Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

törölve

#661195 Fornit Előzmény: #661155

11. Qxh7

Erre rámondtam volna, hogy egy általános iskolás lépte a fehérrel. A királynő leüt egy gyalogot, és büntetlenül leszedhető. Pedig onnan a feketének már nem volt esélye akárhogyan nézegetem.

Zseniális.

törölve

#661184 exmnbs1 Előzmény: #661176

remélem nem megnyitásokon fog eldőlni- ha jól értem azokra Carlsen nem fektet túl nagy hangsúlyt

hál istennek a felfüggesztések kora lejárt ))))

az idősebb sakkozóknak kevesebb babér terem, meglátjuk

"mindenféle rafkós megnyitással meg titkos varikkal" jól hangzik, nem kedvelem ha a sakkot szakácskönyből játszák, ezt így játszák, erre ezt szokták lépni alapon

törölve

#661176 birkanyiiroo Előzmény: #661172

Húú de jó kérdés!! :)

Kaszparov szerintem mindent megtesz a tanítványa, Carlsen győzelméért, nála senki sem ismeri jobban Anandot... Anandék ezt tudják, ezért majd mindenféle rafkós megnyitással meg titkos varikkal akarják tőrbe csalni az ifjú Padavant.

Szerintem most még ha hangyaf@sznyival is, de Anand fog nyerni... az évek meg a rutin sokat jelentenek, a játszmák száma korlátozott, ezért nem fordulhat elő olyan, hogy végkimerülésig nyomják (re: Karpov-Kaszparov, 1984/85) http://www.chessgames.com/perl/chess.pl?page=1&tid=55015&eresult=

törölve

#661170 birkanyiiroo Előzmény: #661162

Utolsó játszma, ígérem!

Garry Kaszparov örökbecsű alkotása 1999-ből:

http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1011478

Az ellenfél az a Veszelin Topalov volt, aki akkoriban a harmadik-negyedik legerősebb sakkozónak számított, sőt 2005-ben végül 1 évig FIDE világbajnok is lett (abban az évben vonult vissza Kaszparov).

Irtózatos erejű és színvonalú gladiátorharc, Topalovot meg is viselte a vereség.

törölve

#661162 birkanyiiroo Előzmény: #661158

"...miért nem ütötte le 23. lépésben a sötét lovat?"

védi a sötét futó g7-en figyelve. :)

Sakkozók generációi elemzik ezt a játszmát, de arra jutottak, hogy 11... Ha4 után világos már veszve volt. :)

törölve

#661158 rbbj11 Előzmény: #661132

én ezt nem értem...ehhez kevés vagyok...miért nem ütötte le 23. lépésben a sötét lovat? Pl....

De sok egyéb lépés is rejtély nekem....

Re: nincs cím

#661154 birkanyiiroo Előzmény: #661149

a mai is milyen aranyos volt... rezes jött a hírrel, a slepp meg egyből kikapta 216-ig.. :DD

de valahogy senki sem akart most aláállni... :DD valami kis kártevő-mentesítési haszna csak van már ennyi idő után a topiknak. :)

törölve

#661153 exmnbs1 Előzmény: #661132

várom az Edward Lasker féle játszmát is mikor Thomas vándorútra indult a királyával sötéttel g1-ig a sakkok elől menekülve de nem úszta meg a mattot

#661152 exmnbs1 Előzmény: #661141

te vinnyogtál nem oly rég hogy ilyen hígítás lesz és az ár legravitál)))))

#661150 exmnbs1 Előzmény: #661141

új rv-eknek nem a kevesebb mint 1m tőkéjű vackoknál kell lennie mintegy fedezet nélkül (amelyek ráadásul egy Soós vezette anyacég lánycégei)

innen elfelejtett lemondani((((

törölve

#661149 exmnbs1 Előzmény: #661132

lecsekkoltam, ehhez 3 év sakktanulás sem kell hogy ráismerjenek a játszmára

a kamuvétel felismerése sem nagyobb feladat pár hónap tőzsde után))))))

#661141 Dicsák Előzmény: #661088

Múltkor még azon vinnyogott a jó öreg Ildinéne, hogy f.a. lesz, mert nem lesznek meg az új részvények!

Lassan össze fog zavarodni kend! :))