Regisztráció Elfelejtett jelszó

Quaestor

Re: nincs cím

#662776 Dr. ursi Előzmény: #661855

ez engem is érdekel ! most mit csináljak ? be fognak állni 350-re és oda kell adjam vagy tartogassam ? de akkor mi fog történni ? hogyan részesülök a haszonból v abból h ér ez a papír 5ezret is ...

#661855 wnprt Előzmény: #661240

Mire megy vele, ha nem adja el, úgyse fizet a cég osztalékot. Az irányítási jog az egy kézben van, az csak formális h különböző Quaestor tagvállalatok kezében van a Quaestor Bróker, mert így is hívhatjuk ezt a társaságot. Nem nagyon volt értelme ebbe a papírba fektetni, sokkal jobb storyk voltak az utóbbi időben.

#661435 xmann Előzmény: #661240

és mit csinál vele ha kivezetik? egy nem tőzsdei nyrtben marad tulajdonos?

#661397 BudFox Előzmény: #661236

Most látom hogy 8, 62 Millió részvény szavazott a közgyűlésen, ami Tarsoly Csaba és a felesége lehetett , mert van még 8 % körül valami szálloda lánc, kft birtokában is, a maradék 1.3 millió darab a kisrészvényeseké.

#661388 BudFox Előzmény: #661240

Most hívott a brókerem ezzel a hírrel.

Igen, 350 -en vásárolja vissza a papírokat a cég.

De mi van ha valaki nem adja oda ? mi történik akkor ?

Azt mondja az áll a háttérben hogy nem hozott igazából semmi hasznot nem hozott a részvény kereskedés....persze, mert semmiféle hír nem is volt, én mondtam nekik többször hogy hírek kellenének, valami pörgés. stb...de hát igy nem lehet.

a külföldi tőzsde flé kacsintgatnak, mármint hogy ott van a kereskedés a Forex -en, német tőzsde felé amit kifizettek stb, szóval az irányba mennek tovább.

#661240 Krumenaker Előzmény: #661236

Sejthető volt, hogy itt lesz a kivezetési ár. Ahogy az is sejthető, hogy számos kisbefektető ennyiért nem fogja eladni a részvényeit.

#661236 Zotya32 Előzmény: #658073

http://bet.hu/newkibdata/115270399/2013_QEP_KGY_hatarozatok_20130916_final.pdf

4/2013. (IX.16.) határozat

(1) A Társaság Közgyűlése a jelen határozati pontban döntött Az egyenként 100 FT névértékű, HU0000074000 ISIN azonosítóval ellátott és 10.476.709 darab névre szóló törzsrészvényének a Budapesti Értéktőzsdéről (a "BÉT") való kivezetéséről, továbbá a Társaság Igazgatóságának arra történő felhatalmazásáról, hogy a Társaság lefolytasson minden olyan eljárást, amely szükséges vagy kötelező a határozatban foglalt döntés végrehajtásához, ideértve a Társaság részvényeseinek azon jog szerinti jogosultságának gyakorlásával kapcsolatos eljárást, amely alapján a törvényben meghatározott ideig a részvényesek kérhetik a részvényeik Társaság általi megvásárlását.

(2) Az (1) pont alapján meghatározott eljárásban a törzsrészvények BÉT-en való kereskedésének tervezett, utolsó napja: 2013. december 16., hétfő.

E határozatot a Közgyűlés 8.628.503 db. (100%) igen, 0 db. (0%) nem, 0 db. (0%) tartózkodik szavazattal elfogadta.

5/2013. (IX.16.) határozat

A Közgyűlés felhatalmazta az Igazgatóságot a Társaság saját részvényeinek megvásárlására, az alábbiak szerint:

(1) A Közgyűlés döntött a szabályozott piacra bevezetett törzsrészvények kivezetéséhez kapcsolódó vételi kötelezettség teljesítéséhez a Társaság Igazgatóságának saját részvény megszerzésére történő felhatalmazásáról a Gt. 223. § (1) bekezdésére tekintettel a Gt. 224. §-a alapján.

(2) A felhatalmazás a jelen határozat elfogadásának napjától a QUAESTOR Értékpapír Nyrt. által kibocsátott 100 Ft névértékű törzsrészvény megszerzésére jogosít azzal, hogy a jelen felhatalmazás hatálya alatt legfeljebb annyi részvény vásárolható meg, mint saját részvény, amennyi a szabályozott piacra bevezetett törzsrészvények kivezetésével összefüggésben az

eladási jogát jogszerűen – a Tpt. előírásainak megfelelően – gyakorló részvényes(ek) tulajdonát képezi.

(3) A saját részvény megszerzésének módja: visszterhesen, rendes tőzsdei kereskedés során kötött ügylet útján.

(4) A szabályozott piacra bevezetett törzsrészvények kivezetéséhez kapcsolódó vételi kötelezettség a döntés közzétételétől számított 60 naptári napig érvényes. Figyelemmel a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekre, a részvényért kifizethető ellenérték legalacsonyabb összege 328,-Ft, azonban a Társaság – kizárólag a vételi kötelezettség időtartam alatt – a

részvényért kifizethető ellenértéket 350,-Ft összegben határozza meg, azaz ezt, mint legmagasabb összeget vállalja megfizetni valamennyi, a részvényét a vételi kötelezettség időtartam alatt értékesítő részvényesnek.

