a dollárra gondol, csak nincs ideje mellé tenni a szimbólumokat :)
a dollárra gondol, csak nincs ideje mellé tenni a szimbólumokat :)
megértem, én sem szoktam....eurjaim még tavaly nyáriak, ősziek voltak 280 alól, usd-t januárban kaptam 216-218-225-ön...ezek mentek el....azóta nem merek venni....meg nem is érte volna meg...eladást dec végén kezdtem, akkor is kaptam érte 298-at, és az azóta alapokban, illetve az 1. félévben betétben jobban hozott, mintha ki-be ugráltam volna...
Én 223-on váltottam át a ker számlám nagy részét $-ra US rv-k miatt.
Nem örülök mikor a deviza vételit ez alatt látom.
ezek után kancsalszemű phasztolcsynak megint akkora lesz a pofája....de úgyis rábaxik a kamatvágásra, meg a buzzy kis hungarian qe-ra...kis pincsi, popsilafatyoló helyetteseivel még fog gyöngyöző homlokkal állni a mikrofon mögött
én még március végén eladtam minden devizát...chf,usd,eur volt...usd 235-ért ment el, eur 305-ért....azóta csak egy kis tartalék fizikai usd van, meg a szokásos eur mennyiség, amitől jól érzem magam
H b@szná meg ez a wcpapír dollár. Múlt héten még 229 volt.
(HUF-ban számolva még ezzel a mai meghúzással sem nyerhetett egy usa részvény longos pl bac akár múlt hétről.)
"Nem csak pánikban élünk őrült időket, hanem a bullpiacon is."
teljesen igazad van!!!!!!
Egy dologra nem gondolsz: békeidőkben 100-150bp körül volt a hozamfelárunk... tartósan.
Ott már ezerrel megy a kockázatvállalási hajlandóság, vesznek mindent, ami 5bp-al több hozamot ad.
Nem csak pánikban élünk őrült időket, hanem a bullpiacon is.
persze, nem is gondolnám hogy ekkora überheppyben beleharapna a 320-330ba :) én első körből 295 köré vártam korrekcióként, de evvel lehet fölé lőttem, ha szimplán TA-t nézem simán van még tere erősödni a HUF-nak mind eur mind usd hez képest, persze ez szerintem rövid távú lesz, a hosszabb távú folyamatok inkább az első verziómat támogatnák
de a tőkepiacok az elmúlt időszakban az utolsó lehelletig kifacsarnak mindent, kiszállás csak nagy indokkal, a cerry pedig még mindig huf-nak dolgozik, plusz ugye a makróink is javulnak ( nahhh ezt azért félve jegyzem meg, de mintha ez körvonalazódna )
"lophaszt hajra" :D
Euroman, ne aggodj a kp-s valuta váltások miatt, sőt ezeket a boldog időket szerintem ki kell használni újabb hosszabb távú eur, usd vételekre
a funda és a szándék nem hazudik, az pedig sokak által bármennyire nem elfogadott a HUF gyengítése
( ismét megjegyzem hogy a kormány gazdpóljának majd 60% val egyet értek!!! nem rosszindulat ami miatt írom )
de a hosszú távú folyamatok gondolok itt a komolyabb jegybankok nyomtatásainak másolására, a 2750milliárd kipumpálására, meg fogja hozni a várt irányt, vagyis a Mo tőke, forrótőke forintból ki , eur, usd, részvény ( magyar vagy külföldi ) , befalapok -ba be. Simán lehet egy huf gyengülés, és tőzsde emelkedés mixünk ( egyenlőre jobb híján )