Regisztráció Elfelejtett jelszó

Trafiktörvény, a Fidesz bukása

Re: nincs cím

#655409 tozsdenyul Előzmény: #655400

Azt állítottam, csökkenni fognak a pótlékok, és ez árnyalja a képet a béremelésnél.

Én csúsztatok? Hol?

Ne húzzál már fel kolléga, te oktatsz engem arról, hogy én mennyi hálapénzt kapok, és te biztosan tudod, higgyek neked.

A rózsaszín köd eregetésnek is legyen már meg a határa valahol.

Ugyan menj be a POTE-ra és beszélgess el a baleseti sebészekkel, és anesztesekkel az ő nagy és jelentős béremelésükről.

Meglátjuk ki csúsztat.

Legfeljebb az arcodra a poharuk tartalmát :)

Folyamatosan kétségbe vonod azt a valóságot, amit látok.

30%-kal csökken a nettójuk.

Még mindig képes vagy tolni a szöveget jogszabályokról meg miegyébről. Sőt én csúsztatok.

Igen, az alapbérük majd emelkedni fog, ezt mondom én is, és ezt itt hirdetheted majd siker siker hátán.

A pótlékok miatt meg összességében csökken a pénzük, ahogy szintén mondtam, előre.

De ez csúsztatás.

A csúsztatás az kolléga, hogy te ugyan milyen műtétednél fogsz hálapénzt adni az orvosoknak? Mikor fog a műtéted sorra kerülni?

Itt a hatalmas siker közepén műtéteket halasztanak, mert a nagy béremelésben elmenekültek az orvosok.

És te eregeted csak tovább a rózsaszín ködöt tovább vazze...

#655406 Sumér harcos Előzmény: #655371

én biztos vagyok benne,hogy hatalmas stressz pl. sebésznek,anesztesnek lenni,kurta kemény,valószinűleg sokat is dolgoznak aláirom,ahogyan olvasom,most anyagilag meg is lesznek-lettek kurtitva......én nem is csinálnám,soha...nem tudnám.

DE azt senki ne mondja már,hogy anesztesek nem kapnak hálapénzt,de bármely szakterület is akár.

én a hozzátartozóm műtétjénél az altatóorvosnak nyomtam még műtét előtt rendesen-sok mulik rajta,egyből másként vigyorog....a sebésznek meg 3szorosát...plusz hogy yo szoba legyen,plusz a nővéreknek-majdnem 6nak,hogy ne legyen flegma,ha hányt egyet az ágyra-akkor azonnal intézkedjen...stb stb...

nincs az az orvos,aki nem kapva csülköl a boritékért......aztán is vagy flegma vagy nem..

amit tudok,hogy szobából mindenki,de mindenki a min 100-at adta sebésznek,vki 150-et...

ez 2éve volt,de azóta lehet megszűnt a hálapénz a nincstelenség miatt,ezt nem tudhatom...

#655403 banyaiz Előzmény: #655395

Vannak kevésbé gonosz orvosok , tanárok ez igaz.

De egy komoly vezetőnek mint pl Viktor rendszer szinten kell gondolkodnia.

Tehát ebből az adódik, hogy fel kell mérni miben van pénz. Azt pedig minél inkább fel kell osztani a haverok között. Ez már csak világos, hogy oktatás , egészségügy csak egy púp a háton, foglalkozni kell vele aztán semmi komoly lé , semmi látszatja az egésznek. De hát ebből is láthatod milyen sanyarú sorsa van egy miniszterelnöknek. :) Minden csipcsup üggyel kell pöcsölnie ami energiákat von el a komoly lóvék lenyúlásától. :) Ezt be kell látnod mint állampolgár, hogy ezeket a terheket minél inkább le kell venni a válláról mert különben még a végén nem marad idő a trafikbuli 2. részre vagy hasonlók. Több belátást és empátiát. :)

Most kaptak egy gránit életpályát aztán még mindig sírnak, hálátlan félázsiai népség. :)

#655402 Grizzly Géza Előzmény: #655401

Én forgalomról beszélek,mert az árrés,mint tudjuk nincs kőbe vésve,a gránitszilárdságú alaptörvénnyel egyetemben

#655401 prospero Előzmény: #655391

Csak a történelmi hűség kedvéért évi 50 milliárd volt az árrés az árrés felemelése előtt, a többi mind adó...

#655400 prospero Előzmény: #655387

http://nol.hu/belfold/20130831-menekulnek_az_orvosok_a_pecsi_klinikakrol_

Csak gratulálni tudok...az egész csúsztatáshoz...mert ennek az egésznek semmi köze az egészségügyi bérrendezéshez...

Mivel változott a munka törvénykönyve...

"főigazgató ezt elfogadva törölte el a traumatológusok és az aneszteziológusok pótlékát júliusban"

ugyanakkor a bérrendezésről szóló törvény 2013. július 5-én jelent meg és hatályos 2013. szeptember 1-től, visszamenőlegesen 2013. január 1-ig.

A népszabadság cikke augusztus 31-én jelent meg...tehát semmit nem tud arról, hogy ki hogyan járt a bérrendezés után...

#655398 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #655391

"Menjen magánrendelőbe vagy dögöljön meg a TB csecsein élősködő panel proletár."

Ez egy gyönyörű mondat volt :-)) No, megyek is valakinek a csecsein élősködni....

