Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Trafiktörvény, a Fidesz bukása

Re: Lopják a földet!

#656177 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #656157

Ezt láttam...... ebben az országban jelenleg bármit meglehet csinálni, a polgárok többsége csak csendben figyel... fotelforradalmárok országa. Még én is,(pedig egy lusta disznó vagyok) néha felemelem a seggem oszt megyek hübörögni ha van rá lehetőségem, na meg persze okom.

Re: nincs cím

#655690 Grizzly Géza Előzmény: #655644

Igen,érdekes lesz,mert miközben kijelentette Mesterházy,hogy minden körzetben egy ellenzéki jelölt indul,nagyvonalúan elfeledkezett az LMP-ről,a DK-ról és van a futottak még kategória: Liberálisok és a "szocdemek" smuck andorral... No szóval még 1 indulóval is meleg a süti,de még ezek a pártszerűségek is itt kalimpálnak,gondolom zsebpénzt kérnek majd az eltűnésért a kicsik,DK-nak,LMP-nek valszeg ennyi nem lesz elég.

#655689 Grizzly Géza Előzmény: #655611

Prospero: itt lett volna a lehetőség megmutatni,hogyan is kell ezt csinálni lopás nélkül.

A tanároknak elvették a cafetériát,ezzel egy kezdő tanár fizetés emelésének a felét lenyúlták.

Az MT miatt a műszak pótlékot lecsavarták brutálisan és a többi pótlék is csökkent(ünnepnapi,túlóra). Ehhez ha rendelsz egy magasabb alapbért,akkor majdnem nullán van pl egy baleseti ügyeletes orvos. Tehát a kormánypropaganda hangos,a boríték pedig még mindig vékony...

"földek,víz"

Abban igazad van,hogy ez volt a legrosszabb ötlete a baloldalnak,a vízkészlet lenyúlása,átjátszása,de honnan tudod,most kinél vannak a földek???

"Budapest - Először félre akarta vezetni lapunkat a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA), most pedig a júniusban hatályba lépett „sumáktörvényre” hivatkozva titkolózik.

Nem akarják ugyanis elárulni, kik használják azt a mintegy 30 ezer hektár, vagyis félbalatonnyi állami földet, amit pályázat nélkül adott kezelésbe a szerv.

A szóban forgó területekre vagy nem írtak ki pályázatot, vagy nem adták oda egyik jelentkezőnek sem. De állami föld parlagon nem maradhat, ezért a szántókat kényszerművelésre adták ki. Mivel így már nem kellett pályáztatni, akár csókosoknak is ki lehet játszani a földeket, ezért igyekszünk megtudni az NFA-tól a használók listáját, csakhogy az próbálja kijátszani a Blikket.

Átnyomja a Fidesz a sumáktörvényt?

– A kért adatok nem állnak szervezetüknél rendelkezésre – hárították el kérésünket idén áprilisban. Természetesen nem dőltünk be ennek, bírósághoz fordultunk. Az ügy szerdán kerül a testület elé, s mint az az NFA ellenkérelméből kiderül: a földalapkezelő korábban mellébeszélt. Most már ugyanis nem tagadják, hogy náluk vannak a kért adatok.

– Az Állami Számvevőszék ellenőrzi az NFA-ra bízott ingatlanvagyon feletti rendelkezési jogának teljesülését, nem a felperes – írta a bíróságnak a földalap ügyvédje, aki amiatt is aggódott, hogy adataikból „nyomon követhetnénk az NFA-val megbízási szerződések útján kapcsolatba kerülő személyek életútját”.

Ezenfelül az időközben elfogadott információszabadságról szóló törvényre is hivatkoztak, vagyis a „sumáktörvényt” citálták elő. Ez volt az a jogszabály, amivel a törvényalkotók az olyan adatigényléseket akarták megakadályozni, amelyek akkora többletmunkát rónak az állami szervekre, hogy azzal már a működésük kerül veszélybe. Csakhogy a törvény lehetőséget ad a titkolózásra is, mert a hivatalok így elutasíthatják az adatigénylést. Bár a képviselők az elfogadás után azt mondták: a közvagyon sorsát az újságírók ezt követően is nyomon tudják követni, most itt az első példa arra, hogy a sumáktörvényre hivatkozik egy állami szerv.

Ha most a Fővárosi Törvényszék a földalapkezelőnek ad igazat, úgy a nyilvánosság nem tudhatja meg, kiknél landoltak a földhasználati jogok. Az ismeretlen gazdálkodók nem csak a művelésből húzhatnak szép hasznot. A területalapú uniós­ támogatásokat is bezsebelhetik, amely hektáronként 60-100 ezer forint lehet évente. Ez azt jelenti, hogy összesen majdnem 3 milliárd forintnyi közpénzhez jutnak, miközben mentesülnek a pályázati feltételek alól."

Pályázat nélkül ugyebár,mert így még a nevét sem tudjuk... Pont illik a pénzmosó törvényhez.

#655644 Spade Előzmény: #655584

ki van ez találva, mert van 106 egyéni választókerület, ebból ha a fidesz 60-t biztosan behúz akkor 14-ben többsége van.Ezért ha minden választókerületre rákölt 4 milliárdot akkor az csak 240 milliárd összesen, amit el kell b@szni így a kampányra és ez csak egy fél közgép megrendelés szal ocsóért kap 4 évet és megvan a többség. Persze ezeket az igéreteket majd a jövőivi költségvetés terhére pakolják. Ezért vannak a kihelyezettt kormány ülések ahol mindig van valami helyi program igéret milliárdos nagyságrendben.

