"Beragadásból nincs más kiút csak a dobás bukóban vagy a kiülés."
illetve van még egy, az srv short, ha időben el kezded .
"Beragadásból nincs más kiút csak a dobás bukóban vagy a kiülés."
illetve van még egy, az srv short, ha időben el kezded .
Egy buktatója lehet a dolognak, mégpedig ha az árfolyamok keresztbe mennek. Pl OTP esik, RICHTER emelkedik, a hati nem mozdul, otp-n meg buksz.
Vagy OTP esik, a hati nem mozdul, csak nő a kamattartalom. Persze ez nem lehet olyan nagy bukás, de előfordul.
Shortot egyedi részvényből fedezetként tipikusan akkor nyitsz, ha a BUX határidőt longolod (még gyakrabban fordítva). Vagy egyik vagy másik bejön, a rosszat kiüti a stop, a jót meg hagyod kifutni. Ez egyfajta veszteségminimalizálási stratégia bizonytalan időkre.
Beragadásból nincs más kiút csak a dobás bukóban vagy a kiülés. Esetleg meghirdetheted eladó papírjaidat az apróhirdetés topikban, hátha érdekel valakit :D
Sziasztok,
Kérdeznék egy két stratégiait, majd legf. Henci moderál.
Mi az hogy short fedezetnek tartok papírt?
Az azt jelenti, hogy beragadtam, és nem tudtam eldobni időben, most meg már nem akarom realizálni a veszteséget?
Beragadt papírnál milyen stratégiátok van?(kiülés illetve a a veszteség lenyelésén kívül)
Kösz.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a könyben, ha sokan állunk egy értéken venni, akkor az teljesül hamarabb, aki hamarabb beállt, vagy az, akinek jobb a brokija?
Szia,
ksözönöm sikerült beállítani tök egyszerűen a web-brokerben.. bár többen a peti globális szűrést ajánlották, de ott a hatit nem tudtam berakni a kerinfoba. Most már fut a hati is.. szuper..
nem hiába szavaztam bizalmat Neked ;-)
Szia,
ez lehet a baj. Ott nem állítottam be még semmit.
Majd megnézem.
Köszi
attól függ mit akarsz?
KBC:
Ha tdt-t indítasz akkor megtarthatod. (tdt-hez pénz vagy rv kell.)
Ha daytrade-t vagy normal eladást indítasz akkor eladja.
tehát tdt-t kell indítani. Csak ne felejtsd el zárni legkésőbb 16:25-ig, vagy automatikusan zárják..
Ersténél vagyok és próbáltam (lehet nem jól), de előszőr mindenképpen a saját rv-t akarja eladni, persze tudom, hogy napon belül van az egész, de azt gondoltam, hogy a megvett pakkot meg lehet tartani és az mellet tudok shortolni!
Azért köszi, és ha valaki jobban ért hozzá, mint én nyugodtan oktasson ki. Jó tanítvány vagyok:)
nincs mit... Erste szolgáltatásait kéne keverni KBC felületével.
Szia,
erste:
gyakorlatilag értelmetlen megnyitni ellentétes irányú pozit, mert ígyis úgyis elszámolásra kerül, mert a rendszer zárja... Tehát csak neked van bent az adott árfolyamon pozíció nyitási/zárási szándékod, ezért tűnik neked úgy, mintha nem zártad volna még a shortot. Gyakorlati haszna nincs, mert elszámolásra kerül ígyis úgyis, csak arra jó, hogy adott szinten ami szerinted jó pozíciónyitásra, zárásra beállj.
KBC:
Csak egy irányba lehet állni, sokkal rosszabb határidős szempontból, mint erste.
Köszi az infót!
Az egyenlegközlő alapján van 1 nyitott short kontim,és egy nyitott long kontim!
A longgal zártam volna a shortot!
Ezek szerint 2 irányú lenne az Erste Hati!
Mit kellett volna tennem,hogy ténylegesen záródjon a short?
Én vagyok vakegér,de nem vettem észre különbséget mikor vétellel zártam volna a a shortomat!
Nem is záródott!!!
Gondolom ügyfélszolgálat nélkül is megoldható a hati long vagy short zárás!
Még régebben felhívtam őket ,érdeklődtem határidős felől.Azt mondták vétellel zárom a shortot!
Úgy is tettem,de az egyenlegközlő mégis böki már egy ideje a csőrőm.
Most is látszik a 2 nyitott konti.
Ramatyul világosítottak fel az Ersténél!
Kbc-nél csak egy irányban lehet pozid. Ha el követed azt a hibát, hogy short pozid van és be adsz egy vételi megbízást (ez ugye a short zárása) akkor ez egy komplett ügylet.
Ha ez nem teljesül de (és) beadsz egy másik vételi megbízást (akkor egy új vételi pozid nyilik) akkor napközben van egy nyitott short pozid és egy nyitott long pozid. Ekkor dupla fedezetet foglalsz, a pozíció a napvégi zárásnál kerül rendbe, egymással szembe vezetik.
Ezt még sohasem vártam meg, kértem az ügyfélszolgálatot, hogy vezessék össze...
szia.
Petiben először a webbrokiban ( equitas.hu) be kell állítani, melyik instrumentumokat akarod látni PETIben is.
Ha ez megvan, utána PETI-ben is, az instrumentukom alatt aktiválni kell mégegyszer.
Kicsit komplikált megoldás, de ez van.
Remélem így tiszta.
KBC-nél megtarthatod, és mellette shortolhatsz, persze itt csak napon belül, TDT. Napon túli részvényshort itt nincs.
A többi brokicéget nem ösmerem.
engem meg kikészít, hogy nem tudom PETIben behozni a BUX hatit..
nem tudom mi az oka.. a részvényeket simán pakolgatom jobbra balra. Van határidős szerződésem is. Erstén alapból fent van a kötéslistán, de azon nincs reálom. KBCn van reálom, de ott még sosem láttam a bux hatit.. így sem került rá lehetőségem, hogy kipróbáljam. Pedig az a célom, hogy vissza tesztben a KBCn BUX short, Erstén OTP short.