Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Vona FB oldala: "Orbán …

#667646 walex

Vona FB oldala:

"Orbán szerint mi nem számítunk!

Londonban Orbán Viktor egy Jobbikkal kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta, hogy a radikalizmus történelmileg nem képes 16%-nál többet elérni. Nekik ezért ezekkel nem kell foglalkozni, hanem csak a maradék 84%-ra kell koncentrálni.

Az elképesztő kijelentés nagy port kavart, így én is megosztom a közvéleménnyel néhány megjegyzésemet.

1. Orbán Viktor számára ezek szerint vannak elsőrendű állampolgárok (Fidesz, MSZP, LMP, DK, Munkáspárt és mindenféle szavazók), valamint vannak azok, akik 2010-ben a Jobbikra "merészeltek" szavazni. Ezen "bűnükért" számára ők másodrendű állampolgárokká váltak. Lázár János korábbi gondolata szerint mindenki annyit ér, amennyije van. Orbán Viktor ezt még tovább licitálta: mindenki ugyanannyit ér, csak az nem, aki jobbikos.

2. Képzeljük el, mi történt volna fordított esetben! Ha azt mondja, hogy azok az emberek, akik az elmúlt ciklusokban a szélsőséges, nemzetáruló SZDSZ szavazói voltak, azokkal nem kell foglalkozni. Ők nem számítanak. Akkor minden bizonnyal erről szólna az egész világsajtó. Hogy most egymillió magyar ember tisztességébe rúgott bele a magyar miniszterelnök, csak mert mást gondolnak? Ez persze senkit sem érdekel.

3. Orbán Viktor magát nagy demokratának tartja. Én elmondtam már számtalanszor, hogy nem hiszek a liberális demokráciában, de legalább képmutató sem vagyok. A miniszterelnök demokráciafelfogásában úgy tűnik, hogy vannak, akiknek a szavazata többet ér, mint másoké.

4. A kormányfő szerint tehát azokkal van a baj, akik kimondják az igazságot az ország szétlopásáról, a mindent elárasztó korrupcióról, a magyar-cigány együttélés problémáiról, a romló közbiztonságról, a multik és az EU gyarmatosításáról, a pangó és leépülő magyar gazdaságról, az eladósodottságunkról, azokkal viszont nincs, akiknek ez az egész köszönhető.

5. Egy államférfi egy ilyen kérdésre így válaszol: "A Jobbik és mi egészen mást képviselünk, mást gondolunk az országról és a világról. Viszont a magyar emberek 17%-a beléjük helyezte a bizalmát a választásokon, és ezt nekem miniszterelnökként kétharmados többségem tudatában, minden vitánk és véleménykülönbségünk ellenére tiszteletben kell tartanom. Kérem a következő kérdést!"

6. Mondja már meg miniszterelnök úr, hogy a Jobbik programjában mit talál szélsőségesnek, vállalhatatlannak, amiért ezekkel az emberekkel nem kell foglalkozni? A Fidesznek az elmúlt három évben egy épkézláb ötlete nem volt, amit ne a mi 2010-es programunkból lopott volna el (keleti nyitás, kettős állampolgárság, bankadó, gazdasági szabadságharc, rezsicsökkentés stb.). Az már az ő szégyenük, hogy ezeket szinte mind elrontották.

7. Miniszterelnök úr! Szerintem most illene elnézést kérnie egymillió olyan magyar embertől, akik megalkuvások nélkül szeretik nemzetüket és hazájukat.

8. Végül fel szeretném hívni a kormányfő figyelmét arra a tényre, hogy a Jobbik a fiatalok körében már most is a legnépszerűbb. A jövőt pedig nem lehet megállítani, ahogy azt a plakátunk is hirdeti. A jobbikos szavazók tehát, akikkel szerinte nem kell foglalkozni, tömegében magyar fiatalok. Na, látja miniszterelnök úr, hát ezért menekül el az ifjúság az országból. Mert Önnek ezek az emberek, úgy tűnik, nem számítanak..."

Azt tudjuk, hogy a Parla…

#666019 Wall street

Azt tudjuk, hogy a Parlamentben nincs cigánybűnözés, de a jelzőlámpa-akkumulátorokat mégis ellopják valakik az utakról

Több mint húsz jelzőlámpa-akkumulátort loptak el Pest megyében az utóbbi egy hónapban, összesen 2,5 millió forint értékben.

A károkozás mellett az elkövetők a közlekedők testi épségét is veszélyeztetik – mondta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

A megyében több helyen is építenek csatornát, a munka biztosítása jelzőlámpák nélkül gyakorlatilag megoldhatatlan. A lámpák általában félpályás útzár mellett nyitott munkaárkokat védenek, és elsősorban a munkaidőn túli, illetve az éjszakai forgalom biztosítását szolgálják. A jelzőberendezéseket akkumulátorral működteti a forgalomtechnikai feladatokat ellátó közútkezelő.

