Regisztráció Elfelejtett jelszó

GSPARK

Re: nincs cím

#700958 Zotya32 Előzmény: #696770

http://www.investor.hu/news/20140418-kiegyeztek-a-park-tulajdonosai.html

"Mivel a 2013-as egy részvényre jutó nettó eszközérték 2686 forintos, a közgyűlési javaslat azt is jelenti, hogy az igazgatóság jelenleg akkor lenne hajlandó megválni a dolgozó részvények jelentette többlet szavazati jogoktól, ha 3000 forint feletti felvásárlási ajánlat érkezne a papírokra. Ez talán egy jelzés a piaci szereplők számára is, hogy a cégvezetés milyen potenciális értéket lát a vállalat részvényeiben."

itt lehet még egy erősebb fel a következő pár hónapban???

#673852 tigus Előzmény: #673826

valóban, a kettőt nem lehet összehasonlítani.

a Gspark szelvényvágós, nyugodt, kissé unalmas, növekedési lehetőségeit "öregurasan" használó cég, ami majd egyszer az árfolyamot is duplázni fogja (pl. Bojár kivásárlásakor)

a Rába valóban dinamikus szakasz előtt álló, erős növekedésben lévő cég, amelynek a gazdasági mutatói is kezdenek impresszívvé válni.

#673826 rbbj11 Előzmény: #673825

ha már választani kell rába vagy e között, akkor inkább rába, főleg, ha rábát 1200-ért vagy alatta is meg lehet kapni.

#673825 rbbj11 Előzmény: #673798

na persze, mindent negatívat lehet pozitív szemszögből nézni :) Nyilván zsugorodás után van lehetősége növekedésnek. :) Én azért jobban örültem a 88%-os kihasználtságnak, és ha kihasználtságot nem is, de profitot lehetett volna onnan is növelni, de profit is csökken.

#673798 tigus Előzmény: #673779

lassabban fuss:)

8,3 millió eur már most rendelkezésre áll.

IBS fejlesztési igény 2013-ban még 2 millió, 2014-ben 5,3 millió.

a tavalyi osztalék 10%-kal növelt összege 1,5 millió eur.

szinte már most megvan a fedezet az emelt osztalékra is!!

szinte biztos vagyok benne, hogy lesz emelt osztalék (pláne, hogy Bojár egy interjúban ezt ki is jelentette:)

de emellett még van 2 millió eur likvid eszköz (Richter kötvény),

plusz fél év alatt (osztalékfizetésig) még termelnek 3,5 millió Ebidtát (ebből 1,1 millió elmegy adósságszolgálatra, max. 0,4 kisebb felújításokra), amiből megmarad úgy 2 millió tartalék.

a 45 Ft-os osztalék 4% körüli hozam (egyébként Bojár ezt úgy fogalmazta meg, hogy mivel a cég eur alapon működik ez 4%-os eur hozamot jelent, neki ez elég jó befektetés)

Ustream ugyan elmegy (4%-ot bérelt) az IBS pedig jön.

a kihasználtság 80% (nagyobb alapterületet figyelembevéve), így viszont már van benne növekedési tartalék.

A 88-90% már a végét jelentette a növekedési lehetőségnek.

átfutottam. Profit zsugo…

#673779 rbbj11

átfutottam. Profit zsugorodás van és csökkenő kihasználtság + fejlesztésre még pénz kell, ezért val.szeg osztalékemelés sem lesz.

Nem nyerő. Ismét csak 1000 alatt fog érdekelni.

#673773 rbbj11 Előzmény: #673771

ezeket én is tudtam, ezért vételre érdemesnek tartottam eddig is, de mivel tényleg nagyon uncsi, ahhoz is lusta vagyok, h. a gyj-t átolvassam. Abban van vmi új?

#673771 tigus Előzmény: #673769

jóval kevesebb, mint fele értéken (nettó eszköz értékhez képest) forgó, unalmas, teljesen átlátható cég.

hosszútávon várható osztalékfizetéssel (amig Bojár nagytulaj)

2012-re 40Ft volt az osztalék,

most 45 Ft várható, és Bojár szerint ez évente 10%-kal simán tud emelkedni.

növekedési lehetőség is van benne (van üres telke), ha majd a bérlők is úgy akarják.