Regisztráció Elfelejtett jelszó

Plotinus fórum

Re: nincs cím

#661311 Krumenaker Előzmény: #661303

Lesz egy tető az árfolyamra, amit forintra ki lehetne számolni, amikor sokan át fogják váltani a kötvényeket részvényre, mert már látják, hogy kb. 120 % hasznuk van a papíron, ha a részvényt is elnyomják a tőzsdén (az évi kamatok itt bekalkulálandók), és félnek, nehogy csak 115 %-ot kapjanak igazgatósági döntéssel és átváltással. Aztán ez jókora puffer is lehet a könyvben.

#661310 Boby. Előzmény: #661305

" Tudomásom szerint Zsiday sem tudja (vagy nem

akarja tudatni)."

Kedvező beszállási lehetőségeket lát...,ezt nyilatkozta.

#661309 Boby. Előzmény: #661305

" Tudomásom szerint Zsiday sem tudja (vagy nem

akarja tudatni)."

Kedvező beszállási lehetőségeket lát...,ezt nyilatkozta.

#661305 lagwagoner Előzmény: #661300

Én sem jegyeztem le, így akkor dealnek tekinthetem :-) Kérdés, hogy ez az 500milla mibe megy majd...és hogyan végződik. Tudomásom szerint Zsiday sem tudja (vagy nem akarja tudatni).

#661303 lagwagoner Előzmény: #661296

Valószínű a szerencsejátékosok nem sok vizet zavarnak, mert már szinte az összes kötvény le van jegyezve. Azt nem értem, hogy milyen összefüggés van a kötvénylejegyzés és a (részvény?)árfolyamemelkedés között.

#661300 Boby. Előzmény: #661284

Amúgy szerintem ez egy tisztességes ajánlat a kötvényeseknek, de nem egy nagy deal.Ez a kibocsátás a részvényeseknek jó üzlet az olcsósága okán.

#661296 Krumenaker Előzmény: #661264

Akik banki kamatnál magasabb hozamra törekszenek, azoknak jó, ez világos. Spekulásn-szemmel szerintem gyenge, és korlátozni fogja az árfolyam-emelkedést.

#661290 lagwagoner Előzmény: #661288

Pontosan. De az álmokat üzlet életben tartani :-) Megvalósítására meg úgy sincs kötelezettség.

#661288 Boby. Előzmény: #661259

" ő elvárásuk évi minimum 30-40%"

Más az elvárás és más a realitás.

#661284 lagwagoner Előzmény: #661272

"Átváltás: A kötvényt tulajdonosa egyoldalú szándéknyilatkozata alapján átválthatja kötvényenként

34 darab Plotinus törzsrészvényre...Visszahívás: A Társaság Igazgatótanácsának jogában áll a kötvények visszavásárlása a kibocsátás

után bármikor, 115 000 Ft/db árfolyamon. A visszavásárlási jog csak az összes kötvény

vonatkozásában, egyszerre áll fenn, és automatikusan megtörténik az Igazgatótanács ezirányú

döntése alapján. Visszavásárlás esetén az adott évi felhalmozott kamat nem jár. "

http://plotinus.hu/wp-content/uploads/2013/09/Tajekoztatas_kotvenykibocsatasrol.pdf

#661272 lagwagoner Előzmény: #661264

"a kötvényes dönthet a részvényre cserélésről, vagyis nem kaphat érték alatt részvényt, csak ha ő akarja:)"

Valóban, igazad van: a levelemet is megnéztem és csak a "visszavásárolja" szó szerepel. Tehát kényszercsere nincs :-)

#661264 tigus Előzmény: #661235

na, akkor rajkuk helyre a dolgokat:

a 15% az esetleges visszavásárlás évének garantált hozama. addig azonban jár minden évben az aktuális kamat. vagyis, mondjuk 3 év esetében az1-2 évben megkapod a kamatot, a 3.-ban pesdig a 15%-ot.

fornit:

a kötvényes dönthet a részvényre cserélésről, vagyis nem kaphat érték alatt részvényt, csak ha ő akarja:),

#661261 Krumenaker Előzmény: #661253

Úgy emlékeztem, hogy a kötvény-részvény átváltást csak a kötvényes kezdeményezheti. ha a cég is, és az aktuális tőzsdei árfolyamon, akkor ez durva szopattyú. És szövegértési gyakorlatra kellene visszaküldeni az iskolapadba engem is, de főleg azokat, akik megvették a kötvényeket :)

#661259 lagwagoner Előzmény: #661235

Vedd figyelembe, hogy a korábbi évek kamatait megkapja, csupán az az évi vész el, mert arra kap fix 15%-ot visszavonáskor, ami önmagában vélelmezhetően jóval magasabb lesz a korábbi kamatoknál, amit kifizetett. Ha meg nem év végén vonja vissza a cég a kötvényeket, akkor az már évesítve is szép haszon, akár a spekulánsoknak is.

Valóban igazad van, hogy a spekiknek ez nem sok. Az ő elvárásuk évi minimum 30-40%, amit 3-5 év múlva elbuknak :-) , és megnyugszanak.