Re: nincs cím
Ricsi Előzmény: #668423A nyugati országokban:
a). nem csak 1 nagyváros van
b). nem csak a nagyvárosokban van élet.
Én sokat jártam vidékre, és azt láttam, este 7 után minden kihalt. Laktunk pest mellett agglomerációban, ugyanaz volt a helyzet. Étterem 0, normális hely 0, néhány, szinte talponálló kocsma volt csak nyitva. Erre senki nem kíváncsi.
A másik a fizetés, Kap mondjuk 150 nettót. Ha abból lakást kell bérelni, fenntartani, és még élni is, biztosan nem marad neki semmi. Mert ennyiből éppen csak meg lehet élni. OK, eltelik mondjuk 5-10 év, és addigra mondjuk kap 300-at (mai értéken). Addigra 34-35 körül lesz. Akkor lesz annyi jövedelme, hogy családra is gondolhat. Hát, ez nem perspektíva.
Nyilván sokat számít, ki milyen családi háttérből megy el. Akinek otthon sem volt több, az talán örülne ennyi pénznek, de ahol nem okoz gondot hó végén tankolni, annak ez éhbér. Így marad a külföld, ahol a megélhetési költségek kb az itthoniak (aki mást mond, nem nagyon utazik sehová), a jövedelme meg sokszorosa. Ha rákeresel, meglátod, angliában pl 40 000-50 000 font körül keresnek az ilyen mérnökök, plusz mindenféle egyéb juttatás.
Szóval én sem sírtam itt, inkább csak azért írtam be, hogy lássátok, mekkora duma van arról, kapkodnak a mérnökök után itthon, és mi a valóság.