A lopások döntő többsége Tóalmás, Mende, Szentmártonkáta, Nagykáta, Sülysáp, Úri, Tápióság, Pécel, Isaszeg, Bénye és Szentlőrinckáta térségében történt.

A társaság tapasztalata szerint bárhol helyeznek el a szakemberek ideiglenes jelzőlámpát a megyében, szinte biztosan ellopnak belőlük néhány akkumulátort – mondta Pécsi Norbert Sándor.

Kitért arra, hogy a további lopások megelőzéséért az új akkumulátorokba nyomkövető rendszert építenek be, illetve az egységek külső borítására beégetik a tulajdonos Magyar Közút nevét.

(MTI)

http://kuruc.info/r/35/118410/

Az idősek világnapja kiv…

#665858 Wall street

Az idősek világnapja kiváló kampányürügy volt a Fidesznek

A Fidesz megtartotta a nyugdíjasoknak tett vállalásait, a folytatódó rezsicsökkentéssel pedig tovább mérsékli kiadásaikat - mondta Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője kedden az idősek világnapja alkalmából.

A szóvivő sajtótájékoztatóján azt mondta: a rezsicsökkentés a nyugdíjasoknak a legnagyobb segítség. Hozzátette: a Fidesz szerint erkölcsi kötelesség gondoskodni az idősekről, javítani életkörülményeiket, míg a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány elmulasztotta ezt, a "rossz bankárokat" szolgálták, az idős emberektől viszont elvettek egy havi nyugdíjat, tizenötször emelték a rezsit, vízit- és kórházi napidíjat vezettek be.

Ezzel szemben - folytatta - a Fidesz megtartotta a nyugdíjasoknak tett ígéreteit, és akár konfliktusokat is vállalt, jogszabályokat írt át és "összeveszett a fél világgal" a rezsicsökkentés érdekében. A Fidesz filozófiája, hogy emelni kell a nyugdíjak vásárlóerejét - jelezte, kiemelve, hogy az infláció az 1970-es évek óta nem volt ilyen alacsony.

Hoppál Péter arról is beszélt, hogy a Fidesz-kormány megszüntette a korábbi nyugdíjrendszer igazságtalanságait. Megvonták a korkedvezményt azoktól az "életerős, negyvenegynéhány éves fiatalemberektől", korábbi rendvédelmi dolgozóktól, akik tudnak dolgozni, de lehetővé tették, hogy a nők 40 évnyi munka után nyugdíjba mehessenek. Ezzel a lehetőséggel eddig 108 ezren éltek - közölte.

A Fidesz megszüntette azt az igazságtalanságot is, hogy a kommunista rendszer működtetői kiemelt nyugdíjat kaptak, az áldozatok pedig alamizsnát - füllentette Hoppál, majd tovább tetézte hazugságait: "Helyreállt a rend: a bűnösöktől elvettünk (...), az áldozatoknak 50 százalékkal megemeltük a nyugdíját". A nyugdíjasok érdekében hozott intézkedések között említette, hogy a büntető törvénykönyv szigorúbban szankcionálja az idősek ellen elkövetett bűncselekményeket (lásd: napi szintű öregezés - a szerk.), és azt, hogy hamarosan országszerte egészségfejlesztő irodák nyílnak nyugdíjasoknak.

Azzal is ámította a nyugdíjasokat, hogy értük van a szociálistűzfa-program, melyre az eddigi összeg dupláját, kétmilliárd forintot szánnak.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/2/118386/

Re: nincs cím

#665525 Kiss Zoltán Előzmény: #665499

Ha így folytatja a balnak nevezett oldal a választások előtt lehet,hogy lesz aki piacra dob egy a BL gyűjtőmappához hasonló kiadványt,ahová be lehet ragasztani a választásokon induló baloldali pártok logóját!Nem is rossz ötlet!

#665499 Kiss Zoltán Előzmény: #665494

Tegnap-többek között lovas- felvonulás volt nálunk,szinte jelképes volt,vörös dzsekibe öltözött emberek mentek elől utánuk két narancssárga ruhás takarította a sz...t!

#665496 tozsdenyul Előzmény: #665493

Nah, ebből is látszik hogy én sem gondolkoztam ilyesmin, mert ezen most meglepődtem. Majd utánanézek, ez érdekesen hangzik.

#665493 Ricsi Előzmény: #665478

Hát ezen még sosem gondolkoztam el, de elsőre India bizonyos részei, és az arab világ bizonyos részei jutnak eszembe. Arrafelé ez nem okoz problémát.

