Eddig ez még nem túl meggyőző, forgalom is trágya, de tényleg valami csak történt. 400 alá zárva már kezdene tetszeni.
Eddig ez még nem túl meggyőző, forgalom is trágya, de tényleg valami csak történt. 400 alá zárva már kezdene tetszeni.
Biztos Ft hitelt vettek fel. :)
megyek egy dohánytrafikba kit látok ott polgármester húgát , ő viszi a boltot, vásároltam műfüvet nemrég a Diegoban hát nézem a számlát ki a működtető cég, nem a polgármesteré. Ezek ilyen véletlen dolgok, Mo jobban teljesít tudod. De mondhatnék mellette pl hol épült tesco stb stb kinek a földjén. De 180-as végtörlesztés ilyen embereknek az nélkülözhetetlen volt. Pl Kósának is gondolom kenyérre kellett az árf különbözet.
Szegény embereket tudod ki kellett menteni a gonosz bankok karmaiból. :)
Most, hogy ez a következő de már "végső mentésnél" bonyodalmakat okoz milyen árfolyamon is legyen mert a 180 necces a tömegeknél, hát Istenem ki gondolkozott előre, azt nem lehet elvárni . :)
á dehogyis...a fijjug magulnak csinálták....egy csomó politikus végtörlesztett, nem egy közülük 30-50-80 gurigát....ugyanmiből???
ahogy elnézek 1-2 hitelest, lehet, hogy a részletfizetés és a hiteltörlesztés közötti különbséget sem ismerik/ismerték....pedig nem ugyanaz...hitelnél sokkat többet kell visszafizetni, igaz részletekben...
Ez a végtörlesztés logikailag nem illeszkedett a probléma kezelésébe. Egy teljesen átgondolatlan lépés volt politika részéről. Illetve magukat jól kimentették vele, mert sok politikus is nyakig volt chf hitellel.
Hát most szopják ők is visszaüt a téma , még jobban a néptömegek bár amilyen szinten megy a kommunikáció biztos elmagyarázzák a népnek akármi is történik majd. :)
Ez van Otp-re ez mit fog hozni az rejtély. De agyon is nyomja a kereskedését ez a bizonytalanság. Talán átmenne 4400-on egy 10 k-s daxra, talán.
sajnos sokan a csóróság ellenszerét láttáka hitelben....a csóróság ellen pl. a lottóötös az ellenszer...ha nem termelő beruházásra vesz fel hitelt, akkor a hitel csak még nagyobb csóróságot okoz...
hál Istennek, hogy én nem hagytam magam semmilyen hitelre rábeszélni...hatalmas xarban lennék most...korábban 3xxxxx-es netto fizetésre elég nagy hitelt kaphattam volna, most meg 10 hónapja munkanélküliként, NULLA kilátással retteghetnék még ettől is....
utána mutatnak bakony kellős közepén félmore családot 3 gyerekkel, komfort nélküli házat újítottak fel, manus munkanélkülilett, hónapok óta nemfizetnek...bakonyközepén házat??? minek? eladhatatlan! 3 gyerek? végiggondolták, azok felnevelése mibe kerül? ja, hogy gondolkodás nélkül csinálunk mindent összevissza utána meg a többi ember szívja meg....
teszettek volna élni a végtörlesztéssel, mindenkinek rendelkezésére állt!!...ja, hogy arra se volt pénzük? hitelt se kellett volna felvenni a sok looser phasznak!!!...tegnap is mutatnak a híradóban egy atlétatrikós öreg manust, mutatja nem tud fizetni....lakása úgy van berendezve, mint 1960-at írtunk volna...gondolom jövedelme is olyan volt....szigorúan tilos lett volna bármi hitelt is felvennie...
Értettem amit mondasz, erre mondtam ki lehetne védeni, egy fedezeti ügylettel, azt nem tudom, hogy technikailag ekkora összegre ez hogyan kivitelezhető, 10 évre nem vszínű, de megújítani évente pl. Vhogy csak meg lehetne oldani, számítógépek elbírják a sok 0-át, milyen költsége lenne az más kérdés annál biztos kisebb mint felvállalni, hogy bárhová mehet a chf ekkora tételnél.
Euroman: a másik része pedig ha nem 180-on megy akkor az a gáz, hogy joggal mondják a polgárok, hogy bezzeg a végtörlesztésnél 180 volt. Akkor nekünk miért nem, ez megint politikailag visszaüthetne. :) Sok átgondolatlan bal****kodással magukat navigálták egy ilyen lehetetlen helyzetbe. Ha túl keveset adnak az is gáz ha túl sokat az is gáz. :) Jót röhögnék rajta ha nem a mi bőrünkre is menne ez a játék. :)
forintosításhoz szvsz annyi devize kell, hogy a ker bankok egymagukban bedőlnek tőle, de az mnb-t is megrázná
Igaz , azon az árfolyamon ahol a huf hitelesekkel kb egyensúlyban vannak 210-en mondjuk.
Csak ott a gond, ha ebbe az irányba akarunk menni akkor azt már a 2014-es költségvetés tervezésénél elfogadásánál figyelembe kellene venni stb.
