Az tényleg kemény ;)
Húgocskám a Telkiben szült... Külön szoba,fürdőszoba,étlap,kutyaf@sza.
Az tényleg kemény ;)
Húgocskám a Telkiben szült... Külön szoba,fürdőszoba,étlap,kutyaf@sza.
A forgalomból elvontak 420-at bekerülési árral együtt. Miről beszélsz?
megközelitőleg 15 korházzal van tapasztalatom,ebből 9-10 budapesti,mint laikus.
ez abszolut igy van,baleseti szegmensben,a hálapénz azért nem jön össze sokszor,ugye mert nem találkozik a beteggel hozzátartozóval,később,előbb,akkor....
ja és TELKI-hát az egész más világ volt,azt hittem a Holdon járok(talán bezárták)-ide kisérő voltam egy ultrahangra vagy CT-re...
de olyat is látam 2008-ban egy bp.-i korházban,hogy addig jött a szomszéd ágyhoz az altatóorvos vagy 5ször,állandóan ott szédelgett,mig nem adott neki a szomszéd 30at,utána nem jött többet.
balesetin 2003ban jártam magam is,fillért nem adtam,sőt a doki tiszta depi és bunkó volt-akkor már én is vele:)
össze is varrtak érzéstelinétés nélkül,STIHL láncfűrészt állitottam a lábamba egy erdőben.
úgy voltam vele,csak keményen:)
A balesetttel kapcsolatban a következő mechanizmusok működnek a gyakorlatban.
Minden erejükkel azon vannak, hogy hozzátartozót találjanak és tájékoztassák, odarendeljék.
Még mielőtt a hozzátartozóhoz engednék, lecsap a főnővér és szinte az első infók között felhívja a figyelmet az alapítványukra, kézbenyomva egy tájékoztatót, hogyan kell adakozni.
Telnek, múlnak a napok, bejársz látogatni, viszel kaját, mindent, amit mondanak, kérnek. Az első beszélgetés során, amit az operálóorvossal folytatsz és abban a hiszemben vagy, hogy ő is részesült adományodból, közli, hogy nem úgy van, ahogy a főnővér mondta. Ő egy petákot sem lát abból a pénzből. Mit tehetsz? Neki is adsz.
Továbbá a nővéreknek is adsz, hogy ne többnaponta cseréljék a pelust, etessék meg a magatehetetlen sérültet és hasonlók...
Aztán a rehab osztályra, hogy ne fél/egy év múlva kerüljön a sérült, négyszemközti beszélgetés keretében megtudhatod az ottani főorvostól, hogy mi az ára annak, hogy ahogy kiteszik a balesetiről, egyből mentővel átvigyék a rehabra...
Ahol szintén főnővér, nővér, gyógytornász vannak...
Ott is számos lehetőséged van megtapasztalni a pénzed jobb ellátássá alakulását.
"Varga Mihály tárcájának nem kell Matolcsy György forradalmi fejlesztése, az adósságnyomásmérő. Máshogy kívánják tájékoztatni a nagyérdeműt az államadósság elleni harc állásáról."
Muhaha,amíg lehetett vele kampányolni,hogy "csökkenő pálya",stb.,addig bezzeg jó volt,most már sokba kerül,talán elromlott... értsd:nem azt mutatja,amit a kormánypropaganda előír. Hát igaza van misinek,milyen nyomásmérő az ilyen?
Ez lemaradt...
Mondotta viktor
"Kitért az erkölcsi nevelés fontosságára is, elkerülhetetlennek nevezve a világban való tájékozódáshoz a hit- és erkölcstan bevezetését, mert – mint fogalmazott – olyan polgárokat szeretnének nevelni, akik "egy szilárd értékrendszer talaján állva különbséget tudnak tenni jó és rossz között"."
Ezt a bölcsességet talán saját magának kellene először megfogadnia..... Természetesen mikor ő volt fiatal, nem volt ugye erkölcstan........ és hittanra sem járt, max KISZ gyülésre.