#665490 Kiss Zoltán Előzmény: #665481

Na az Ukránok is zárt kapuznak,sőt azt a pályát ahol játszottak még további 3-4 évig nem használhatják FIFA rendezvényen!Pechjük van,hogy nem velünk játszottak,mint a Románok akkor megúszták volna egy irgum burgummal!

#665489 walex Előzmény: #665484

Dzurinda kéne ide, mert eddig minden kormány egy puhapöcs volt itthon. Ő rendet rakna egy ciklus alatt, nem törődve a népszerűséggel.

Ha az ország jelenlegi m…

#665488 Kiss Zoltán

Ha az ország jelenlegi makrogazdasági adatait összevetem a cocik-kormányzásnak nevezett- adataival,hát ég és föld a különbség a jelenlegi kormány javára!Ezek tények,ez van!Egyébként úgy tudom,hogy a fidesz kampány aktivistái minden alkalommal 3 nap szabadságot kapnak,ha Gyurcsány megszólal!!!:)))Éljen Feri!Dolgozik ő helyettük is!

#665484 KawaBazsy Előzmény: #665482

Ahogy mondod, nincs jobboldal. El fogok menni, ráírom a szavazólapra h M Dzurinda, s úgy dobom be..

#665482 tozsdenyul Előzmény: #665479

Hogyne lenne alternatíva, a baloldali, populista pártokból rengeteg alternatíva van, van belőlük liberális baloldali párt, van konzervatív baloldali "centrum néppárt", van nemzeti-radikális baloldali párt.

Jobboldali pártból nincs egy sem. Mármint mérhető.

#665479 walex Előzmény: #665472

Nincs valódi ellenzéki alternatíva sem a bal, sem a jobboldalon. Jobbikból lehetett volna valami, de elindultak a populizmus irányába, nekem nagyon nem fekszik ez a tőlük is hallható, mentsük meg szegény szerencsétlen devizahiteleseket c. műsor. Biztos a közjegyző is hülye volt, amikor felolvasta mindnek a szerződést aláírás előtt.

Viszont közbiztonság terén reálisan csak tőlük várható változás szerintem, mert az összes eddigi kormánypárt nyúlbéla volt ehhez. Sintér is milyen jól rendet rakott, miután a szabálysértési határa lassan a csillagos eget súrolja csakhogy szebbek legyenek a számok statisztikailag.

Nem véletlenül nem engedik szerintem a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot bejegyezni, valószínűleg igen combos mennyiségű szavazatot elvinne a jelenlegi KISZ, MSZMP káderek pártjaitól.

#665478 tozsdenyul Előzmény: #665472

Kíváncsiságból kérdezem, tudsz archetipikus helyeket, országokat mondani, ahol a buuzi a legkevésbé szitokszó? Tehát egy buuzi helyében hova mennél, hova születnél racionálisan nézve?

#665472 Ricsi Előzmény: #665458

Számomra olyan párt, ahol a bbuuzzii nem szitokszó, nem is jöhet szóba. Populista párt sem, és miután a jobbik is az lett, nincs kire szavaznom, így el sem megyek.

#665458 walex Előzmény: #665431

Az mindenképp érdekes, hogy míg a médiában azt hallani, az MSZP-DK-Együtt 2014 nem tud egymással megállapodni, a helyközi választásokon rendre összefognak. Biztos vagyok benne, hogy jövőre is összefognak, altatják ISMÉT a Fideszt és a szavazókat azzal, hogy lefutott a meccs.

Baja mutatja, hogy egyáltalán nem az. Talán nem is árt nekik és mindenkinek egy pofon, hogy felébredjenek.

Nem a szívem csücske a Fidesz, de azt még jobban nem szeretném, ha az MSZP-DK-Együtt 2014-Liberálisok, stb. szakadár MSZP-SZDSZ pártok visszakerülnének a hatalomba. Ezeknél még a Fidesz is jobb, még ha rengeteg mindent is lehetne kritizálni tőlük főként az elmúlt 1 évből.

#665442 Ricsi Előzmény: #665435

Igen, már nem lesz tilos.

Nincs nekem semmi illúzióm, és az sem érdekel, ki nyer. Csak annyira unom a viktoriánusokat, akik szerint a komcsilibsi bagázs egy szemét csürhe, bezzeg a fidesz az grál lovagok gyülekezete, akik nem hogy nem hazudnak, hanem még a fejükben sem fordul meg soha semmi olyan, ami ne lenne becsületes.

Hát, ez a tézis most megdőlt.

#665437 Sumér harcos Előzmény: #665435

jah most nézem,

nem is lesz tilos jövőre:)micsoda húzás:)

"A tavaszi parlamenti választással kezdődően azonban az ilyesmi már nem minősül majd illegálisnak: az új választási eljárási törvény alapján bármivel, akár csuklós busszal is utaztathatók a választók."