Regisztráció Elfelejtett jelszó

Quaestor

Re: nincs cím

#656595 Zotya32 Előzmény: #656593

csak ez már megy a levesbe a bét-ről, nemsokára... nem kérnek a 0 forgalomból.

#656593 Hathor Előzmény: #656590

Nem tudom, előzőt nem láttam.

Ez jobb annál?

Erre egy percet néztem rá.. de virított a sok növekedési szám a táblázatban..

tetszett.

Sőt.. jó ha így van..

Éljenek a kis papírok!

hajrá!

#656590 wnprt Előzmény: #656564

Ez a féléves jelentés kissé más mint az előző, amit 30-án adtak ki. Teljesen más számok, ezek szerint az előző hibás?

Jött egy e-mail, melyben…

#656437 walex

Jött egy e-mail, melyben kérik, hogy erősítsem meg a regisztrációmat.

Ezzel csak egy apró probléma van, nem regisztráltam.

Biztos, valaki meg akart viccelni, mindjárt megnézem, tollas-e a hátam. :)

#656399 wnprt Előzmény: #656039

Ne vedd sértésnek, semmi bajom veled, vannak jó hozzászólásaid, de nézz a dolgok mögé, nem jó döntés a felszín alapján ítélni.

#656393 wnprt Előzmény: #656268

Mivel azok nem brókerek, hanem ügyintézők, fogalmuk sincs a pénzügyi kimutatásokról, a Quaestornál számos bróker középfokú végzettségű, általában nem tőzsdei ügyleteket kötnek, hanem az ügyféllel számlát nyitnak és eladják nekik a vállalati kötvényeket.

Reagálva az irományodra - a latin mondásra, itt bárkinek bármit szabad, a piacon mások számláit is kezelheted, hálózatot építhetsz, saját tőkepiaci holdingot, itt nincsenek szabályok, ez OTC piac.

#656268 Előzmény: #656250

Köszönöm a tájékoztatást, logikusnak tűnik amit írsz a költségcsökkentéssel kapcsolatban.

És persze köszönöm, ha megosztod amikor több infod lesz :)

#656250 BudFox Előzmény: #655997

megkérdeztem. de a brókernek semmi fogalma nem volt erről, még a kivezetésről sem hallott...vagy nem beszélhet róla... valami lesz szeptemberben, erről tudott csak.

mikor én mondtam a híreket neki,

szerinte a német tőzsde miatt van ez.

Sok pénzt fizettek, és fizetnek a német tőzsdének hogy ott kereskedhessenek, és lehet hogy így akarnak spórolni hogy a BÉT ről meg kivezetik a részvényeket.

konkrétat nem tudott..utánakérdez, és hív ha elmondhat valamit.

#656039 Előzmény: #656031

Ez jól minősíti a színvonaladat és stílusodat - én ide nem megyek le.

Részemről ezt a témát veled lezártam.

#656031 wnprt Előzmény: #656023

Jómagam észreveszem mi az Enron és mi a Apple. A válság előtt is észrevettem és ezután is észre fogom venni, jobban képben vagyok ebben. Nem értesz te ehhez, észreveszi ezt bárki, aki olvassa az irományaid. Igen, globális prezentáció, erre való az MSCI. A vállalatok a tőzsdén mérik össze magukat, ezt gyakran mondja egy vezető tanácsadó cég, a Deloitte elnöke is.

Ne pofázz itt baromságokat, mert lövésed sincs az egész tőkepiacról, amit ide irkálsz az csak nagyvonalakban történő puffogtatás, összefüggéstelen gondolatok.

#656023 Előzmény: #656019

Te ugye most nem gondolod komolyan, hogy a magyar tőzsdét az USA tőzsdéIhez hasonlítsad? Komolyan azt hiszed, hogy egy MOL-t az ExxonMobile-hoz lehet mérni? Ez valami rossz vicc?

"A vállalatnak ez egy PR is, egyfajta értékmérő, h mit prezentál magáról globálisan, hiszen a figyelem középpontjába akar kerülni, nem elzárkózni."

Te akkor nyugodtan fektessed a pénzed az Enronba, vagy a Lehman Brothersbe. Ennek az összevetésnek semmi értelme nincs, de a magyar tőzsdén szereplő részvényeket egyáltalán egy lapon emlegetni az amerikaiakkal, a magyar színvonalat az amerikaival, a magyar tőzsdét "globális prezentációnak" nevezni több, mint érdekes, ez inkább döbbenetes.