Egyetértek.
Az előző hszből ami kiderült, a sebész mindenkitől kap 100k-t minimum
(nem kap mindenkitől, ez ilyen felvágós szöveg, én sem adhatok kevesebbet mint a Marika)
egy tőzsdefórumra írótól az anesztes egyszer kapta a harmadát
ennyit tudunk biztosan :)
a baleseti műtétnél meg úgy néz ki a dolog, emberek megsérülnek, nincsenek maguknál se, a műtét után se,
ügyeletes orvosok meg hazamennek
a család (ha egyáltalán van, mert lehet alkesz, hajléktalan is stb...)
ha akarja sem fogja megtalálni, hogy ki volt ott, de egyébként sem úgy készülnek az egészre hogy itt most mi fizetünk, mert eleve meglepi a helyzet
szemben azzal, ha jó előre fel lehet készülni a műtétre, a sebész többször ecsetelheti hogy miről is van szó,
(az anesztes meg csak a műtét napján lesz "besorolva" az adott műtéthez, nincs idő vele "ismerkedni")
ezért nem fog kapni a baleseti sebész, és ezért nem kap az anesztes
a téma iránt egyébként elfogult vagyok, meghatározza álláspontomat, a hálapénzt az ügynöklista ügynökeivel együtt kell a múlt rendszer szemétdombjára hajítani, elképesztő károkat okoz
"Párt keze messze elér"
Ebben biztos vagyok!Pontosan ugyan nemtom, hogy meddig is, de az biztos, hogy a zsebeinkig feltétlenül....
Az új Munka Törvénykönye csak a zemberek érdekében született meg, ők kérték!!! Mert életük értelme a zemberek szolgálata... no, ez a törvényizé nem az első ami hazaárulás kategória,(bár lehet, hogy lenne rá jobb szó csak nem jut eszembe), és nem is az utolsó...
nem,nem baleseti...
2008-2011 között 3 műtét,ebből egy laparoszkopos...a másik,volt amelyik 4-5órás műtét volt,nagyon komoly sorozat volt.
Picit sokallom,nekem a könyökömet műtötték,nulla forintot adtam,de az tény,hogy a kézsebész nem vigyorgott túlságosan...
Lehet hogy azért van most egy kampó a kezem helyén? ;)
Minden pótlék csökken,hála az új Munka Törvénykönyvének,amit én finoman csak a hazaárulás szóval szoktam illetni(mert az is).
Kiszolgáltatottá tette a munkavállalókat,letörte a szakszervezeteket,legújabban "humánerőforrás-kölcsönző" hiéna cégek lepték el az országot.
Egyébként baleseti műtét volt?
Nézd, helye, meg embere válogatja. Pesten más, mint Gyulán, és más mint Újkígyóson.
A fórumozók meg elvileg nem az átlagkategória.
A saját szakmámban ritkán kap a többség - igaz tudok olyat is aki tarifával dolgozik...de többségről beszélek.
Szülészek menekülnek a pályáról, és mondják nekem a sirámaikat, hogy nincs hálapénz. Szülész mondja pont nekem :)
Szülész, sebész kap.
Háziorvos, belgyógyász, gyerekgyógyász stb. kevésbé.
Baleseti sebész kap, de nem eleget :)
Anesztes, radiológus, patológus nem.
Kivételek vannak.
De a hiányszakma az anesztes, radiológus, patológus.
Illetve ők voltak 2010-ig, azóta már gyakorlatilag minden szakma hiányszakma a szülészt kivéve. Azokból annyi lett, hogy sokáig elegen lesznek :)
Hát ez nagyon nagy.
"Kinek csinálja a képet" "édesanyámnak" :D Nem fogadnék rá, hogy még holnap is forgatni fog ez a polgártárs. Párt keze messze elér.