Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#668434 Ricsi Előzmény: #668431

Hát pedig annyi, pont most olvastam utána :))

Sebészből is csak az idősek, és a nyelvtudással nem rendelkezők maradnak itthon. Szalagmelósnak meg eleve nincs nyelvtudása. De akinek van, azok elmennek nagyrészt, mármint azok, akiknek valós az a nyelvtudás, nem csak papír van róla. És pont most olvastam erről cikkeket (nem linkelem, tartalak annyira, megtalálod őket), amik pont ezt taglalják.

Nem a jobban élés a legfontosabb, hanem a perspektíva, ami itthon nincsen. Ennek pedig egy oka van, mégpedig az, hogy nincs magyar ipar. Az audi is kinti mérnökökkel csináltatja meg a fontos dolgokat, az ittenieknek meg marad a kulimunka. De ez rendben is van, egy német cég a német mérnököket etesse, én ebben nem látok semmi elrettentőt.

Ha pedig így van, akkor azt kell megvizsgálni inkább, mennyi az esélye egy normális magyar ipar kialakulásának. Én pedig ennek 0% esélyt adok, így nem látok perspektívát.

http://eduline.hu/felnottkepzes/2013/4/9/Gepeszmernok_friss_diplomas_elhelyezkedes_BWQNE0

Ezt azért idemásolom, és ki is másolok belőle, mert szerinted butaság:

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán végzettek 26 százaléka már a diploma megszerzése pillanatában főállásban dolgozott, 21-22 százalékuk külföldön talált munkát. Azok, akik itthon helyezkedtek el, átlagosan két és fél-három hónap alatt szereztek állást, 211 ezer forintos kezdő fizetéssel.

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépészmérnöki és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán az álláskeresők aránya 0,8 százalék volt, míg a hallgatók több mint felének már a végzéskor volt főállása. A volt hallgatók 9,1 százaléka külföldön helyezkedett el, míg az itthon munkát vállalók valamivel több mint három hónap alatt találtak állás, és körülbelül 210 ezer forintot kerestek. A nem diplomás munkakörben dolgozók aránya magasabb, mint a BME-n: 19,6 százalék.

Kezdő fizu 210 bttó, szerintem még 150 nettó sincs, szóval tényleg butaság, mert kevesebb :D

#668432 rbbj11 Előzmény: #668428

"erre senki nem kíváncsi" - ez pedig már nagyon egós kinyilatkoztatás volt... Mo-on az emberek 80%-a nem Bp-en él. Vegyük le agglomerációt, gondolod, 70% tördeli a kezét, és esténként azon szomorkodik, milyen borzasztó este 7 után, és bárcsak Bp-en élne?! Szóval azért ez, hogy senki nem kíváncsi rá....normális családos emberek este 7 vagy 8 után tök jól elvannak otthon, magánélet stb., pláne, ha másnap meló.

#668431 rbbj11 Előzmény: #668428

kapkodnak, hisz az Audi is keres, nem ;)

Azt senki nem állította, hogy annyit kap egy mérnök itt, mint Angliában. Egy sebész se kap annyit. Sőt, egy szalagmelós sem. Ez nem Anglia. És nem az az életszínvonal. És mondjuk egy ház nálunk 100.000 euró, ugyanolyan színvonalú Angliában min. 1 millió. Ettől még az angol dolgozók jobban élnek, sose vitatta senki.

Győrben nem találsz normális helyet, csak kocsmát?? Na hát ez erős túlzás...Sopronban én több jó éttermet és kávézót ismerek, mint jóformán az egész budai oldalon. Nyilván egy 2 milliós városban több hely van, mint egy 60ezresben, vagy akár 150 ezresben. És valóban ez nem USA, ahol számolgatni lehet a milliós városokat, és nem is egy 80 milliós No. De ettől még keresnek itt is az ország méretéhez mérten mérnököket és az ország egyéb álláslehetőségeihez képest jól megfizetik őket, és meg is lehet belőle élni, mi több, családot eltartani. Az butaság, hogy nettó 150...ha eljut vki egy Audi interjúsorozaton elég messzire, tudja jól, hogy nem 150 a kezdő mérnök sem...

