Regisztráció Elfelejtett jelszó

Richter fórum

nincs tárgy

#670918 Davenport

Óráson eléggé beszűkült. Vajon fel vagy le mozdul el? Én a le-re tippelek. Holnap vagy hétfőn kiderül.

Re: nincs cím

#669905 Janicroft Előzmény: #669891

Ezt nagyon nem értettem már amikor kijött ez a hír akkor sem. Azt hogy a MOL-t vizsgálják még talán megérteném, bár ott sem volt azért annyira egetverő az esés, de a Richter aznap esett másfél százelékot vagy mennyit? Meg sem nézem mert nem is érdemes. Minek kell ekkora felhajtást csinálni?

#669893 Euroman Előzmény: #669891

és aki ezen nyert, azzal visszafizettetik??:))) azt hittem orsós lexarja a tőzsdét, csak a kétkezi munka érdekli...

"A Mol és a Richter októ…

#669891 Fornit

"A Mol és a Richter október 16-i árfolyamesését vizsgálja az MNB, erősítette meg a hírt a jegybank az MTI-nek. Az előzetes ellenőrzés akár piacfelügyeleti eljárást is maga után vonhat. " "..... ahogy a Richter árfolyamesését is, melyben szerepe lehetett az mfor.hu cikkének, melyben a részvény MSCI indexekbe való visszakerülését csupán 50 százalékos súllyal tartják elképzelhetőnek. "

A richter naggyon extrém kb 100 pontos esésén van mit vizsgálni a közel 20%-os emelkedés után :))

#669887 Janicroft Előzmény: #669853

Köszi, ez nagyon fontos info, erről lemaradtam. Pakkom negyedét leépítettem múlt héten, a többivel várom hogy az MSCI döntés utáni vételek november 27 után még feljebb repítsék kicsit.

#669853 Lebleuf Előzmény: #669535

(Talán) ez okozta,

még lehet izgalmas nov. 7. körül.

Richter vs. MSCI: eladás? 2013.10.16 09:25

Az MSCI hivatalos közleménye egy csavarral bővíti a RICHTER-sztorit: a likviditási kritérium enyhítésével a novemberben bekerülő részvények csak 50%-os súlyt kapnak az indexben, a 100%-os súlyt csak a jövő februári felülvizsgálatnál kapják meg.

Számításaink szerint a RICHTER az enyhítés nélküli is visszakerülne a kosárba, viszont most az MSCI saját döntése, hogy rendel-e 50%-os súlyt a részvényhez. Ezt külső szemlélő most nem tudja megmondani.

A hivatalos bejelentés november 7-én esedékes, az új súlyok november 27-én lépnek életbe. Mivel az MSCI-sztori most egy bizonytalansági faktorral bővült, néhány kiábrándulhatnak a RICHTER papírjaiból

http://www.msci.com/products/indices/country_and_regional/em/announcements.html

„This change may result in the addition of securities to the MSCI Global Standard

Indices at the November 2013 SAIR. In order to manage the potential impact, MSCI

will apply an adjustment factor of 0.5 to the weight of the securities added to

the MSCI Global Standard Indices at the November 2013 SAIR due to this change.

MSCI will increase the adjustment factor to 1 for these securities at the time

of the February 2014 Quarterly Index Review.”

Ki tudja mi ez a *-os be…

#669405 Lebleuf

Ki tudja mi ez a *-os bejegyzés 09:20:35 időpontban 379 723 db mértékben?

Először látok / veszek észre ilyet.

Re: nincs tárgy

#668002 Davenport Előzmény: #667965

Köszi, megvolt!

A nagy forgalom miatt egy kicsit elbizonytalanodtam. Szerintem ma sokan kiszálltak. Én várok egy korrekciót, ami szerintem 4000 alá már nem megy, de megközelítheti. Ha úgy látom a körülményeket, akkor majd ott visszaveszem.