lekövetni.

Ebből következő életszínvonal esés drámai mértékű és még 5-10 évig (amíg a hitelek ki nem futnak) csökkenő mértékben de depresszíven fog hatni a gazdaságra.

#675786 Margaretta Előzmény: #675783

Én is épp azt írtam, hogy nem csökkent a munkanélküliség még a közmunkával és a külföldön lévők beszámításával sem és ez nagyobb gond, mint amekkora "siker" az államadósság megfékezése.

#675785 prospero Előzmény: #675762

Stadionokkal kit támogatsz? Először is az építőipart aztán a sportot, kultúrát, azt az önkormányzatot és azokat az embereket akik ott élnek.

Egyébként már gondolkoztam ezen, hogy az emberek számára vajon miben nyilvánul meg, ha egy önkormányzat mondjuk jól működik. Hogy díjaznák-e szavazatokban ha pl. csak annyi történne, hogy stadion helyett, megszünnének a kátyúk az utakon? Észrevennék a változást? Díjaznák ezt a szavazataikkal? Mondanák, hogy ezért érdemes újraválasztani valakit? Azt gondolom, hogy nem. Mert a természetes elvárás az, hogy ne legyenek kátyúk. És ha megvalósul, az is természetes, semmi díjaznivaló nincs benne. Holott lehet ugyanannyiba kerül, mint egy stadion. A kátyuk hiányát észre sem veszed, viszont ha épül egy stadion azt nagyon is. Né már, itt épült egy stadion, meg egy szép park és játszótér mellette. El tudunk menni asszonnyal a következő koncertre, haverokkal a focimeccsre, gyerekekkel az új játszótérre stb.

Hülyeség, de valamiért a polgármesterek/képviselők azt hiszik szerintem, hogy stadiont vagy valami grandiózus dolgot kell építeniük azért, hogy az emberek úgy érezzék, hogy fejlődés van...