Olvastam a rafis vezért. Azért csúnya vége lehet ennek is, ha forradalmárok olyan devizahitel megmentési egységcsomagot adnak, amire 1-2 anyabank esetleg azt mondja, hogy akkor ennyi volt, elengedik a leány kezét és jöhet a leány csődje.
Olvastam a rafis vezért. Azért csúnya vége lehet ennek is, ha forradalmárok olyan devizahitel megmentési egységcsomagot adnak, amire 1-2 anyabank esetleg azt mondja, hogy akkor ennyi volt, elengedik a leány kezét és jöhet a leány csődje.
Na sorold, ami veszteséges, szükség van rá, működik, és NEM ÁLLAMI!!! Mert az rendben van, hogy az állam tart fent veszteséges dolgokat, ezért szed adót. De én magánszférára lennék kíváncsi, mert csak úgy van értelme a beszélgetésünknek.
Bizonyos szemszögből igazad van:) De tessen 360 fokban szemlélődni:) Nemszeretném sorolni mi minden veszteséges és mégis szükség van rá:) Nem lehet csak abból a kapitalista szemszögből látni a világot. Ugye a családodon belül nem alkalmazod ezt a szemléletet az országunk is csak egy nagy család.
Ezzel nem tudok egyet érteni.
Ha nekem van egy vállalkozásom, ami évekig nyereséges volt, de aztán veszteséges lett, és azt látom, nincs is esély rá, hogy nyereséges legyen, bezárom. Országtól, nemzetiségtől, működési területtől függetlenül.
Én. ha te működtetnéd tovább, és a családod elől vinnéd be a pénzt a cégbe, az más tészta. És nem az a lényeg, hogy a bank nem a családja elől viszi, mert ő meg a részvényesek családja elől viszi. Nem fizet osztalékot, csökken a részvényár, és sok-sok kisbüfi látja kárát. Itt is vannak sokan olyanok, akik 6K-s otp-be vannak beragadva, így az OTP az ő családjukat rövidíti meg.
Előfizetős vagyok nekem nincs gondom a cégek hozzáállásáról dumcsiztunk. Sőt most igen elégedett vagyok a díjaikkal amik rám vonatkoznak.
Ricsi látod ehhez hasonlókra gondoltam mikor a szabadpiacpártiak mondják, mindegy ki a tulaj. Ez a példa is mutatja nem mindegy egy honi banktulaj nem fog azon gondolkodni hogy lelép hanem megoldásra törekszik. Külföldiek addig maradnak míg működik a kaszagép utána mi lesz baromira nem érdekli legfeljebb új kaszálandó területet keres más országban.
Feltöltőkártyás csomag + kártyafüggetlen telefon 20e alatt (akár dual SIMes is) 2 év teljes körű jótállással. Remekül viszi a hangot, és nem kell naponta tölteni. Nincs is problémám egy társasággal sem, és ami a legfontosabb: nincs elköteleződés.
Az is, én mondtam. Néha olvasgass, a rafi itthoni vezére tegnap elmondta, ha a hitel-betét arány 1:1 lesz, már itt sincsenek, és mások sem.
Akkor maradunk magunkra. Arra kíváncsi leszek, honnan lesz itt zsé :)
http://kiszamolo.hu/megszunik-a-cib-kockazati-eletbiztositasa/
Ez valóban érdekes kérdés, hogy ezt így megteheti-e a bank. Az tényleg látszik, hogy a CIB vegetálásra kezd berendezkedni, szinte mindent megszüntetnek, amiért egykor érdemes volt őket választani (magasabb kamatok, kedvezőbb szolgáltatások és díjak, Cibezz, stb.), valóban olyan, mintha már csak nyűg lenne nekik az egész magyarországi jelenlét, ami nem csoda a sorozatos nagy bukták és tőkeemelések után.
Nem kell Olaszországig menni, szlovákok, osztrákok sokkal olcsóbban beszélnek, de még a horvátok is, mint mi és a hálózat azonos, illetve jóval kisebb méretű.
Szerencsére egyre több flottába be lehet lépnie már földi halandónak is, így a percalapú 40-50 Ft-os szuper tarifáikat megtarthatják a szolgáltatók saját maguknak, mert ezeket már tényleg csak a birkák veszik.
