szép, grat. honnan volt?
szép, grat. honnan volt?
35körül eladogattam otp-t..mag a hozzá tartozó certinek a felét
Közműveket állami kézbe,önkori adosságokat átvállalja az állam...de miből fogja ezt finanszrozni?
Lesz még itt ne mulass! A gonosz bankok nem hajlandók fizetni.
http://www.mfor.hu/cikkek/Kosa__jovore_rendezni_kell_az_onkormanyzatok_adossagat.html
aktív az öreg, eddig csendben volt.
http://www.stocklandyard.hu/blog/show/2944
csányi maximalizálna
220ra beraktak egy nagy pakkot..tán alatta akarnak venni.
Szinte hallom kattognak a vételi stopok.
4211, az már csak jobb. Ráadásul forgalom is van, talán marad is.
Devizahiteles mentés 5.0
Orbán Viktor tegnapi parlamenti felszólalásával újabb lendületet vett a devizahitles mentőcsomag körül kialakult kommunikáció. Orbán Viktor szerint az árfolyamkockázatokból fakadó veszteségek nagy részét a bankok kell állják, ami azt sugallja, hogy mégis a bankok számára legrosszabb szcenárió valósul meg.
Rogán Antal azonban esti interjújában ismét hangozatta a korábban ismertetett álláspontot, hogy a forinthitelesek nem járhatnak rosszabbul, vagyis a devizahitelek törlesztő-részleteit a forinthitelek törlesztő-részleteit szintjére kell csökkenteni.
A kérdés már csak az, hogy milyen forinthitelek adják az alapot. A 2001-2002 közötti rendkívül olcsó állami kamattámogatott forinthitelek, a devizahitelezés fénykorában felvehető kimondottan drága forinthitelek, vagy a jelenlegi kondíciók szerint elérhető lakáshitelek. A különbség hatalmas lehet a törlesztő-részletek szintjén, így a bankok vesztesége terén is rendkívül nagy szórás lehet. Rogán Antal 17-20%-os tehercsökkenést említett, ami a banki veszteség terén bőven elmaradna a legrosszabb szcenáriótól, ráadásul évekre elnyújtva jelentkezne, nem egyszeri sokként, felemésztve a bankok tőkéjét.
A Bankszövetség már az este folyamán kontráztak a fentiekre, hangsúlyozva, hogy nem tehetnek a frank erősödéséről és forintgyengülésről, ráadásul az országkockázat megugrását is kiemelték, ami alapból megemelte a hitelkamatokat. Hangsúlyozták azt is, hogy elképzelhetetlen, hogy a mentőcsomag terheiből az állam ne vegye ki a részét, szerintük arányosan kéne megosztani az árfolyamveszteséget a három hibás fél, a bankok, az állam és az ügyfelek között.
Úgy tűnik tehát, hogy a Bankszövetség is felvette a kesztyűt, az álláspontok pedig nemhogy közeledtek, de inkább mélyült a szakadék a felek között. A határidő november 1, az azonban valószínű, hogy a bankok és a hitelesek között addig nem születik megállapodás. Ekkor pedig a kormány által készített javaslat kerül majd elő – Rogán Antal szerint – így valószínűleg ismét diktátum lesz a kérdés megoldása, mint azt láttuk 2011 szeptemberében.
Forrás: Equilor Elemzés
4111 gyönyörű
régebben sem értette miért szdsz-es..:)
hajtogatja a magáét mint a vénemberek... a tények érvek sem zavarják..
sokat változott a legény..valami megesett vele.
igen..Én sem szeretem a gondoskodó államot..legyen egyszerű és jól látható a gazdaság..amiben jól érzik magukat a gazdasági szereplők.
A devizások megmentése az államadósság átkonvertálása miatt kell.. Mo.-on magas az eladósodottság a külföldiek felé..legalább a belföldi legyen Ft. Ráadásul ennyi embertől elveszik lakást akkor lázadás lesz..most is paraszt Orbánhoz megy..nem gyurcsótihoz vagy valamelyik hasonszőrűhöz..ez lett volna magánnyugdíjnál is..becsődölnek a kifizetési hullám elött a paraszt meg megy Orbánhoz aggya vissza a pénzet..
Usában a jelzálog fedezete maga a jelzálog tárgya..meg a világ legtöbb országában..itt meg életre aladósodsz...
Voltam az is 90-94 között. Mennyi ez a csoda? Nem figyelem egyáltalán. Volt már 4K? Ha igen, volt már 3 900?
Én úgy emlékeztem, hogy szdsz-es voltál.
:-))
Forgalom amúgy tetszik, rekordszagú... :-D
Kormány lépni fog? Viktor mit gondol , ettől a kőkemény (de mindenféle gondolkodást nélkülöző) dumától a bankok kb úgy összefossák magukat mint a focicsapatunk románok ellen? :)
Jó persze nem is nekik van ez címezve a veterán blöffmestertől. De ez fog menni novemberig akkor szegény Otp dögrovás.
Komcsinak komcsi e azt nem tudom, de, hogy a bal****ságok kimeríthetetlen tárháza az biztos.
egyelőre úgy ki van készülve, hogy beszélni is alig tud....ötlete meg józanul sem volt...
Megismételt ultimátum
A devizahitelesek megsegítése kapcsán megismételte korábbi ultimátumszerű üzenetét. A bankok erkölcsi kötelessége módosítani a szerződéseket, arra szólítjuk fel a bankokat, hogy az árfolyam-módosításból származó veszteség nagy részét ők viseljék - mondta. Ha nem teszik meg önként november 1-ig, akkor a kormány lépni fog - vetítette előre.