.

Persze ebben ott lehet a hiba h pl. a devizahiteleseknél is többtől hallottam h felvételi árfolyamon várják el a megmentést, de nem szavaznak a fideszre mert nem bírják elviselni az arroganciáját így különösen lézerét. Tehát amit az emberek kapni fogak az jár, de a trafik föld stb. mutyi miatt majd a szavazófülkében titokban bebüntetnek.

Érdekes szitu meg kimenet lesz.

#655634 banyaiz Előzmény: #655632

Bevallom nem ismerem részletesen az "életpálya modellt" de vsz úgy egységnyi idő alatt ami mondjuk 1 év 50 helyen fog változni csak a kiszámíthatóság jegyében.

De hát legalább van, ezt is értékelni kell. :)

#655632 Ricsi Előzmény: #655631

Nekem azzal van bajom, hogy életpálya modellnek hívjuk. ebből az következik, a fijjúk sem gondolják komolyan, hogy itt 10-20 éven belül változás álljon be, mert akkor nem így hívnák, hanem ötéves tervnek :D

#655631 banyaiz Előzmény: #655611

Az a baj, hogy a zemberek nem tudják értékelni a jót. (na de majd erkölcstanon ki lesznek képezve)

Nagy győzelmeket arattunk a gonosz kapitalisták felett, közben pedig még arra is maradt energia, hogy egy életpálya modellt összehozzunk. Ami azért példátlan siker lássuk be polgártársaim.

Közben pedig a félázsiai népség elégedetlenkedik. :) Semmi se jó ezeknek . :)

Vsz az lenne a megoldás életpályára, hogy minden tanár illetve minden orvos kapjon egy trafikot. Több lábon állna. Plusz orvosoknál árukapcsolás is lenne, sok cigi (nagy profit) sok cigi miatt sok beteg (lesz meló a kórházban stb is) Ez már csak logikus lenne. Aztán akkor már tényleg olyan életpályájuk lenne, hogy egy szót se szólhatnának.

De hát így is kapnak 10-20-30 k Ft-ot hát az azért komoly pénz lássuk be már telik belőle egy két karton cigire is. :) Plusz még a rezsijük is csökkent havi 2-3 k-val ami önmagában 2 doboz cigi. (újabban mindent cigiben számolunk , nem eur, dollár ugyanmár egy doboz, egy karton cigi mint mértékegység)

Szóval lényeg a lényeg az ember odaadja a kezét ezeknek a karja is kell. Semmi se jó nekik, nehéz , nagyon nehéz elvtársak ,akarom mondani polgártársak. :)

#655614 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #655560

Látom, Te és mások is már rátapintottak a lényegre, "laptoposztogatásilag". :-) lehetséges, hogy túl jóindulatú voltál evvel a 80k laptop 120k lenyúlással.....

#655612 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #655584

Neked már semmi sem jó!? Hidd el, (az eddigi tapasztalatok alapján amúgy sincs okod kételkedni) minden laptop jó kezekbe fog kerülni!!! Engem az is érdekelne, ki fogja leszállítani ezeket a laptopokat? A konfigurációra is kíváncsi lennék , hamár 200k darabja(ennyiért elég jó szerkezeteket lehet(ne) kapni....).

#655611 prospero Előzmény: #655403

"hálátlan félázsiai népség"

Ahogy mondod...

MSZP vagy bármilyen ellenzéki kormányt nekünk!!!! :-) ! Hitelből mindenre fussa, amíg van mit eladni... Orbán bespájzolt picit... állami kézben összpontosult oktatás, lehet privatizálni... megmaradt eü és tb kassza/nyugdíj ... lehet privatizálni... MOL, Rába, BKV, MÁV, dohánykereskedelem és játékgépek... lehet privatizálni... földek, víz... minden eladó!...lakóingatlanok kicsavarása tulajdonosok kezéből ingatlanadóval...és devizahitelekkel...még van mit szétosztogatni..., gazdasági növekedést és működő jóléti rendszert hazudni... erre a Fidesz kormány látszik, hogy alkalmatlan...hisz csak átlagos 34%-os béremelést ad a 2008 óta változatlan pedagógus bértáblára, ami nem is annyi... hiszen pótlékokat túlórákat különórákat nem tartalmaz a bértábla... eü-ben is a béremelést a betegellátástól vonják el, meg a pótlékokból... szemétládák! A béremelés nem is annyi...sőt 30%-os csökkenés van nettóban! Igazatok van... MSZP ideje alatt mindenre volt pénz!!!!

#655610 Dr. ursi Előzmény: #655608

egyéb összefüggések nehezebben mennek :o)

amúgy sajnálom.

de még olcsón megúsztad ha csak a fogaid peregtek ki.

#655608 Margaretta Előzmény: #655586

Én az "elmultnegyvenéve" pipettáztam egyévig ciános galvánfürdőket. Előtte 4 év vegyipari technikum, aztán + 5 év TTK kémiai laborgyakorlatok.

Így jártam.

Nagyon fura, mert minden vegyszerről pontosan tudtuk, hogy milyen hatással van.

De mostanában jöttem rá, hogy a fogaim ekkor mentek tönkre.

Hihetetlen, mert utánna, az egyetemi éveim alatt rengeteg porcelán koronát és hidat építettek be a Szentkirályi utcai Stomatológián.

Nem is értem, hogy csak most jöttem rá az összefüggésekre. Mostanáig tartottak ki és már csak beültetéssel lehet pótolni.