Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

http://hvg.hu/sport/201…

#664669 Nyeretlen_Keteves

http://hvg.hu/sport/20130926_Szivinfarktust_kapott_egy_FTCjatekos#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_9_26

Ez a gyerek játszott most a Fradi-Újpest meccsen(megnéztem, persze csak tv-ben, mert az elmúlt 20 évben nem nagyon járok meccsre)

Elég tűrhető meccs volt...az elején csodálkoztam, mert első ránézésre inkább egy Szenegál-Nigéria meccsnek tünt(de mind1)

Hajrá Lilák!

Re: nincs cím

#664370 Sumér harcos Előzmény: #664272

Király Ferenc még ezt is mondotta,hogy ki is volt próbálva:)

"Népsport akkori főszerkesztője, aki Mexikóban együtt lakott a csapattal és szinte mindent tudott: „Úgy érzem, most már elmondhatom, miért is született ez a nagy kudarc. A magyar orvosok a világbajnokság előtt néhány hónappal kipróbáltak egy stimulálószert, ami feldobta a játékosokat. Ezt a brazilok ellen próbálták ki és ott bejött, csodálatosan ment a játék. A mérkőzésen akkor idehaza 16 fok volt és durván 100 méterrel voltunk a tengerszint felett. Mexikóban azonban 40 fokban és 1800 méter magasságban ugyanettől a szertől lebénultak a fiúk. Ennek a szernek volt a fedőneve a tészta. Valójában ez egy piros pirula volt, és még csak annyit, hogy a mérkőzés közben Sallait megkérdezték: te sem látod a szovjet kaput? Mire Pici azt mondta, látom, csak mozog.”

De mind Mezey, mind a csapatorvos dr. Mohácsi János azt mondta: semmiről sem tud. Azóta Mezey elődje, Mészöly Kálmán, a korábbi orvosi stáb, illetve számtalan akkori és korábbi válogatott játékos (többek között Nyilasi Tibor) is elismerte, hogy a felkészülés alatt igenis titokban kaptak a játékosok teljesítményfokozó infúziókat. „Ez az infúzió a vér hatékonyságát volt hivatott növelni. Ugyanezt használják a kórházak intenzív osztályán. Ez tulajdonképpen ötszáz darab (!) vitamintablettányit sűrített egybe, amit, ugye drazsé formájában képtelenség lett volna bevenni.” (Gótzy doktor, a Mészöly-válogatott csapatorvosa) A legtöbb forrás megerősíti, hogy a magyar válogatott a többi csapathoz hasonlóan teljesítményfokozó szereket használhatott. Mexikóban azonban ez a korábban sikeres szer csődöt mondhatott, mivel nem kísérletezték ki a mexikói embertelen melegre és az oxigénhiányra. Ez okozhatta a beszámolókban sokszor felbukkanó, katasztrofális eredményre vezető dekoncentráltságot, bénultságot, szédülést, rosszullétet a szovjetek ellen.

#664366 Sumér harcos Előzmény: #664234

"Dinamó Kijev parádés játékkal megnyerte 1986-ban a KEK-et (Athletico Madrid ellen 3:0-ra, ha jól emlékszem...). Mezey erre azt mondta, hogy ez remek, mivel egy csapat pár héten belül nem játszhat mégegyszer ilyen csúcsformában. A szovjet válogatott ugyanis szinte teljesen a kijeviekre épült és szövetségi kapitányként is a kijevi edzőt nevezték ki nem sokkal a VB előtt.

No, hát ebben is tévedett Mezey doktor..."

Ezt kiemelem: " Egy tön…

#664332 TrendMan

Ezt kiemelem:

" Egy tönkrement világban lehetetlenné válik bárminemű egyedi kísérlet a sikeres kitörésre..."

Ez akár általános társadalmi felismerés is lehet.

#664235 Sumér harcos Előzmény: #664195

ugye sors fintora, hogy ha legkésőbb a félidőben beállunk védekezni és nem 6- ot kapunk csak 3-4-et, akkor csoport harmadikként továbbjutunk.

Uruguay 2-7-es gólkülönbséggel ment tovább, mi 2-9-cel estünk ki...

de legalább xaross kanadának rugtunk volna 4-et...

szinte tippszmixültek kategoria

#664234 Sumér harcos Előzmény: #664233

Mezey beismert hibái 1986 mexico

Önéletrajzi kötetében Mezey kritikusan vallott hibáiról.