Ha a pár "komoly" részvényt leveszed a magyar tőzsdéről, akkor gyakorlatilag TV részvény kategória marad és semmi más, ez nemhogy nem értékmérú, nemhogy nem folyamatos tájékoztatás, hanem közröhej, ami inkább pejoratív, mint pozitív értékmérő.

Értem én azt, hogy jó lenne, ha olyan lenne a tőzsde, mint Ámerikában, de ez nem az, ezért nem lehet rá ugyanazt a logikát alkalmazni, mint amit egy amerikai részvényre vonatkoztatnánk. Egyebekben ettől függetlenül szeretném számodra jelezni, hogy Amerikában sem ritka ám a tőzsdéről kivezetés, így például az egyik meghatározó informatikai cég is ki készül vonulni a tőzsdéről (Dell), és ez komoly ÁRFELHAJTÓ tényezőt okozott - mindenesetre senkinek sem jut eszébe az, hogy "ettől mutyi részvény lenne".

Az ősi latin mondás jut eszembe erről:

"Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek"

#656019 wnprt Előzmény: #655981

A befektetőket folyamatosan tájékoztatni kell a vállalat pénzügyi helyzetéről, erről is szólnak a IAS-IFRS számviteli standardok. Az E-Starnak van mérlege, igaz korábban a Deloitte nem adott ki a könyvvizsgálói záradékot róla. Sajnos nem fizettek nekik, pechjük volt, nem voltak jó politikai kapcsolataik, ez egy rendhagyó eset.

Általában a sikeres cégek jelen vannak a tőzsdén, hisz a vállalat értékének ez a mérője. Jól néznénk ki ha az Apple, Exxon Mobile nem lenne fent a tőzsdén.

A vállalatnak ez egy PR is, egyfajta értékmérő, h mit prezentál magáról globálisan, hiszen a figyelem középpontjába akar kerülni, nem elzárkózni.

#656004 prfecó Előzmény: #655981

Mondjuk egész Questor csoport -(Tarsoly és Tarsolyné ) pénzügyi ismereteivel - kárpótlási jegyes befektetéseiből - nőtt ki.

Szerintem nem építik le a tőzsdei tevékenységüket. Legfeljebb a szükséges irodák számát csökkentik miután a kárpótlási jegyek miatt fiók hálózatra nincs szükség és Interneten dolgoznak a tőzsdei klienseik.

#655981 Előzmény: #655968

Én értem amit írsz wnprt, csak azt nem értem, hogy miért tartod jobbnak azt, hogy többször jelentsen: Nézzed meg az e-start, aminek még mérlege sincs(!), oszt mégis tag a tőzsdén. Avagy, nézzed meg, hogy mire mész a negyedéves jelentésekkel, vagy hogy mennyi azoknak a valóságtartalma.

Önmagában az, hogy ezen a tőzsdén valaki nem akar szerepelni, az szerintem még semmit sem jelez, de a legrosszabb ebben a történetben éppen az, hogy éppen a komolyság jelének is lehet venni, amikor valamelyik cég távozik erről a tőzsdéről.

Ez a baj a felvetéseddel, az, hogy a TV részvény tőzsdén inkább az a TV részvény ismertetőjele, hogy be van vezetve a tőzsdére...

#655979 Előzmény: #655942

"azért majd megkérdezem a brókerem a Questornál hogy mi lehet e mögött a döntés mögött ?"

Ha kapnál konkrét infot, akkor örülnék ha megosztanád errefelé.

#655968 wnprt Előzmény: #655942

Az h nem akarnak negyedévente jelenti, már korábban is előfordult h figyelmeztette őket a BÉT mivel túl későn adták le a társaság pénzügyi jelentését. A brókercég persze nem az egész Quaestor, a QPT foglalja magában mind az 5 tagvállalatot.

Így mivel kivonul a B kategóriából, már csak évente egyszer jelent majd az egész csoport.

#655942 BudFox Előzmény: #655889

most meg látom hogy ki akarják vezetni a részvényeket ? Na szép.... :-((

kíváncsi leszek milyen árat adnak meg amin el lehet adni...

Hát mit mondjak a BÉT abszolúte nem kisrészvényes barát tőzsde : Humet, Phylaxia, Econet, Questor, Gardenia, Genesis, Pannonflax, Pick, Ibusz, Globus, Borsodchem, AAA, Forras, Fotex, RFV, EHEP, Kartonpack, Graphisoft, Freesoft, Tvnetwork, ORCO, Konzum, Zalakerámia.....hogy csak azokat említsem amik most így hirtelen az eszembe jutottak...

azért majd megkérdezem a brókerem a Questornál hogy mi lehet e mögött a döntés mögött ?