Regisztráció Elfelejtett jelszó

Plotinus fórum

Anyag jellegű költség.

#661668 lagwagoner

Mondjuk ez a 2012-es 4,6 milliónyi anyag jellegű költség tényleg sok. Ez mire mehetett?

Re: Kiknek szól?

#661655 Boby. Előzmény: #661650

Azért el ne tűnj! A szakmaiságodra nagy szükség van egy ilyen direkt elferdített világban.

#661650 xmann Előzmény: #661643

Zavar a butaság. azért írok mert minden témában ahol találkozom vele, s nem kevés van, százoldalas eposzokat ír, amik hemzsegnek a tárgyi tévedésektől.

De igazad van, befejezem. Bár szerintem a plotinus mérlegét még nem látta, de azért arról is nyilatkozik. Én most néztem meg a kvesztorét is, mert kiváncsi voltam. Egyszerűen érdekelt. Vannak ilyen emberek, különösen aki sokat foglalkozott számviteli ügyekkel :) már egy beszámoló is sokat mond el egy cégről

#661646 xmann Előzmény: #661635

a joghoz nem értek, de a saját részvényeket nyilván kiszűrik, ez a logikus. gondolj bele.

van 100 forintod a cégben, van 100 részvény, ebből 50 darab saját részvény. mennyit ér egy darab részvény?

Számolhatsz AT módjára: 100/100 = 1 forintot ér egy részvény, vagy megértheted, hogy valójában a vagyon 50 részvényre oszlik szét, hiszen az az 50 részvény a cég saját tulajdonában van, olyan mintha nem is lenne. Például kiosztják osztalékba a teljjes 100 forinot, akkor minden részvényes 2 forintot kap, mert a saját részvényekre nem jár osztalék.nem véletlenül minden elemzés kiszűri a saját részvényeket, és nem csak a plotinusnál. Tehát a helyes válasz az hogy 2 forintot ér egy részvény.

de mondok cifrábbat. Tegyük fel, hogy szintén a fenti példában vagyunk, de a cég azokat a saját részvényeket 6 forintos áron vette meg. ekkor a cég SZÁMVITELI saját tőkéje 50*6+100 = 400 Ft lesz. Ha ebben az esetben a számviteli saját tőkét osztod le a részvények darabszámával, akkor 400/100 = 4 forintot kapsz, miközben nyilván nem annyi a valós értéke a részvénynek. Tehát a számivtelileg kimutatott saját tőke leosztása a részvénydarabszámmal nem jó, ha jelentős egy cégnél a saját részvény álloomány, nem mutat igazságot

na ezért érdemes gondolkodni, és érteni ahhoz amiről beszélünk, ezért is nem szólok hozzá a spade által felvetett jogi dologhoz, mert lövésem sincs róla.

#661643 Boby. Előzmény: #661620

Egy pénzügyileg ilyen képzett ember, mint te, miért áll le egy ilyen gyökérrel beszélgetni, mint at?!Ezek vagy komplett elmebetegek, vagy direkt, megbízásból csinálják amit csinálnak. Ezekkel nem beszélgetni kell, hanem elhajtani kell öket, mint a magzatvizet.

#661641 Előzmény: #661635

Én nem rosszhiszemű vagyok, hanem kritikus.

Feltettem a másik topicban a kérdést, felteszem itt is:

Ki az az ember, akinek olyan tollas a háta, hogy egy noname magyar cégnek EZZEL a mérleggel odaadna 500 milliót infla+4,5% hozamra? Na ne röhögtessetek már, hogy nem páros lábbal röhögnétek szét az agyatokat, hogy egy 50 milliát meghaladó veszteségű, csökkenő saját tőkéjű cégnek adnátak 500 millát úgy, hogy azt se tudnátok, hogy miért van erre szüksége, vagy hogy mire költené azok után, hogy azt írja be a mérlegbe, hogy "a vagyon értékelése nem lehet pontos, attól függ, hogy hogyan számolunk, ezért mi most úgy számoljuk, hogy az ennyi".