„Az egyik nagy hibát itt követtem el, a magyar bajnoksággal. A sikeres téli felkészülés után négy nap alatt három meccset nyertünk Katarban, Ázsia és Katar ellen.. A baj az volt, hogy ezután a magyar bajnokságra bíztuk a válogatott felkészítését. Arra a bajnokságra, amely sem fizikailag, sem erkölcsileg nem képes felkészíteni egy ilyen teljes embert kívánó feladatokra... Ragaszkodnom kellett volna, hogy a bajnokságot megszakítva, legalább 6-8 hét álljon rendelkezésemre a felkészülésben...”

Mezey szerint a szovjet meccs szünetében és a talákozó után is hibázott.

„Ebben a társasában ott és akkor már nem volt tartás... Képtelenség lett volna elvárni tőlük a talpraállást. Beállni a kapu elé, nem kockáztatni, több gólt nem kapni... Ehelyett bátrabb játékra ösztönöztem őket, hiba volt...”

„A rémes szovjet meccs után újabb nagy hibát követtem el, el kellett volna zavarnom a játékosokat a városba, tombolják ki dühüket, igyanak, vagy csináljanak bármit... Nem tudtam megtenni, már túl sokan figyeltek bennünket...”

A kapitányi összegzés is beszédes.

„Bukásunk törvényszerű volt, akkor is az lett volna, ha nem követünk el semmilyen ballépést. Egy tönkrement világban lehetetlenné válik bárminemű egyedi kísérlet a sikeres kitörésre..."

Negyedszázada hiába várjuk a kérdésekre a választ, de egy biztos: Mexikó óta igazán egy kérdés foglalkoztatja a sportszerető közvéleményt: mikor tapsolhatunk újra világversenyen a magyar nemzeti tizenegynek.

#664233 Sumér harcos Előzmény: #664195

tésztásgyuritésztásgyuri.........

"Tíz évvel az irapuatói vereség után a Népsport egykori főszerkesztője, Király Ferenc aztán más magyarázattal állt elő. Az újságíró verziója szerint a tészta egy doppingszernek, egy piros pirulának a fedőneve volt, amit már korábban is szedtek a csapat tagjai. De Király szerint arra nem készült fel a magyar vezetés, hogy magaslaton, déli melegben, ritka levegőn milyen hatást válthat ki a szer."

#664203 banyaiz Előzmény: #664195

Délben nem véletlenül szoktak sziesztázni azon az éghajlaton. Akkor nyomták az edzéseket akkor ez benne lehetett.

Úgy tudom, hogy versenyek előtti napokban hetekben már kerülik azt, hogy kihajtsák magukat úgy általában a sportolók. Egy focicsapatnál is van az alapozás erőnlétileg formában lendülnek aztán technikát csiszolgatják.

Azóta is vmit a játékosaink kajájába keverhetnek mert úgy néz ki sokszor, hogy nem tudnak futni. Érzékcsalódás lehet. :)

#664198 TrendMan Előzmény: #664195

Ezt már soha nem fogjuk megtudni, de azért megvehetjük a könyvet.

Esetleg a választások után kiderül, hogy a liberálisok szívták ki az erőt már akkor is:-DDD???

https://www.youtube.com/…

#664195 Zotya32

https://www.youtube.com/watch?v=Z8YlampwOEE

http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20130924-megfejtjuk-e-valaha-a-mexikoi-futballtragediat.html?sec-2

"Amiről még soha nem beszéltem: már az előző nap nyilvánvaló volt, hogy valami nem stimmel" - írja a könyvében a sokkoló vb-rajtról a válogatottban 61 találkozón 13 gólig jutó irányító-középpályás. "Az edzésen csak vonszoltuk magunkat. Egymást kérdezgettük: te tudsz futni? Én nem! És te? Én sem…""

Az 5. gól előtt elég kényelmesen kísérte a szovjet játékost kb 1 méterről...

Kordonbontás

#664156 nemtoom

2013 Kétmillió forintra büntette a Ferencvárost az Újpest elleni, vasárnapi derbin történt szurkolói rendzavarások miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

2008 A bíróság szerint a fideszes képviselők tavalyi kordonbontása jelképesen fejezte ki a kordonnal szembeni ellenérzésüket, az nem a rendőrség munkájának akadályoztatását szolgálta, így semmilyen büntetést nem szabtak ki rájuk.