Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hathor TA setupok, Alakzatok stb.

Re: nincs cím

#669122 Hathor Előzmény: #669121

Margaretta.

Ez a diagonal miatt van.

Diagonalban lecsökken a forgalom.

Éppen ezért várható nagy kitörés!

#669121 Margaretta Előzmény: #669111

Mi alapján kereskedsz?

A TA megbízhatósága, majdhogynem a politika megbízhatóságához konvergál manapság.

Épp emiatt nem húzogatom a vonalacskáimat.

A világ felfele megy, így nekünk is kéne, de nem megy.

1 év alatt a bux - (minusz)2,38%-ot, a dax +(plusz) 21,09%-ot, az S&P +18,75%-ot ment.

#669118 Hathor Előzmény: #669111

"Én nem TA- alapjain kereskedem. "

Akkor így nehéz beszélgetnünk.

Mesélj te másról akkor, hadd tanuljunk.

Mi leírtuk a kérdésedre a választ.

#669112 Margaretta Előzmény: #669106

A kitörés sokféle lehet. De ebben az esetben: Relatív nagy forgalommal 18800 fölé kell jutni és talán még a két nap is rövid, inkább 5 nap napról-napra feljebb kell zárni. (Szerintem)

A következetességed előjön a konkrét esetelemzések kapcsán.

#669111 Rozsdáskilincs Előzmény: #669102

Hathor

"nem lesz ez így jó

Mindent kikérdezel, válaszolunk, majd kritizálsz.

állj elő Te mit gondolsz.."

Én nem TA- alapjain kereskedem. Arról kezdtünk beszélni milyen problémák merülhetnek fel ill mennyire megbízható. Hogy ebből lássunk valamit azokhoz konkrétumokra van szükség.

#669110 Hathor Előzmény: #669107

Igen.

Valójában USAban 100éve fel van.

Ezt mondom itthon is.

1991óta van BUX, még csak 22évet ment.

Nekem azóta emelkedik. Most a válságban lett egy oldalazás, de ezt tudjuk be az erős majd 20éves emelkedésnek, azt konszolidálja szerintem..

Ezért mondom, hogy a kezdetekhez kell visszamenni chartban:

1991től BUX

http://postimg.org/image/5gb9qw2f5/full/

Aki kiváló Elliottos, annak vágnia kell mi van a képen.

Én nem vagyok kiváló Elliott szakértő, de akkor is felfele látom a nagy oldalazásból..

Nagyobb elliottos fanok meg 3000es Buxokat várnak 600as OTPvel.

Én nem hiszek ilyenben egyelőre..

Én kép szerint várom a beszűkülésből induljon majd egy szuper erős intenzív impulse hullám fel.

ha kicsit még visszakanyarodik most előtte az sem baj, de rakétát várok, és azt megvárom.

#669107 Margaretta Előzmény: #669098

A divergenciát leginkább az MACD-n nézegetik. Az meg még nem annyira lejt.

Az SP, ugyanúgy, mint a dax is, két éve folyamatosan, egyenletesen, biztonságot sugalmazva emelkedik. Nem úgy néz ki, hogy hipp-hopp beesne. Ha most beesik, akkor nagyon hülye a világ, de főleg az emberek, akik irányítják:)

#669106 Rozsdáskilincs Előzmény: #669091

"Nem kéne ennyire szőrszálhasogatónak lenni."

:) nem akarok, csak én szeretem a következetességet. Olyan mint a sok ismeretlenes egyenlet:) Valamit mindig választani kell ha van rend akkor nem kell vacilálni gondolkodni csak kitölteni az űrlapot. egy kitörés sokféleképp megtörténhet tudni kell mi elfogadható mi nem

#669105 Hathor Előzmény: #669103

Persze..

én is megvárnám ezekkel a pozikkal.

Hatiban nyerő vagy, OTPd ott van.

Sőt.. az is nyerőben..

#669103 Margaretta Előzmény: #669096

Nem rajzolgatok:(

Mint már nemrég írtam, most már annyira kicsi a forgalom és annyira a politika szabja meg az irányt, hogy nem látom sok értelmét. Hosszú swinges lettem.

Többször is rájöttem, hogy mikor gyakran nyitottam-zártam, rendre kevesebbet nyertem, mintha a legutolsón zártam volna csak egyszer.

