Regisztráció Elfelejtett jelszó

Harcsa vagy Süllő

Horgásztam du-án. Kezd…

#679477 banyaiz

Horgásztam du-án. Kezdett már sötétedni egy rávágás sem volt addig megszokott pályákon, akadókon , medertöréseken semmi.

Ahogy csorogtam vissza kikötő felé elkezdtem dobálni iszapon hátha.

Jó 4-5 m-es víz télen volt már rá példa összebandáztak ott. Már össze akartam szerelni, kapás , elvitte halat, dobok ugyanoda szinte azonnal megint kapás, aztán még egy utána, 1,5 kilós körüli.

Jó 3 órán keresztül semmi, aztán 1 helyen ahány dobás annyi kapás 10 percig aztán mintha elvágták volna, biztos elijesztettem onnan őket, **** sok lehetett ott.

Aztán besötétedett és abbahagytam. :)

Szeretem ezeket a hideg vízi süllőzéseket, nagy élmény ha sikerül rájuk bukkanni.

Voltam süllőzni hétvégén…

#678819 banyaiz

Voltam süllőzni hétvégén, megtaláltam őket de aprókat , kiló alattiakat , sok kapás volt.

Srácok akiknek a csónakja az enyém mellett van szintén megtaláltak egy nagyobb bandát. 2 kiló körüliek jöttek nekik. Szénné fogták magukat hallal. Tizenvalahány db-ot fogtak plusz még ami elment nem akadt stb. Egyetlen helyen. :)

Kérdezték kell e hal , mondom majd fogok ha tudok, nekem nem jött ebből méretből. 10 kapásom nekem is legalább volt. Jó móka volt így is.

fogtam 2 süllőt, de kb…

#677082 banyaiz

fogtam 2 süllőt, de kb 10 kapásból. Annyira finnyásan evett , műcsalira koppintás se, küszre megütötte kopogtatta , húzta vonta otthagyta, elkapja nem vitte sehova csócsálgatta. Kb olyan 6-7. kapásra tudtam fogni az elsőt. :)

A végén már annyit nyelettem, mondom ennyi idő alatt ha egy 20 dekás az is megemésztette már. Aztán 3 kilós volt a szája szélében éppen , hogy fogta a horog. Még jó , hogy kivártam :) Ük ük apja, anyja jöhetne.

De mit tudta csócsálni annyi ideig azt a kicsi halat? Nem lehetett éppen hű de éhes.

Re: nincs cím

#671462 banyaiz Előzmény: #670483

Nekem is tetszett. Mondjuk azt megnézném mit művelnek ezek a "lakóhajók" egy erősebb oldalszélben. Viszont jó kis barkácsmunka lehetett összerakni.

Ilyen pályán biztos jó ahol több napra beállnak a vízre. Azért az kemény peca ott pár négyzetméteren 2 napig. :)

Nem biztos bevállalnám, akkor már inkább sátor. :)

#670443 banyaiz Előzmény: #668154

Télen vermelőhelyek környékén, Duna , Sió amire van egy kis rálátásom itt a közelben. Hát kb 15 éve járok a Dunára de még soha nem ellenőriztek. Vadkeleti állapotok vannak.

Főleg Sión feltűnő jóval kisebb víz. Télen mikor összeáll a hal, ott annyi "horgász" van , hogy lehet nyáron nem látsz annyit. Vascsontival próbálkoznak. :) Tisztelet a kivételnek. Néha ott is akcióznak a rendőrök ilyen fellángolás jelleggel, legalábbis ahogy hallottam látni még nem láttam.

De szép ez a víz. I…

#670441 banyaiz

De szép ez a víz. Itt aztán lehet mindenféle módszerrel nyomulni.

#668183 Ibiza Előzmény: #668165

a gereblyézés dunai elnevezése..kikapálták a partra a halat mint a krumplit.

#668154 Ibiza Előzmény: #668150

nem egészen..Dunán a pesti szakaszon gyakorlatilag megszünt a kapálás..párszor lementek készenléti rendőrök..ott fektették sorba a kapásokat..

#668150 banyaiz Előzmény: #665939

Természetesen vizeken nagyjából szabad rablás állapota van.

Sokan járnak Póra is az most a nagy sláger, harcsa miatt. Eladják amit fognak. Van ismerősöm aki képes 2-3 napért lemenni részben ebből él. Gondolhatod mennyi halat fog ha képes fél napot autózni 2-3 napos pecáért, és még keres is rajta, nem is keveset. Mondjuk ez ilyen fél legális műfaj még.

