Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: nincs cím

#675017 Sumér harcos Előzmény: #675006

egyébként,hogy autós vonzata legyen még ezen emlegetett rendszernek:)

és milyen autókkal jártak 1960-ban a komoly pártfunkcik:)

Apámak volt egy ált.sulis osztálytársa,akinek már a fogantatása sem egyszerű volt,orosz katona volt az apja,az átvonulás alatt ugye...

ez a gyerek 1963-ra egy zseni volt abban az időben az autókhoz,elektromos dolgokhoz...

Baján egy szálloda elől, ellopott egy igazi Elvis jellegű zsir fecskefarkas amerikai autót 1963 nyarán....

ugy elfujta kulcs nélkül,mint a pinty.....

a kocsi vmi pesti komcsi,nagyfejes tulajdona volt...

haza száguldott a kis faluba,mindenki tátotta száját,minden havert be...pörögtek,sörögtek,csajozott,1hétig mindenki Elvis volt:)

persze azt mondta vette,

már mindenki az autót kereste...aztán elkapták persze:)

az kb. olyan volt akkor,mintha ürhajóval kevert volna mai szemmel,még auto is csak 15db lehetett egy faluban.

#675004 Ricsi Előzmény: #674993

Reggel leírtad, milyen egy viktoriánussal vitatkozni, este meg beleesel ebbe a hibába. Én jókat mosolygok ilyenkor :D

Ezt tömören összefoglalva: szar volt az élet, a tejet csak jegyre adták kezdődött, majd a végén gyerektápszer lett belőle, ami járt a gyenge képességűeknek 6 évesen is.

De te vagy a hülye, ha ezt nem érted :D:D:D

#674993 Boby. Előzmény: #674989

Nincs gáz cicám! Ên már akkor is max. a kumiszt ittam meg, mint tejalapú italt...., merhogy a tej nem megy le a gigámon.Amúgy minden tejterméket megeszek, megiszok kivéve a tej.De mára legyen elég ennyi a nosztalgiából.Jóóccakát mindenkinek!Ja, majd elfelejtettem..., megkérdeztem a bratyekomat...., babatej lesz az.

#674990 rbbj11 Előzmény: #674954

de ez nem az áruhiányra utal ember... :) Hanem mint ma a kajajegy, csak akkoriban divat volt a tej egészséges, tömjük vele a gyereket szlogen, ezért lett kajajegy helyett ilyen bónusz esetleg...

#674988 Ibiza Előzmény: #674976

Jut eszembe ezeknek a csehszlovák (kintrekedt magyaroknak) rokonoknak vitt anyukám ajándékba téliszalámit mert nagyon ácsingóztak rá.. vámos magtalálta leszállította a vonatról..engem nem vihetett.. elvették azt mondták visszafelé menjen be érte visszaadják..na sejtitek hogy adták vissza.

#674987 Ibiza Előzmény: #674978

erőlködsz beszarsz..cscsemőknek mint kiderült 3 éves korig járt..ez a csecsemőjegy..én 6 évesen is kaptam..jegyre..és emléxem akartak venni felnőttek mondta a nő csak jegyre van..ezért rémlett a tejjegy..

#674984 Ibiza Előzmény: #674980

így van.. ki voltak rakva a tejek a közértek elé még nyitás elött..a melósok akik korábban mentek azok elvették a tejet és bedobták helyére a pénzt..

frizbizni kicsi volt de jól ufózott :)

Nálunk még lovaskocsival jött a szódás..nekem volt egy két kisméretű kéküveges szódám..amit a szódás csak nekem cserélt..

Akkor kevés lakásban volt jégszekrény..ez tényleg jégszekrény volt..utcán kiabálták "jegeees itt a jegeees!" kimentél szóltál kell..a ****i a vállára rakott egy zsákot rá a jeget és berakta a jégszekrény jégtartójába..nem elektromos volt...csupán a jégtömb hűtött.

Jól kinosztalgiáztam magam.

#674982 Ibiza Előzmény: #674976

Az tény a nagyhatalmak beáldoztak minket..a két világrend közé beraktak egy ütköző zónát

Lengyelek csehszlovákok és Magyarország..románia bulgária..

hál isten nekünk a hadtáp szerep jutott..ezért engedték a mezőgazdaságot..az ipar pedig a kézifegyver és lőszer utánpótlásra voltak kihegyezve.. a gázgyár és a lámpagyár egy perc alatt fegyvereket és lőszereket gyártott volna..

Svájc maradhatott a bankország..Ausztria meg a semleges találkahely..itt dőltek el a nagy dolgok itt találkoztak kémek cseréltek gazdát az infók.

#674981 Sumér harcos Előzmény: #674976

nekem csehszlovák élményem nincs személyes 1990 előttről...

romániától biztosan jobbak voltak....lehettek velünk 1szinten is...

csak 1993-ban voltam osztály sielni tátra,akkor bunyó volt majdnem:)

#674980 Illuzio Előzmény: #674954

A kannas es a zacskos kozott volt az uveges tej es kakao,ha ovatosan szedted le a tetejerol az alufoliat,nagyon jol lehetett vele frizbizni.

#674978 Boby. Előzmény: #674971

De anyádnak lehetett ilyen jegye, hiába te mentél érte...., vagy a te kevedért visszavezették a jegyrendszert?

#674976 Ibiza Előzmény: #674964

Rokonok voltak Pozsonyszőlősön..vagy hol..oda mentünk párszor.. kaptam jó dzsekit műszőr bundát..szép autót..elmentünk boltba simán vettek húst a hentesnél..

#674974 Boby. Előzmény: #674966

" nem is voltak szlovákok akkor...

kevered, a csehszlovákoknál is lehetett húst

venni.."

Nem keverek semmit, természetesen Csehszlovákia volt az orszàg neve, de hús az nyista, csak ruszli.Ez természetesrn nem azt jelenti, hogy sosem volt hús.

#674973 Boby. Előzmény: #674966

" nem is voltak szlovákok akkor...

kevered, a csehszlovákoknál is lehetett húst

venni.."

Nem keverek semmit, természetesen Csehszlovákia volt az orszàg neve, de hús az nyista, csak ruszli.Ez természetesrn nem azt jelenti, hogy sosem volt hús.