Még a dax-ba tovább rajzolgattam, de ott sincs túl nagy varázslat két éve: megy fel szinte egyenletesen:)

Ötéves intenzív tőzsdézés után kétéve visszavettem a tempót és poziból figyelgetem, hol áll, de már az sem izgat fel, ha bukóban vagyok, mert úgyis visszamegy nyerőbe.

Pl.: itt van ez az OTP is. Szept. végén vettem 4280-ért. Azóta volt felette, de nem annyival, ahol érdemesnek tartottam volna zárni. Vagy van hati longom 18300-ról akkortájtól. De még azt sem zártam. Megvárom a fordított fej-váll teória villant-e valamit.

#669102 Hathor Előzmény: #669100

Azt szokták mondani, hogy ha jelen esetben 18800at áttörjük akkor várjunk egy két nap megerősítést.

Egy nap, nem nap alapon.

Szerintem sokban függ ennek ellenére a nemzetközi hangulattól is.

Mert ha éppen adósságplafonról döntenek aznap, akkor ultra rizikós a dolog.. de ha nyugat megtámasztja charttal, ott is kitörés van, akkor jó.

Ezért nézzük napi szinten a chartot.

lehet, hogy nem helyesen, de mégis vizsgáljuk állandóan.

Ellenben Te csak állandóan kérdezgetsz, de semmit nem nyilatkozol egy chartról sem..

nem lesz ez így jó

Mindent kikérdezel, válaszolunk, majd kritizálsz.

állj elő Te mit gondolsz..

Én úgy kérezek, hogy ezt látom a charton, megmutatom, utána kérdezem, hogy Te mit gondolsz róla.

Nem az, hogy beszélgessünk és görgeted a kérdéseiddel előre a szálakat.

#669100 Rozsdáskilincs Előzmény: #669082

Remek akkor sikerült visszakerülnünk a bux-hoz naposon (tényleg örülök)

Van egy viszonypontunk is 18800 ami jelen pillanatban ellenállásnak tekintünk. tehát a jövőben e ponthoz képest lépünk. Itt meglehetősen magunkra maradunk a TA- val. A következő lépés eldönteni ha ezt az ellenállást átlépjük mit teszünk. Ugyanis arra nézve hogy mi számít kitörésnek csak annyi infót kapunk hogy a vonalunk átlépése és a fölötte zárás, de nem tér ki ennek mértékére sem módjára. Ugyanis megeshet hogy réssel tör ki egésznap adják de a zárója még mindig a vonalunk fölött van. De az is lehet hogy csak épphogy meghaladja. Ez is egy nagyon rugalmasan végbemenő, esemény, de nekünk muszáj választanunk valamit.

Na eddig nem nagy segítségünkre volt:) Kivéve hogy lett egy pontunk amit lefixáltunk. Meg lett egy várakozásunk az célárat tekintve.

meg kell beszélni mit értünk kitörés alatt. Számomra az jelentené a kitörési tény megállapítását ha ha betudna zárni 18800 fölé.

#669096 Hathor Előzmény: #669091

Csinálsz még háromszögelődéses, ékes rajzokat?

Olyan jó volt régen egy képed, ami tele volt végig ékekkel, háromszögekkel, úgy csorogva szinteket le..

Régen rajzoltál nekünk.

Miért nem rajzolgatsz? ide bedobhatnál valami képet.

Bármiről..

Konvektor is rajzolgathatna a NewYorki metrohálózatával.. ,-)

#669091 Margaretta Előzmény: #669078

Nem kéne ennyire szőrszálhasogatónak lenni.

Mindenki feltesz, azon látszik mire gondol, vagy még mellékommentel.

Vagy fel sem tesz, csak a másik chartjához hozzászól.

Megvitatjuk.

Az lesz a nyerő jóslat, amit többen is írnak, gondolnak.

Ez mindegy, hogy milyen időtávon van.

Csak már indulna be, mert menetközben derül úgyis ki, hogy hogyan kéne csinálni:)

Akkor van mire írni a véleményeket, kiigazításokat.

#669082 Hathor Előzmény: #669078

Akkor mond Te mi az elképzelésed.

Te mit nézel, hol lépnél be, mik a szintjeid.

Én már lerágtam a csontot részemről.

#669080 Hathor Előzmény: #669077

Így van Margaretta ez a lényeg.

Én is így gondolom, hogy ez a lényeg..

ettől beszélgethetünk Rozsdáskilincs módra is róla, ahogy szeretné