nem annyira rossz http://bet.hu/newkibdata/120682993/GSPARK_IFRS_Negyedeves_jelentes_2015_Q4_0218.pdf
bennfentes vásárlás http://bet.hu/newkibdata/119970986/GSPARK_Reszvenyvasarlas_20150929.pdf
http://www.investor.hu/news/20140418-kiegyeztek-a-park-tulajdonosai.html
"Mivel a 2013-as egy részvényre jutó nettó eszközérték 2686 forintos, a közgyűlési javaslat azt is jelenti, hogy az igazgatóság jelenleg akkor lenne hajlandó megválni a dolgozó részvények jelentette többlet szavazati jogoktól, ha 3000 forint feletti felvásárlási ajánlat érkezne a papírokra. Ez talán egy jelzés a piaci szereplők számára is, hogy a cégvezetés milyen potenciális értéket lát a vállalat részvényeiben."
itt lehet még egy erősebb fel a következő pár hónapban???
valóban, a kettőt nem lehet összehasonlítani.
a Gspark szelvényvágós, nyugodt, kissé unalmas, növekedési lehetőségeit "öregurasan" használó cég, ami majd egyszer az árfolyamot is duplázni fogja (pl. Bojár kivásárlásakor)
a Rába valóban dinamikus szakasz előtt álló, erős növekedésben lévő cég, amelynek a gazdasági mutatói is kezdenek impresszívvé válni.
helyes meglátás, drága..
ha már választani kell rába vagy e között, akkor inkább rába, főleg, ha rábát 1200-ért vagy alatta is meg lehet kapni.
na persze, mindent negatívat lehet pozitív szemszögből nézni :) Nyilván zsugorodás után van lehetősége növekedésnek. :) Én azért jobban örültem a 88%-os kihasználtságnak, és ha kihasználtságot nem is, de profitot lehetett volna onnan is növelni, de profit is csökken.
lassabban fuss:)
8,3 millió eur már most rendelkezésre áll.
IBS fejlesztési igény 2013-ban még 2 millió, 2014-ben 5,3 millió.
a tavalyi osztalék 10%-kal növelt összege 1,5 millió eur.
szinte már most megvan a fedezet az emelt osztalékra is!!
szinte biztos vagyok benne, hogy lesz emelt osztalék (pláne, hogy Bojár egy interjúban ezt ki is jelentette:)
de emellett még van 2 millió eur likvid eszköz (Richter kötvény),
plusz fél év alatt (osztalékfizetésig) még termelnek 3,5 millió Ebidtát (ebből 1,1 millió elmegy adósságszolgálatra, max. 0,4 kisebb felújításokra), amiből megmarad úgy 2 millió tartalék.
a 45 Ft-os osztalék 4% körüli hozam (egyébként Bojár ezt úgy fogalmazta meg, hogy mivel a cég eur alapon működik ez 4%-os eur hozamot jelent, neki ez elég jó befektetés)
Ustream ugyan elmegy (4%-ot bérelt) az IBS pedig jön.
a kihasználtság 80% (nagyobb alapterületet figyelembevéve), így viszont már van benne növekedési tartalék.
A 88-90% már a végét jelentette a növekedési lehetőségnek.
átfutottam. Profit zsugorodás van és csökkenő kihasználtság + fejlesztésre még pénz kell, ezért val.szeg osztalékemelés sem lesz.
Nem nyerő. Ismét csak 1000 alatt fog érdekelni.
ezeket én is tudtam, ezért vételre érdemesnek tartottam eddig is, de mivel tényleg nagyon uncsi, ahhoz is lusta vagyok, h. a gyj-t átolvassam. Abban van vmi új?
jóval kevesebb, mint fele értéken (nettó eszköz értékhez képest) forgó, unalmas, teljesen átlátható cég.
hosszútávon várható osztalékfizetéssel (amig Bojár nagytulaj)
2012-re 40Ft volt az osztalék,
most 45 Ft várható, és Bojár szerint ez évente 10%-kal simán tud emelkedni.
növekedési lehetőség is van benne (van üres telke), ha majd a bérlők is úgy akarják.