#655397 banyaiz Előzmény: #655391

Tanárokkal , orvosokkal stb csak a gond és a baj van. Ahelyett sírnak állandóan, hogy kevés a pénz stb inkább költenék a nem is olyan rossz fizetésüket cigerattára. Semmi látszatja a melójuknak mennyi beteg , és mennyi hülye van így is az országban, de panaszkodnak még így is, ahelyett megbecsülnék magukat aztán vennének napi 3 db cigit minimum. :)

Most dolgozták ki nekik a szuper életpálya modellt , annyira kiszámítható is biztos dolog, hogy maximum az Alkotmány mérhető hozzá, ami ugye gránit alapokon van, szóval nem értem mi a gondjuk. :)

Két dolguk van:

1. Megtapsolni és megéljenezni a kedves vezetőt

2. Lehetőleg a nem is annyira szerény fizetésük minél nagyobb részét cigire költeni

Ez már csak világos nem? :)

#655395 tozsdenyul Előzmény: #655388

Alapvetően egetértenék veled, és meg is próbálom befejezni az eü. témát.

Megkaptam direktbe, prospero majd eligazít hogy mi hogyan van biztosan, nehogy a végén a két szememnek higgyek már :)

De lásd be, hogy Ráhel hercegné is régi orvos/trafikos/vendéglátós családba nősül be, és akkor még a nemzet fogászáról nem is beszéltem, aki a saját két kezével rakja rendbe a szent jobb alsó kettest ...

szóval ne tekintsük marginálisnak a kérdést, belátható hogy ezer "szállal" kapcsolódik :)

#655391 Grizzly Géza Előzmény: #655388

Nem tudtad,hogy akinek nincs semmije,az annyit is ér? ;)

Menjen magánrendelőbe vagy dögöljön meg a TB csecsein élősködő panel proletár.

Egyébként évi 500 milliárdos a buli,ennyit loptak el a fidesz komisszárok

#655390 prospero Előzmény: #655383

Te állítottad, hogy 0 a hálapénz a baleseti sebésznél és az anesztezeseknél...

Leírtam, hogy ez biztosan nincs így...

A tarifa pedig emelkedett 2010-ig...a szülésznél is, az anesztezesnél is... azóta nem tudom mi van... gondolom ugyanaz, mint a bankoknál... a pénzesebb ügyfeleken behozzák a nem teljesítőkön keletkező "veszteséget"...

#655388 banyaiz Előzmény: #655365

Kórházak , orvosok ugyanmár, a lényeg az, hogy a trafik buliban 20 évre sikerült felosztani a haverok között egy évi sok mrd-os piacot.

Orvosok, egészségügy? Ez egy marginális kérdés lásd be. :) Nincs benne elég lóvé, csak jönnek a betegek, hogy ilyen olyan bajuk van, ahelyett ráraknának otthon egy borogatást. :)

#655387 tozsdenyul Előzmény: #655345

Nem hajigálom tovább a falra a borsót, csak megtaláltam konkrétan, pécsett miről is beszélünk:

" lapunkat megkereső sebészek nem nyilatkozhatnak, így név nélkül panaszolták el, hogy nettó fizetésük 30 százalékkal kevesebb lett, miután elvették tőlük a munkahelyi pótlékot, és csökkent az ügyeleti díjuk. A 10-20 éve a pályán lévő sebészek az előírt havi 167-175 óra helyett 250 órát dolgozva eddig 3-400 ezer forintot vittek haza, ezt a bért az új szabályok 80-120 ezer forinttal redukálták"

#655383 tozsdenyul Előzmény: #655376

"Saját tapasztalat, úgyhogy kár cáfolni..."

Akkor minden úgy van, és jobban teljesítünk.

#655381 tozsdenyul Előzmény: #655376

Megint meg akarod statisztikázni, őrület :)

Ugyanazért a műtétért, beavatkozásért, ma ritkábban adnak, és kevesebbet, mint mondjuk 2006-ban.

Ha a társadalom általános helyzetét akarod lemérni, kérdezz egy szülészt :)

#655376 prospero Előzmény: #655371

2 személynek: szülésznek és altatóorvosnak külön...meg még a kórháznak az alapítványi szobáért...Saját tapasztalat, úgyhogy kár cáfolni...

98 ezer gyerek helyett 60-70 ezer születik... nem csoda, hogy csökken a hálapénz mennyisége...

Ha a 25 orvos ilyen nagy szám, akkor biztos lesz megoldás...

#655371 tozsdenyul Előzmény: #655357

Az anesztesek pontosan 0 hálapénzt kapnak. Maradjunk annyiban :)

Gyerekszületést kinek finanszíroztad?

Másrészt pedig, ahogy a társadalom szegényedik (mert jobban teljesítünk)

csökken a hálapénz is, és ez tovább fokozza a bérfeszültségeket az orvosoknál...

szülészek körében is nő a kivándorlás néhány éve, ha belelátnál az eü-be, értenéd hogy ez mit jelent

(gy.k.: a leghálapénzesebb szakmában sincs már hálapénz)

#655370 prospero Előzmény: #655365

Nem írom ide, hogy szülésnél mennyit adtunk az altatóorvosnak, aki érzéstelenített... nem kérte előre, az igaz...de mégis: mondjuk 2006-ban 30000 Ft volt a tarifája egy epidurális érzéstelenítésnek...

Baleseti sebész és aneszteziológus nem kap annyi hálapénzt? Ez nekem új...Én biztos adnék ha műtétre lenne szükségem...