Én sajnos semmi pozitívat nem látok a munkanélküliség terén sem.Azt, hogy amunkanélk7lit közmunkásnak hívják, meg hogy a külföldön dolgozókat beleszámolják az itthon foglalkoztatottakba én legalàbbis nem látom pozitívnak.
Én sajnos semmi pozitívat nem látok a munkanélküliség terén sem.Azt, hogy amunkanélk7lit közmunkásnak hívják, meg hogy a külföldön dolgozókat beleszámolják az itthon foglalkoztatottakba én legalàbbis nem látom pozitívnak.
legalább a kettöböl az egyik teljesülhetne.... ehhez képest 20 éve egyiket se közelitjük...
egyébként igen, olyasmi lenne ideális, amit irsz, piac vállaja fel a közérdeket, erre lehetne törvényi szabályozást is írni.
Semmi. Kevesebb állami vagyon van, viszont az államadósság szintje ugyanolyan magas marad, mivel ezt a pénzt már lehívtuk, nem kellett hozzá az IMF hozzájárulása.
Mondjuk nem csodálom, hogy nem találsz az értékrendednek megfelelő pártot...
szocdem beállítottság - magas állami újraelosztást igényel, de Neked prioritás, hogy az állami beavatkozás kicsi legyen...
Ha majd lesz olyan, hogy a piac felvállalja a közérdeket is önmaga ellenében... akkor az a Te értékrendednek megfelelő lesz. :-)
A manyup pénzekkel semmi mást nem lett volna szabad csinálni, mint a hazai kisvállalkozásokhoz igazodó adóreformot - csökkentés, egyszerűsítés-.Az ebből fakadó átmeneti adóbevétel kiesés pótlása az áht.-ban.
Ebből a gondolatmenetből kifolyólag én már az utóbbi választáson is a jobbikra szavaztam, mert
1. mindenki félreismeri a vezetőit és a vezetésükkel csupa jó dolog történne az országgal:)
2. gyorsan csődbemennénk, ami egy teljesen új felállást hozna az országnak, az átélt kín minden emberböl más, új gondolkodást váltana ki.
Mi lett volna, ha a MOL-t nem vesszük meg 500 milliárdért? Annak idején a szurgut amúgy sem tudott beleszólni semmibe sem, nem?
akkor 1000 milliárd forinttal több pénzünk lenne oktatásra, eü-re, adócsökkentésre...
hahaha
stadionokra, közgépre és ilyen-olyan mutyira. Legalább minket ne nézz hülyének, ez nem fidesz gyűlés
Mint mondtam, áht hiány egy az egyben növeli a nominális államadósságot minden évben. Ebből a növekményből a kamatfizetési kötelezettség 3*1100 milliárd =3300 milliárd. A növekmény ezzel szemben csak 2762 milliárd. Ha államadósság és a kamatfizetési kötelezettség nem lenne ilyen brutális, mondjuk csak a 2002-es szintet kellene fizetni, akkor 1000 milliárd forinttal több pénzünk lenne oktatásra, eü-re, adócsökkentésre...
Továbbá: deviza adósság 8741 milliárd volt 2010 áprilisban. Nem realizált árfolyamveszteség ezen a tételen nagyjából 10%. Tehát 9615 milliárd lenne a deviza tétel nagyjából, ha nem fizettünk volna vissza illetve váltottuk volna át forintra ezekből a tételekből. Tehát csökkenés kb. 1000 milliárd ezen a tételen.
19323ról 22085-re növekedett a forintállomány, amiből minimum 1000 milliárd devizás kötelezettség forintosítása, 1762 milliárd a többlet hitel felvétel 3 év alatt+mnyp 1500 milliárd ami éves 3,3%-os hiányt feltételez, úgy, hogy ebből kamat 3,9%-ot okoz.
Igen, megfékezte.
Csak én úgy érzem, hogy az ország erőfeszítése és ez az eredmény nem áll arányban.
Továbbá jó lenne nem egy fékezést, hanem nagyarányú csökkentést látni a munkanélküliségnél. Ez egy látványosabban érezhető eredmény lenne a zemberek számára. Talán nem is tünnének fel akkora mértékben az elvonások és az egyén szintjén egy jobb világnak tünne, ha lenne egy biztonságos munkahelye. Ahol nem fenyegetne a bármikori kirugás veszélye és nem lennének zsarolhatók ezzel. És emiatt nem kéne beérniük alamizsnával, örülve, hogy legalább van munkahelyük.
Elmondtam már többször.Az ország számára két lehetőség áll fent.
1.Gyorsan megyünk tönkre
2.Lassan megyünk tönkre
Lenne még egy harmadik lehetőség is, hogy értelmes emberek kerülnek kormányra és felépítjük a jóvilágot.Ez viszont azért nem reális opció, mert nem látom azokat a politikusokat akik erre alkalmasak lennének.