Még egyszer jelzem, képzeljed el, hogy ezt az ajánlatot most a Lagwagoner Nyrt tenné meg.

Na ki lenne az, aki rábeszélne másokat a befektetésre ezen adatok alapján? Ki venné komolyan ezt a céget?

Tessék észrevenni, hogy ez a Zsiday hype-ról szól, akárcsak anno a Nyilasi hype esete. Viszont a Nyilasi alappal ellentétben ha Zsidayra esik rá a zongora, akkor a Zsiday részvények értéke megy a nulla irányába és garantált, hogy a cégnek annyi lesz, meg egy bambi, mert egyszerűen róla szól.

Ehhez pedig semmi rosszindulat nem kell, ez egyszerű ténymegállapítás.

#661635 lagwagoner Előzmény: #661609

Nem baj az, ha vannak kritikai hangok, mert tényleg itt tartunk, hogy rosszhiszeműnek kell lenni. Azonban _AT_nak igaza van, hogy ez egy Zsiday "bt", és tulajdonképpen vélelmezhetően csak ő dolgozik, tehát ha baja esik akkor....

Ugye ma sok hasznos észrevétel elhangzott. Spade említette a formai követelményeket a kötvénnyel kapcsolatban. Valamint, a mérleg is gyanús _AT_nek, a részvényár kialakítása se feltétlenül hiteles (hogy kiszűrik a saját részvények tőkéjét és darabszámát).

és ezek pénzügy-jogi, számviteli észrevételek....

#661620 xmann Előzmény: #661562

Na a másikból kimoderált a terrorista AT. nem mintha bármi különöst írtam volna, de jól látszik, hogy a szokásos tudatlansága keveredik némi rosszindulattal is :) Ez a témakör sem kivétel. Mondjuk megnézhetne egyszer egy céges mérleget, eredménykimutatást, elolvashatna egy beszámolót, máris sokat fejlődne. például nem keverné az alapfogalmakat. Ezt megtehetné más cégekkel nem csak a Plotinussal is, és akkor lehet hogy nem beszélne zöldségeket

#661609 Boby. Előzmény: #661559

Mint minden befektetésen, így a Plotinuson is lehet bukni. Legyen szó a részvényről vagy akár a kötvényről. Ami nem mindegy egy ilyen bukásnál az az, hogy az előre tudott, a cég tevékenységéből származó kockázat realizálodik, vagy előre kitervelten, tudatosan szétlopják a céget a bennfentesek. Én azt gondolom, hogy Zsiday évtizedes transzparens munkássága a garancia arra, hogy a Plotinusnál nem a második lehetőségről beszélünk . Természetesen az első opciót nem zárhatom ki. Ezekből adódóan mélységesen felháborít, amikor egy ilyen névtelen sz@rházi, mint a fórum főnővére tudatos lejárató kampányt indít hírtv-s módszerekkel egy olyan személy ellen, akinek sokan sok éve élvezik a tevékenységének a gyümölcseit ebben az országban.Amennyiben valakinek tudomása van olyan dologról, ami a részvényesek vagy kötvényesek érdekeivel ellentétes lehet, azt persze ossza meg a közösséggel, de ezt az ursi féle sz@rkeverést, hagyjuk meg más topic részére.

#661561 Előzmény: #661559

Szerintem ez itt OFF-topic lenne, szóval engedelmeddel elviszem innen a témát és a vagyonosodásban válaszolok erre :)

#661559 lagwagoner Előzmény: #661557

Csak Ursi kérdezte, hogy kinek jó úgy általában. Nyilvánvaló persze, hogy a cégtulajok se non-profit céget akarnak. Azonban, ha a saját unokák tőkejövedelme is fontos nekik, akkor lehet, hogy kéne már egy vagyonkezelő céget normálisan, tisztességesen üzemeltetni Magyarországon, úgy, hogy a külső befektetők is elégedettek legyenek (és azok unokái). Aztán lehet, hogy ez is kapufa lesz. Már semmin se csodálkozom...