#664227 banyaiz Előzmény: #664226

Egy horgásznál nem árt ha van gumicsizma csomagtartóban ált tartok, most jó lett volna egy combcsizma is , hogy tovább szélesítsem a látókörödet . :)

Ásó nem alap felszerelési tárgy legalábbis nálam, de most vittem mert le van apadva, és ahol kikötöm a csónakot ott kb 1 m-en dagonya van , azt akartam kiásni , de azt majd legközelebb.

Mondja vki nem sport a horgászat. :)

#664226 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #664219

Értem én... de ebből is látszik, hogy a Magyar nem egy nagy hajós nemzet. Ott volt például, ez a dottore Francesco Schettino, az hamarabb gallyra vágta a Costa Concordiát mint Te ezt a ladikot, oszt még ásója sem volt, mondjuk az sem süllyedt el ..... (na de ezen inkább nem viccelődöm). A lényeg, hogy itt mindig tanul az ember... ha legközelebb ladikot kell elsüllyesztenem,(bár erre eddig még nem volt szükségem, de bármi megeshet) akkor ásót feltétlenül viszek magammal, no meg gumicsizmát :-) Szotyi meg biztos lesz a másik négy ember valamelyikénél...

#664223 banyaiz Előzmény: #664217

Mondhatnám úgy is, hogy ez egy unortodox elsüllyesztésre sikerült. A tervezett 20 perc helyett lett 3 óra legalább a teljes kínlódás, jó haltartó helyett az erdőbe került, még jól el is fáradtunk, amúgy minden a tervek szerint ment.

#664219 banyaiz Előzmény: #664217

Vízen volt, onnan kihúzni a partra az kb 5 emberes feladat, de úgy, hogy mindenki belepakaszkodik rendesen.

Annyi volt a hiba, hogy sokkal több követ kellett volna beletenni az elején. De a fene gondolta, hogy tele lesz vízzel és kb 30 kiló kő nem fogja elmeríteni. Kb 50 kiló benne volt akkor kezdett merülni.:)

Utána pedig mikor felfordult, hát sok verzió már nem volt. Örültem el tudtunk olyan helyre vontatni ahol csizmában lehetett szétkapni sekély vízben.

Tanulság esetleg vki ilyesmivel akarna foglalkozni a jövőben, akkor így ne csinálja hacsak nem akar néhány órát sportolni, jól elfáradni stb

#664217 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #664213

Nem volt ez rossz kisérlet! Legalább nem a parton próbáltad elsüllyeszteni :-) Bár, ha ástál volna neki egy gödröt, oszt eltemetted volna, lehetséges, hogy hamarabb végeztél volna .... (az ásód az megvolt hozzá :-) persze én baromira nem értek ezekhez a ladikokhoz...

#664215 banyaiz Előzmény: #664213

Süllőtartás helyett a vaddisznóknak lett tartás az erdőben belőle. :) Áhh, ekkora bal****kodást, nem hiszem el. :)

#664213 banyaiz Előzmény: #659023

El akartam süllyeszteni egy ladikot , idő vasfoga megrágta. Nem csináltam még ilyet. Gondoltam rakok be 20-30 kiló követ ütök egy két lyukat megy le süllőtartásnak.

Egy gond volt, megtelt csurig vízzel és kevés volt a kő nem merült. Pff kivontatni nem volt egyszerű ilyen állapotában fújt a szél is, megraktuk kővel de már tele volt vízzel nem tudtuk egyenletesen pakolni csak dobáltuk bele, elkezdett merülni féloldalasan, megfordult a víz alatt és feljött az aljával felfelé. :D Komoly volt.

Mondom most mi a ló****t csináljunk? Nem volt más szerszám csak ásó , más nincs kihúztuk nagy nehezen olyan helyre ahol megfeneklett, ásóval nekiálltunk szétverni, darabokat ki tudjuk húzni. B+ kb 2 óráig tartott az ásót is megviselte a történet , kb mindenemben izomláz van.

Jó sport volt. Így jár aki ész nélkül nekiáll a dolgoknak, többet erővel mint ésszel. :)

#659023 kosami Előzmény: #658707

ez mekkora baromság. lehet hogy ezzel akarják befogni a horgásztársadalom száját mert nincs elég hal a vizekbe? és mindenkinek legyen sikerélménye? :)

talán a telepitésekre szánt pénzt nem kéne ellopni kedves ex elvtársak. röhely hogy a balatonon ,parton horgászó kollégát nem lehet látni a tisza tónál szintén, de ha látsz is, mást nem fog csak törpéket és uttörő pontyokat. a napijegyek meg lassan megfizethetetlenek lesznek. külön hozzott területi szabályokról ne is beszéljünk . siralmas állapotok vannak.