#668428 Ricsi Előzmény: #668423

A nyugati országokban:

a). nem csak 1 nagyváros van

b). nem csak a nagyvárosokban van élet.

Én sokat jártam vidékre, és azt láttam, este 7 után minden kihalt. Laktunk pest mellett agglomerációban, ugyanaz volt a helyzet. Étterem 0, normális hely 0, néhány, szinte talponálló kocsma volt csak nyitva. Erre senki nem kíváncsi.

A másik a fizetés, Kap mondjuk 150 nettót. Ha abból lakást kell bérelni, fenntartani, és még élni is, biztosan nem marad neki semmi. Mert ennyiből éppen csak meg lehet élni. OK, eltelik mondjuk 5-10 év, és addigra mondjuk kap 300-at (mai értéken). Addigra 34-35 körül lesz. Akkor lesz annyi jövedelme, hogy családra is gondolhat. Hát, ez nem perspektíva.

Nyilván sokat számít, ki milyen családi háttérből megy el. Akinek otthon sem volt több, az talán örülne ennyi pénznek, de ahol nem okoz gondot hó végén tankolni, annak ez éhbér. Így marad a külföld, ahol a megélhetési költségek kb az itthoniak (aki mást mond, nem nagyon utazik sehová), a jövedelme meg sokszorosa. Ha rákeresel, meglátod, angliában pl 40 000-50 000 font körül keresnek az ilyen mérnökök, plusz mindenféle egyéb juttatás.

Szóval én sem sírtam itt, inkább csak azért írtam be, hogy lássátok, mekkora duma van arról, kapkodnak a mérnökök után itthon, és mi a valóság.

#668423 rbbj11 Előzmény: #668196

pontosan, ez tökéletes munkakör lenne neki! Motorfejlesztés pl.

Nyilván nem fog úgy kezdeni, ahol csak azt csinálja, ami szakmai kihívás. Majd ha bizonyít, idővel egyre többet vehet ki a munkaidejéből az, amit szeret és ami igazán szakmai csúcs. Egy pénzügyi diplomával sem lehet elsőre pénzügyi termékfejlesztő bankban...

Nem ismerem a te vagy az ő konkrét esetét, de jellemző itthon, hogy az elvárások jóval magasabbak annál is, mint amit egy német pl. a munkahelyétől elvár...az pedig hírhedt, mennyire immobilis a hazai munkaerő, és ez is egyéni szoc. problémája a magyaroknak, mert No.-ban pl. fel sem merül ilyesmi, éltem kinn, ott alap, hogy oda költözöl, ahol karrierednek megfelelőbb állást kapsz. Ausztria, USA dettó. Pláne egy kezdő vagy alig tapasztalt nem engedheti meg magának ezt a luxust ezekben a nyugati országokban...

Re: 8:1

#668417 Euroman Előzmény: #668416

bocs, az nincs kedvencként bejelölve nálam...ezért nem is kattintottam még soha oda...saját topikomban elfért, nem szennyeztem vele....a mondanivalóm úgyis áthallásos...

8:1

#668415 Euroman

látom senki nem kommentálta...én meg csak egy darabig néztem,így az eredményt is csak most tudtam meg, mert reggel óta a kertben voltam, és oda rádiót se viszek, elég hogy a szomszédnál dolgozó büdös paraszt biurkoló egész nap nyekergette a fosch rádióját...őedi egy pár szaftosat átkiabáltam, de úgy látszik nagyot hall:))

http://index.hu/bloghu/kepviselofunky/2013/10/12/orban_megszolalt_az_1-8_utan

egervári csak ezt dönthette...de a képen látható alakot is vihette volna magával a fijjuggal együtt...

