Igen láttam, hogy kamatot csökkentett az EKB.. ez jó.
Igen láttam, hogy kamatot csökkentett az EKB.. ez jó.
arról nincs véleményem. Egis jobb áron jobb cég volt. Alapvetően gyogyó szektor sosem érdekelt, csak egyedi sztorik benne, már ha kiválóak.
Inkább használd a Randit, itt már van napon túli tőkeáttételes pozi is, szóltak h már hamarosan már TBSZ-en is, szóval a Randommal jobban járnál.
Az MSCI jelentés mikorra várható? Sztem a Richter és az OTP rendelkezik most viszonylag jó kilátásokkal, bár inkább előbbi.
7 November 2013 - Monetary policy decisions
At today’s meeting the Governing Council of the ECB took the following monetary policy decisions:
The interest rate on the main refinancing operations of the Eurosystem will be decreased by 25 basis points to 0.25%, starting from the operation to be settled on 13 November 2013.
The interest rate on the marginal lending facility will be decreased by 25 basis points to 0.75%, with effect from 13 November 2013.
The interest rate on the deposit facility will remain unchanged at 0.00%.
The President of the ECB will comment on the considerations underlying these decisions at a press conference starting at 2.30 p.m. CET today.
http://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/2013/html/pr131107.en.html
Az MNB jelentése szerint a bankrendszer stabil, sokkellenálló képessége erős. Lehet h épp ezért hoznak egy kedvezőtlen döntést a devizahitelesek javára, mert gondolják úgy is kibírja a bankrendszer, azonban ezen az áron a profitabilitás veszhet oda.
1percet láttam a petiből most, még meg sem tudok szólalni.
Figyelnem kell kicsit.
Azt sem tudom mit hozott az EKB kamatdöntés de most lehetett 13.45kor, és 14.30körül szokott komment lenni, azt meg kell várni.. mármint a kommentet.
azért a hatás nem maradt el a kamatdöntő alapján kint :D
micsoda gyertyák..
Túlságosan technikai alapon közelíted meg az egészet, de ettől függetlenül jómagam is úgy vélem a trend ebbe az irányba tart.
Kint közbe kilőttek.
na lesz mit átnéznem.. :D
OTP visszateszt pipa.
Egyáltalán nem temetném én sem.
Nagyon kellene ennek a dev hiteles történetnek a rendbe rakása normális módon. Az sokat segítene. Mentési sorozat lezárása épelméjű módon, egy bizonytalansági tényezővel kevesebb lenne.
200 napos környéke egyelőre fogja.
Csak keserves nézni, hogy egy dax 91xx-en , egy bux pedig 19 k-val se bír. :) Egy Otp-nél pedig folyik a küzdelem a kőkemény 200 napos mozgóval. :) Szomorú na, de hát ez van.
Most akkor néhány db-ot érdemes ezen a szinten venni? Tőkeáttételes pozíciót milyen irányba nyitnál?
Így van:)
Tegnap Richtert vettem helyette 4220-ért.
Mi a véleményed?:)
Az OTP jól járt a kormány korábbi intézkedéseivel, továbbra is a legprofitábilisabb bank, néhány szereplő nagyon veszteséges, talán ki is vonulhat 1-2 szereplő. Az OTP sztem megerősödött, növelte piaci részesedését, van már olcsó számlája is, a Simple, tehát tarolhat.
Na jó napot!
Most értem gép elé.
Ismét nem csalódtam a chartban :D
Jól van, bejött az esés.
Kényszerből mentek el ebbe a bugyuta irányba banki vonalon. Csak hát nem látszik mikor lehet ennek vége, ez a baj.
Én még nem temetném az OTP-t. Az elmúlt hónapban erősödött 16,3 %-ot, ma (eddig) gyengült 4,3 %-ot. A 200 napos mozgóátlagnál jár.
Spekulánsként tudhatjuk, hogy egy fontos tervezet készül születőben, melyben keveredik a politika és a gazdaság. Érdemes óvatosan közelíteni az OTP papírjaihoz.
Én hosszabb távon továbbra is optimista vagyok….
http://www.investo.hu/elemzes/otp-elemzs---brja-e-a-magaslati-levegt-20131106
Ezt a tényszerű álláspontot a kormánnyal közölni kéne, mert akkor észhez térnének.
4xxx-en folyik a ker usa és német sorozatoknál, ezt nem értem.
Richtert érdemessebb venni, a leglényegesebb h az exportpiacokon h alakul a jövedelmezőség, ott milyen az egészségpolitika, gazdpol, termékek iránti kereslet, továbbá a demográfia is fontos lehet még.
Nem akarod ennyire bonyolítani a dolgot akkor megnézed kijött egy light semmi javaslat átment rá 200 naposon.
Sajnos amitől féltem, hogy ez a javaslat egy 0 és nem kezel semmit elég gyorsan igazolódik mert máris kezdődik az ötletelés újra, illetve folytatódik.
Ez a dev hiteles mentés úgy alsó hangon egy 1000 Ft-os kérdés vsz otp árfolyamban. Nagyon nem mindegy mi lesz a vége.
Minden nyomorúságot elmond , hogy 4xxx-en folyik a kereskedés és 5 k elején egész évben, egy usa, és német ATH sorozatoknál.
Nézd nem vagyok jós, de vsz elég összetett a helyzet. Van egy brutál erős usa, német piac. Van a mi régiónk ami az EU-s 2011 -es balhé óta dögrovás.
Otp piaca ebben a régióban van, ennek a régiónak a teljesítményétől függ a profitja. Megnézel egy lengyel, vagy pl ruszki index idei teljesítményt, vagy egy buxot mutatja a helyzetet.
Az a vélekedés jelenleg a piacon 2011 óta kb , hogy ez a régió kockázatos(abb) nehezebben fog kijönni a válságból stb stb.
Aztán itt vannak ezek díszpintyek az unortodox dolgaikkal, és nagy szakértelmükkel amivel belekontárkodnak a banki ügyekbe is.
A bóvli minősítésünk stb.
Innen szerintem könnyebb javítani a megítélésen mint rontani. De hát komoly erőfeszítésekkel lehet rombolni még. :)
Ami furgangos, hogy mi jön a világban. Lesz e olyan szitu, hogy megtalálják a mi régiónkat mint lemaradót, vagy jön egy általános para hullám stb.
Plusz a végtelen brazil szappanopera dev hiteles mentésből mi sül ki.
Megnézed a válság alatti kereskedését elég extrém mozgások voltak mindkét irányban. Ne mondjak mást 11k-1,2 k :)