És? Nekem mindegy, mert mint mondtam, pont ugyanolyan mindkettő. Én nem látok semmi, de semmi különbséget.
Tudod, mondtam, a baráti köröm viktoriánus. De azért mindegyik apja párttag volt, mint az itt írogató viktoriánusok nagy részének is. Ők egy értékrendben nevelkedtek, tetszik, nem tetszik.
Az én szüleim sosem voltak párttagok, ezért igen szegényes gyerekkorom volt, és folyamatosan zaklatott minket állambácsi.
Namost a párttag gyerekeknek tetszik Viktor, nekem nem. Ennyi a véleményem erről a kérdésről. És mostantól hívhatsz komcsinak, libsibolsinak, aminek akarsz, nem reagálok rá.
Amellett egyébként, hogy valójában liberális eszméket vallok, mint a keresztények általában. Mindenki tegye, ami neki tetszik, 2 megkötéssel:
a). legyen benne szeretet
b). ne legyen senkire nézve kötelező
Ha ezeknek megfelel, akkor tőlem bármi jöhet.
Jah, még annyit, a "ne vágjuk le az aranytojást tojó tyúkot" dumát is hallom gyerekkorom óta, és most te is ezzel jössz. Csak én közben leéltem az életem 2/3-át, és nemhogy aranytojást, de még a tyúkot sem láttam.
Süket duma, és látszik, semmi nem változott itt az elmúlt 60-70 évben.
Az ország már kétszer szívott amiatt, mert bizonyos pártok koalícióra léptek egymással...akik korábban tagadták ezirányú szándékukat... és gondolom sejted, hogy a mérleg nyelve párt azzal fog koalícióra menni, aki többet ad...
Jelenlegi helyzetben ha a Fidesznek nem lesz meg az 51%, akkor gondolom sejted, hogy mi következik... Vagy Fidesz-Jobbik koalíció, totális ország elszigeteléssel, ugyanez, ha Jobbik kívülről támogatja a Fidesz kormányt... vagy MSZP/Együtt/DK-Jobbik koalíció. Lehet, hogy nem sírod vissza a korábbi kormánypártot és prominenseit, de könnyen a nyakadba kaphatod őket...
" Akkor ezek szerint személyedben
megtaláltuk az értékmentes választót, akinek nem
fontos más semmi, csak a pénztárcájának a
vastagsága."
Olyan következtetést sikerült levonnod amit nem állított senki, ráadásul egyből rámosztanád egy erkölcstelen, pénzéhes disznó szerepét.Beleillik a fideszes gondolkodásodba, minden ellenfelet, máshogy gondolkodót le kell járatni.
" Ha az ideológia szerepének megbecsülése
Goebbels és Jedi képzőre emlékeztet Téged,"
Mire emlékeztetne a valóságnak sokszor teljesen ellentmondó szajkózás,amikor azt gondoljátok, ha elégsokszor elmondtok valamit akkor azt a nagyközönség majd el is fogja hinni?!Vagy mit kéne gondolnom, amikor az ország vezetői arról beszélnek, hogy merjünk nagyot álmodni, vagy legyünk nagyok, mert akkor majd sikerülni is fog?!Nem arról van szó, hogy az ilyen ideológiák ne lennének szükségesek a sikerhez, de önmagukban nem elegendőek.Az ideológiaval ebben a formában én Goebbelsnél találkoztam, meg Yoda mesternél.Végülis mondhattam volna azt is, hogy hol hazudtok, hol meg meséltek, csak ezt a szívedre vetted volna.
Ha igazad lenne, miért szűnt meg az államadósság mérő? Én működtetném havi 50 000-ért is, szóval a drága működtetés csak duma!!!!!
Ha igazad lenne, miért szűnt meg az államadósság mérő? Én működtetném havi 50 000-ért is, szóval a drága működtetés csak duma!!!!!
Az egyre növekvő adósság megfékezése?
http://www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy
2010 ápr
össz 19323,1
ebből deviza 8741
2013 szept
össz 22085,4
ebből deviza 8608,2
Az össz az nem több, mint 2010 ben?
A táblázatból az derül ki számomra, hogy egy növekvő eladósodási spirálban lévő ország:
2003-2008-ig: 56,8-ról 65,4%-ig növekedett az államadósság, egy évvel később
2009-re: 79,8%-ra
2010-re: 82,2%-ra
2011-re: 82,1%-ra
2012-re: 79,8%-ra
Szóval az a döbbenetes, hogy államadósság GDP arányában stagnál illetve enyhén csökkenő. Ami egy rendkívül jó és szerintem értékelendő teljesítmény, annak fényében, hogy minden évben az áht hiány növeli a nominális adósságot.