Nem, egy kölcsön corollával. 1,6 vvti vagy mi, jól megy, és 8-at evett. Megtetszett, elgondolkoztam, hogy megveszem, de aztán rájöttem, nem kell nekem autó.
forddal voltál kint? :)
3 eurért vettem kint párizsit. Összetétel: Marhahús, sertéshús, fűszerek. Nem egy bonyolult recept. Én itthon nem is láttam ilyen párizsit, amiben csak hús van.
De hogy még érdekesebbet mondjak 13 eur-ért vettünk magyar pick téliszalámit. Itthon legalább 30%-al több. Én ezt nem is értem.
Én tudom hogy ott más a minőség, ezért is járok oda vásárolni. Itthon alig veszünk valamit, mert nincs minősége.
ennek már nem sok köze a bankokhoz, de biztosan te is láttad az élelmiszer iparban fellelhető kinti hazai fogyasztásra termelt minőség is különbözik, TV széles nyilvánosság. Szlovákoknál is készült erről tanulmány. A cégek azzal indokolták hogy alkalmazkodnak a helyi ízvilághoz:)
Idelinkeltem, nem igazak...
Az a különbség, kint nagyon sokan vesznek telefont boltban, és nem a szolgáltatónál, így persze nincs hűség. De ha olcsón veszel szolgáltatótól, akkor van, de szerintem ez teljesen logikus...
Igen ezek az infók beszélgetések alatt hangzottak el. Igazak-e?!
Ennek is van gazdasági vonzata, de sokan nem értik.
Kiépítek olaszországban egy rendszert, használja 60 millió ember. Itthon meg a hatoda. De a fenntartása, a szoftverek és hardverek ára ugyanannyi. Namost 1/6-od előfizetővel kell ugyanannyi bevételt produkálni, az csak így megy. Szerintem ez normális.
Ugye, az Unio most akarja elérni, hogy a szolgáltatók egységesen számlázzanak, mert azt mondják, ez egy piac. Persze, ha nálunk lemegy az ára, akkor másutt fel kell hogy menjen, ez természetes. Annyi az előny, hogy mi 10 millióan vagyunk, európa meg mondjuk 300 millió, így itt ha 20%-al csökken, akkor ott csak 0,6%-al kell emelni. És így (talán) mindenki jól jár.
Persze, akkor el kell felejteni a mindenféle telefonadót, amit itthon bevezettek, és ez is kényes kérdést vet fel, mert akkor már kicsit elveszik az önrendelkezés.
Baromi nehéz olyan megoldást találni, ami mindenkinek jó.
Ami viszont igaz, itthon rohadt nagy lehúzás van a lakossági percdíjaknál, ha megnézed, külföldön mi a helyzet. Nem is kell messzire menni.
Íme, vodafone.it
http://eshop.vodafone.it/relax-mini
Kapsz nokia-t, 24 hónapos hűséggel. Annyira tetszik, itthon elterjednek mindenféle baromságok, hogy ez+az van külföldön, és egymást hitegetik az emberek mindenféle baromsággal.
Felmenni mondjuk egy külföldi szolgáltató oldalára és szétnézni, na azt már nem. Mert akkor kiderülhet, másutt is pont olyanok a szolgáltatók, mint itthon. És akkor nem lehet őket szidni.
Amit most csinálsz, az tipikus magyar viselkedés. Ami nálunk pont olyan mint másutt, az mind szar, minket vesznek hülyére. Nekünk sosem volt jó, ami másutt működik, mi mindig ellenkeztünk a világgal. Ha jó nektek, ám tegyétek, én ezért is akarok innen elmenni, nekem pont megfelel a világ, nincs tovább szükségem mindenféle harcra a világ ellen.
Hát pedig van szlovákiában is, spanyolországban is, olaszországban is. Itthon is csak akkor van, amikor olcsón veszel telefont tőlük.
Ők odaadják olcsón, te meg nekik fizetsz. Mi ebben a rettenetes?
Ja Ricsi a telefontársaságok is másként működnek mint nálunk. A szomszédos országokban élő ismerőseim nem ismerik nálam maradsz 2 évig hűség akciókat.