Szokásos bal****kodás ennyit tudok mondani erről a mutatványról.
Nem jó az árfolyamgát ezt beszélem :), mert megmarad a kockázat egyrészt ha mondjuk 300 lesz a CHF akkor bebuknak a bankok meg a költségvetés is, az állam meg combos uj adóket vethet ki, tehát megint oda jutunk h a többiek fizetik a deviza hitelesek megmentését, azaz nem oldottuk meg csak eltoltuk időben. Senki nem garantálja 10 évre előre h nem lesz ilyen és ekkora összegre illetve ilyen időtávra nem is köthetsz árfolyamfedezetet vagy az bazi drága lenne ha lenne egyáltalán. Szal ez nem járható út, csakis a forontosítás az igazi megoldás, tobbi f@sz maszatolás, mert pont azt tünteti el/oldja meg ami a probléma volt eleve a deviza hitelezéssel, h nyitva hagyta az árfolyamkockázatot.
ugyan miért 180-on??? akkor jobban jár, mint a becsületesebb huf hiteles...210 is túl nagy ajándék lenne...
Ha a költségvetés le tudna mondani az évi 100 mrd-os nagyságrendű bankadóról, akkor sima az ügy.
Árfolyamgát a futamidő végéig, 180-on megy a törlesztés, fedezik az árfolyamkockázatot a bankok nehogy a bukta még nagyobb legyen ha elszáll a svájci, és a veszteséget leírják a különadóból.
Aztán csókolom mindenki örül.
Ennyi az egész, ehelyett megy ez a politikai cirkusz, ki tudja mit fognak ebből kihozni a végén ennyi ésszel. :)
Úgy belegabalyodtak már, hogy ők sem tudják.
Nagyon sok sebből vérzik a sztori.
A kiinduló gond vsz ott van, hogy a kormány úgy akarná ezt megoldani, hogy érdemi segítség is legyen, de közben ne kelljen a bankadóból és semmi más banki költségvetési bevételből engedni. Mert jön a választási év, és bevételkiesés = kisebb osztogatási lehetőség.
Viszont ha ez a koncepciójuk akkor érdemi megoldást nehéz elképzelni.
Mert ha túl nagyot ütnek a bankokon az megint gáz gazdaságilag.
Lehetne árfolyamgátas megoldás is, fedezni az árfolyam kockázatot, hogy ennél több veszteség már ne lehessen ha úgy alakulnak árfolyamok.
Csak mindez vsz csak úgy képzelhető el, hogy van visszacsatolás a banki terhek enyhítésén keresztül, és egy közös megállapodással.
Mert különben jogilag is nagyon necces a sztori . Csak még nagyobb zűrzavar lesz belőle ha egyoldalúan lépnek fel.
Már megint a politikai szempontok miatt játszanak a tűzzel. Ez az ultimátum is csak ezt a célt szolgálja. Fárasztó, nincs elég bajunk e nélkül is. :) Ez van.
…bizony nem írhatjuk le, már ott leledzik a tiszavirág égisze alatt…
Sztem ha már hozzányulnak a deviza hiteles mentéshez, akkor forintosítani kellene, ez a végtelen árfolyamgát egy totális hülyeség és csak tologatja a problémát. Így majd nem a devizahitelesek vannak kitéve az árfolyamkockázatnak hanem a bankok ( mondjuk 350-es vagy 400-as Ájrónál pl. mert az amcsik nem tudnak megegyezni és elszáll minden), amik majd nyilván visszaosztják a terheket a lakosságnak és vállalkozásoknak vagy csődbe mennek és akkor meg adópénzből szanálni kell a bankrendszert. Szal lényegét tekintve nem jutunk előbbre csak csöbörből vödörbe az ország ugyanúgy szívhat. Ezt sztem le kéne zárni örökre, kicsit nagyobb vesztő a bankoknak megdézsmálja az MNB tartalékokat, de megszűnik a kockázat cserében visszevehetnek a bankadóból és a mérlegek kitisztulhatnak akár megindulhat utána a növekedés. És végre valamit tistességesen megcsinálnának mert az oktatásnál egészségügynél munkahelyteremtésnél gazdasági növekedésnél nem sikerült, csak maszatolni.
.
Ez a végtelen árfolyamgát ugyanolyan f@szság mint az összes eddigi megoldások. Továbbra is fennmarad a feszkó meg a kockázat és borítékolhatóan egy ujabb megmentés csomagot vetít előre.
Szerintem vékony jégen mászkálnak, ebben a dev hiteles témában is. De úgy összességében is.
Nézd meg pl a legutóbbi csányi balhét mikor beszólt foci témákban, milyen kommentek vannak hozzá fórumokon. Mandinert olvasgattam ami nem éppen egy fidesz ellenes fórum hát ..... . :)
Még nem lefutott ez a sztori vsz. Vagy nézd meg bajai választást mi volt ott te jó ég. :) Aztán nagy kínkeservesen nyertek pár szavazattal már a tűzifa ígérettől kezdve mindent be kellett dobni. Éles lesz ez a 2014 vsz.
Tőzsde szempontból sem lesz egy kutya téma.