#668196 Ricsi Előzmény: #668141

Nem, mert nem érdekli a téma. Mit csináljon egy kisvárosban? Persze, te is ott élsz, de aki 25 évig megszokta ezt a nyüzsit, nem nagyon akar máshogy élni.

Emellett ezeken a helyeken nincs is rá szükség, lehetne gépkezelő, vagy gépfelügyelő. A mechatronika a mechanika és az elektronika keresztezése, elvileg a legtöbbet tudó gépészmérnökök, de itthon nincs fejlesztés. Ma egy mérnök egy merci gyárban felügyeli a szalagot. Ezért meg kár volt tanulni...

Mondjuk németül sem tud, de most megnéztem az audit, kellene gépészmérnök:

https://karrier.audi.hu/cui%28bD1odSZjPTIxMA==%29/default.htm?configurationId=ZAU_UNREG_SEARCH

Nézzük meg a feladatait:

Mechanikus megmunkáló sorok minőségügyi támogatása, folyamatanalízisek, dokumentáció

Részvétel új projektekben, gépátvételek, minőségügyi rendszer kialakítása

Hibaanalízis, reklamációk lebonyolítása

Kapcsolattartás a nyersanyag beszállítókkal, reklamációk kezelése, gyártási folyamat ellenőrzése

Együttműködés a társterületekkel, gyártástervezés, motorfejlesztés

yeah....huf...fuck yours…

#668156 Euroman

yeah....huf...fuck yourself...ahogy az argo-ban mondják

#668144 exmnbs1 Előzmény: #668141

gazdi volt minőségellenőr németországi autógyárakban

de nagyon rég láttam erre

#668131 Euroman Előzmény: #668124

megértem...az én apám, aki ráadásul hitt a tudásban és tanulásban, hisz tanárként dolgozott, pláne el van keseredve...én jelenleg kilátástalannak látom a saját helyzetemet...

#668124 Ricsi Előzmény: #668120

A két fiam tavasszal megy innen, szóval nem nagyon vannak becsinálva, de azért mégiscsak...

#668120 Euroman Előzmény: #668119

a fijjug maguknak és a spanjaiknak egyre többet nyúlnak le,de ettől a helyzet nem lesz jobb....sőt a mi családunk 2010 óta olyan mélyre süllyedt, hogy ha korábban évtizedeken át nem takarékoskodtunk volna nagyon erősen, akkor most napi megélhetési gondjaink lennének

#668119 Euroman Előzmény: #668117

igen, írtad már, olvastam is...és ő még velem ellentétben fiatal is!

osztrák, német munkaügyi központban szép számmal vannak diplomás állásajánlatok...sopronban egy sem...nagyon kedvesek azokon az alkalmakon, amikor jelentkeznem kell náluk, de mondták, hogy szinte teljesen kizárt, hogy ők bármit is ajánljanak...

#668117 Ricsi Előzmény: #668112

Ez van most itthon...

A fiam mérnökként keres fél éve állást, be sem nagyon hívják, pedig a hivatalos álláspont szerint mérnökökre óriási az igény.

Egyébként gépészmérnök mechatronika szak, elvileg a legkeresettebb...

#668112 Euroman Előzmény: #668110

sajnos az utóbbi hónapban a megpályázható helyek száma is megcsappant, így jelenleg már alig van olyan beadott pályázat, amire választ várok....azok is olyan cégek,ahol már többedik alkalommal pályázok, szóval relatíve kevés az esély...

rbbj nagyon rendes úriem…

#668110 Euroman

rbbj nagyon rendes úriember, segítségével sikerült modernebb cv-t csinálnom. nekem is jobban tetszett az új verzió.

sajnos a bírálók erre sem harapnak egyelőre...hétvégi jó hangulat megalapozásaképpen ma reggel újabb elutasítás sopron környéki német tulajdonú cégtől....sajnálattal közöljük blablablabla....