E határozatot a Közgyűlés 8.628.503 db. (100%) igen, 0 db. (0%) nem, 0 db. (0%) tartózkodik szavazattal elfogadta.

#658216 wnprt Előzmény: #658073

A brókered a Quaestornál dolgozik? Mert akkor valszeg elfogultan nyilatkozott, továbbá egy mezei bróker nem ért a vállalatértékeléshez, neki a lényeg h minél aktívabban kereskedj.

#658073 Stophunter Előzmény: #655850

beszéltem a brókeremmel (csak a lentiek miatt ő tőzsdei szakvizsgás és bejegyzett) mert már megy a paráztatás itt: és nem lesznek Zrt. Maradnak Nyrt csak ép nem tőzsdén jegyzett. (étsd nem ezen a tőzsdén, hiszen ez már nem magyar tőzsde, se helyileg, se tulajdonosok szempontjából) úgy vettem ki a szavaiból, de lehet nem jól értettem, hogy a BÉT költözéssel nem értenek egyet, és ezért a protestálás.

#657786 wnprt Előzmény: #657326

Gond az éppen h van, mert ha a teljes csoport vesztesége 2010 óta nő, a saját tőke erodálódik, jelenleg 7 milliárd alatt van, mivel tavaly 5,6mrd volt a vesztesége. Érdemes megnézni a konszolidált beszámolót.

A vállalat hatékonyságát a saját tőke növekedési üteme alapján lehet értékelni. Ez vállalatértékelés, ez más műfaj, fontos eleme ez is a részvény értékelésnek.

A Quaestornak addig megy a szekere, míg többen vesznek kötvényt, mint amennyien eladnak. 95mrd kötelezettség és 6,5mrd saját tőke alapján elég bóvli cég lehet.

#657326 BudFox Előzmény: #657272

szerintem sincsen gond a működéssel...csak megint ez a részvény kivezetősdi......az ember befektet egy cégbe..aztán egyszercsak szépen kihúzzák a szőnyeget a lába alól, mert úgy döntenek hogy kivezetik a részvényeket..

Én szigorítanám a tőzsdei jogszabályokat azzal hogy ilyenkor a kisrészvényest ki kéne fizetni azon az áron ahol vette , hogy kára ne legyen belőle...ha már a cég nyereséges és megy tovább ZRT -ként.

#657272 wnprt Előzmény: #657252

Nem valószínű h gondok lesznek a cégnél, attól h magas a kötvényállománya nem jelenti azt h probléma lenne velük. A bevételek befolynak, továbbá nincs gond a működéssel sem.

#657240 BudFox Előzmény: #656793

másként fogalmazva ezt a kötvény dolgot :

mennyi most a "felvett hitele" a Questornak ?

és úgy véled hogy a kötvénykibocsátás azért egy Lichtensteini , ugyancsak Questor cégen át megy , hogyha fizetésképtelenné válna a Questor, megmaradjon az ingatlanvagyon a tulajdonos kezében ?

hmmm.....

#656793 wnprt Előzmény: #656593

A hazai tőzsdén jelentéktelen a Quaestor forgalma, a 16. a listán, a könyvvizsgálója nem BIG4, gondolom mert így szemet húny a manipulálás miatt. A Quaestor mögött mért áll egy liechtensteini offshore cég, amely finanszírozza a futball beruházásokat, továbbá a Quaestor valamennyi nagy értékű ingatlan és más projektjeit? Talán mert ha nem tudják kifizetni a vállalati kötvényeket, akkor az ingatlanok Tarsoly kezében maradjanak? Mért a Quaestor Financial Hrurira a kötvény kibocsátója, egyben övé a kötelezettség, egy 20 milliós mérlegfőösszegű cégé? Sztem elég gyanús. Fenntartható h egy cég mindent kötvénykibocsátásból finanszíroz, ez mennyire javítja a jövedelmezőségét, mert a konszolidált bevétel, tehát a teljes cégcsoporté csökkent az utóbbi évekhez képest, a saját tőke is, sok volt a leányvállalati veszteség, tavaly kb 5,6mrd.

A saját tőke 7 milliárd, míg a kötelezettségállomány 94mrd.

Ezt csak naiv kisbefektetők veszik meg, kerüli is a cég a nyilvánosságot.

#656744 BudFox Előzmény: #656599

ha volt is benne egykétszer forgalom az biztos én voltam :D van pár darabom ebből is...

pluszban vagyok vele :-)) kérdés hogy hol fogják kivezetni, ha kivezetik :-(

amúgy a cég szerintem elég jó..csak kicsit fel kéne pörgetni a PR -t, a kommunikációt.

Tarsoly Csaba azért felhúzott, részben hitelből egy ETO stadiont, meg mellé egy plázát, Hotelt is...

meg van a Questor utazási iroda, meg a többi részegység is..

szóval sokszorosára lehetne felfuttatni a céget, ha foglalkoznának vele.

#656599 Hathor Előzmény: #656595

Az tutkó... a forgalom kriminális.Sosem láttam még benne kötést..

Csőrmesterrel mi van? Az egyik nap 20%on kiakadt, felfügg lett utána napközben.

Van onnan hír?