Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

no comment

#673081 Dr. ursi

Viktor Janukovics ukrán államfő sajtóhírek szerint belemenne az IMF egyik régi követelésének teljesítésébe, a lakossági gázárak emelésébe, miután a Valutaalap segítsége nélkül Ukrajna hónapokon belül fizetésképtelenné válhat. Az elnök emellett hozzájárulna a hrivnya kereskedési árfolyamának szélesítéséhez - gyakorlatilag az ukrán deviza leértékeléséhez -, ami szintén hosszú ideje szerepel az IMF kívánságlistáján.

-

A gázáremelés egészen durva, 60 százalékos lehet az évi 3500 köbméternél többet fogyasztók esetén, a hrivnya árfolyamsávjának tetejét a jelenlegi 8,1 hrivna/dollárról 8,5-re növelhetik.

-

az említett két intézkedésen túl szó volt a legnagyobb vállalatok auditálásáról, olyan törvények elfogadtatásáról, amelyek meggátolják a cégek vagyonának kimentését offshore vállalkozásokba, illetve a szociális juttatások felülvizsgálatáról, köztük egy esetleges nyugdíjcsökkentésről.

-

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/gazaremeles_es_nyugdijcsokkentes_lesz_gyozott_az_imf.568736.html

Re: nincs cím

#673078 prospero Előzmény: #673042

Így viszont közéleti témában sokkal kevesebb originális és gondolatébresztő írás van...

Persze a többségnek nem is erre van szüksége....mármint gondolatébresztésre....sőt bizonyos szempontból meg vannak sértődve, ha valakinek más a véleménye...

Mindegy... nem az én dolgom... megfogadtam, hogy a jövőben törekszem arra, hogy olyan dolgokkal foglalkozzam, amire nagyobb a befolyásom... :-)

#673047 tozsdenyul Előzmény: #672874

Teljesen egyetértek, nehogy véletlenül magunkban keressünk okokat, hibákat, amikor mindig ott vannak erre a többi emberek, vagy a körülmények :)

"Én? Ja, az mindig valaki más"

#673042 Ricsi Előzmény: #672874

Szerintem pedig az történt, hogy sok értelmes régi motoros elment innen, többek között AT miatt. És ez nem jó a gazdának

Re: imf tized a zónára

#673006 xmann Előzmény: #672873

szerintem a helyzet egyszerű. ha van a társadalomnak 100 forint vagyona és 200 forint tartozása, akkor egyértelmű hogy a 200 forint nem lesz kifizetve. Ezt sokféleképp meg lehet csinálni, például úgy hogy leértékeled a pénzt, inflációt csinálsz, és a tartozás reálértelemben leértékelődik. vagy lehet úgy, hogy egyesektől elveszel vagyont, vagy lehet úgy, hogy bizonyos adósságokat nem fizetsz vissza, vagy ezek keveréke. A magyar kormány és a többi is ezeknek valamlyen keverékével él, vagy fog élni. Nálunk például elvették a magánpénztári megtakarításokat, elveszik a bankok vagyonának egy részét, nem fizetik vissza az önkori adósság egy részét, a magándevizaadósság egy részét, és a többi. Szép lassan a két oldal egyensúlyba kerül, a kérdés a terhek elosztása mindig.

#672964 rbbj11 Előzmény: #672874

elég demagóg ez a szöveg, miközben ugyanazt az "ellenvéleményi oldalt" képviselve te is ursi is szabadon írhattok....senki nem került innen még kitiltásra jó ok nélkül, mondjuk fogalmam sincs, mi volt az oka, de kérdezd meg kherceget, ha érdekel

#672878 Dr. ursi Előzmény: #672873

az már nem tetszene nekik :o) fizess te. ők nem. ők csak eladósítani tudnak és abból maguk jól élni, de a cehhet te fizesd ki.

#672874 prospero Előzmény: #672856

Sajnálom.

Akik mindig arról írtak, hogy mennyire összeférhetetlen és gyűlöletet keltett, elérték, hogy kitiltsák?Ebből világosan látszik, hogy ők az igazán összeférhetőek, a vélemény és ellenvélemény szabad kinyílvánításának hívei, sőt harcosai... persze csak akkor, ha az ellenvélemény is megegyezik az övékével... ;-)!

Sajnos, igaza volt, lett AT-nek...Ebben is.

#672873 prospero Előzmény: #672869

Akkor legjobb, ha azok fizetik vissza az ámokfutások következményét, akik hatalomra segítettek ámokfutó, adósságot felhalmozó kormányokat...azaz a jelenlegi társadalom, akik eddig élvezték a jóléti államok - 13. havi nyugdíj, rokkantsági ellátások, segélyek - és az adósságból pörgő gazdaság előnyeit....nem kellene ezt az örökséget gyerekeinkre hagyományozni....

Maximálisan támogatok egy további 4000 milliárdos megszorítást (2000 milliárd lenne eredetileg ugye, de a GDP visszaesés miatt ez felszökhet 4000 milliárdra) és egyúttal támogatom az IMF ötletét, a betétek elvételét....

#672868 rbbj11 Előzmény: #672811

milyen érdekes, hogy szakmai topikokban alig láttalak eddig, mostanában pedig semmikor megnyilvánulni....

ha szakmára vágysz és nem politikára, írhatnál hathor vagy akár az én topikomba is ;)

ja igen, és nem leült, hanem megnyugodott azóta a fórum...

#672860 xmann Előzmény: #672808

Lehet hogy ez még nem jött mindenkinek át, de mivel az adósság sok, ezt valakinek ki kell fizetni. Az a valaki pedig minden esetben a honpolgár. Namost azon lehet variálni hogy ezt egyben vagy apránként vegyék el, inflációval, vagy adóval, sokféle módszer van de a vége úgyis az hogy valakinek kell fizetni. lehet hogy brutálisan hangzik a tized, de a többi megoldás is ugyanezt fogja eredményezni, csak talán más formában

#672858 Sumér harcos Előzmény: #672857

okt23-án volt utoljára,én is egy hétre rá vettem kb. észre...

nézem....kitiltva....semmit nem láttam mit tett,vagy irt..

#672857 banyaiz Előzmény: #672856

Tényleg? Mit csinált a jóember? Bírtam pedig egy igazi "matador" volt. Olyan jó ámokfutásai voltak, valósághoz nem sok köze volt lássuk be az igaz .:)

Tudtam , hogy vmi olyan furcsa az oldalon mostanában keveset voltam , aztán ahogy megláttam a topikját rájöttem, hogy nincs.

#672855 banyaiz Előzmény: #672824

Hová tűnt AT "testvérem", és állandó vitapartnerem?

Besokallt itt a "gazdpolitizálásban", vagy zokon vett valamit, esetleg építőbb jellegű elfoglaltságot keresett?

Szórakoztató és egyben fájdalmas volt vele "vitatkozni", mikor melyik nagyobb arányban. :)