"megismétlem: adott ország devizaárfolyama és irányadó kamatszintje semmiféle hatással sincs egymásra."
...egyre jobb
"megismétlem: adott ország devizaárfolyama és irányadó kamatszintje semmiféle hatással sincs egymásra."
...egyre jobb
"nem az a kérdés mato mi" ez tényleg nem kérdés . :) Egy farok.
"mondj olyat aki jobb volt" bárki aki össze tud adni két számot, és el tud mondani két mondatot adott témában amik nem mondanak ellent egymásnak. :)
Ennyi a simplicity véleményem a kérdésről.
Vsz mint ötlet logikus a 305-ön rögzítés.
A probléma ott van, hogy megvalósíthatatlan. Mert egy svájc rögzíti eur-hoz 1,2-nél jobban ne erősödjön mert a jegybank beavatkozik. Be is kellett avatkozniuk rogyásig.
Ők az erősödést akarják megállítani ezzel az intézkedéssel meg is állították, de ehhez vsz még Svájc esetében is kell a jó nemzetközi hangulat.
Svájcnál 0-hoz tart a jegybanki, és még így is a svájci erősödését akarják elkerülni baromira más szitu.
Most azzal lenne tele minden, hogy a görögök és jaj jaj mi lesz az EU- val stb, akkor még a svájci jegybank is bajban lenne.
Egy svájci jegybank hitelességét a piacon azt ne hasonlítsuk egy mnb-hez semmilyen szempontból vsz. Egy Tolcsy által vezetett jegybankhoz főleg ne. Vsz egy ilyen rögzítés (amivel mi nem az erősödést a gyengülést akarnánk elkerülni) felhívás lenne keringőre a világ összes épeszű spekulánsának , hogy támadás a Ft ellen. 1 napig bírná kb a jegybank vsz. Mert a mi részünkről az lenne ennek a háttere, hogy úgy tudjunk tovább vágni a kamaton, hogy a Ft közben ne gyengüljön drasztikusan. Ami éppen az ellenkezője Svájc esetének, na meg mi nem vagyunk Svájc. Lehetnénk éppen csak ahhoz egy kicsit több kiszámíthatóság kellene baromi hosszú távon. :)
Kiszámíthatóság? Azzal háborúban állunk. Persze ezt azzal indokolják, hogy "válságban" nem lehet kiszámíthatóan gazd politizálni.
Erre azt tudom mondani, hogy meg kellene próbálni legalább. :)
soxor egy kézzel írok ,)
nincs jelentősége mi hiteles mi nem neked vagy a hasonlóknak..
egyet jegyezzetek meg..egy ember egy vélemény..ettől fórum..
semmi riposzt semmi érv? ez elég karcsú picinyúl..PF-en még király lehetsz..ez itt kevés.
Igen általában a moderátorokkal volt gond..kifogytak érvekből..esetleg az én hozzászólásomat szerkesztették és erre válaszoltak okosat..ezt nem hagytam..innen már kitaláltak valamit.
Itt kedves emberek vannak..segítenek..fogalmazd meg mit nem értesz és Én is szívesen segítek. ,)
Nagyon gyengén biciklizel!A zsidózó reszekkel még csak-csak elboldogulsz,de azon túl nem sok mondandód van. Nem csodálom,hogy több helyről is kitiltottak.
Aha.....értem, innentől fogva tényleg inkább csak a világot irányító gyíkemberekről beszélgessünk .
Mondjuk nem emlékszem arra hogy krugman megbukott volna arra sem hogy beismerte de arra igen hogy te jövőre 1%os JBK-t es 240 vagy 250 es forintot josoltál
Nade a hüje??! Hogy előtt vessző? Vonatkozó névmások előtt vessző?
Gondolom siettél és figyelmetlen voltál. De majd megmagyarázod.
De nem baj ám, ettől még tökre hiteles vagy a magyar párti beírásaiddal.
krugman lejárt lemez. megdőltek tézisei. ezt részben már ő maga is beismerte. de a gyakorlat, az élet már teljes egészében megcáfolta. méghozzá azért mert elméleti közgazdász, s mint ilyen a való életben bukásra van ítélve, lásd meg is bukott hiszen az elmélet mindig feltételezésekre és egyensúlyi, ideális állapotokra alapszik mint pl a tökéletes piac ... nevetséges. tökéletes piac nincs, így minden elméleti közgáz elmélet halott ügy.
-
mind a kamat, mind adott deviza árfolyama tetszőlegesen variálhatóan rögzíthető tetszőlegesen variálható szinteken és most egy ultraortodox tézist mondok neked :o) - amit megjegyzem fed (shalom börni) ismer csak eszük ágában sincs közzétenni hivatalosan, mert még mások is rájönnének - ezek nincsenek egymásra a legcsekélyebb hatással sem !
-
megismétlem: adott ország devizaárfolyama és irányadó kamatszintje semmiféle hatással sincs egymásra.
ezen gondolkodj el ! :o)
(most az inflációval nem terhellek :o) mert azt at nagyon szépen levezette egy másik topikban)
"Az a baj, hogy rossz embert fogtál ki a vitához, mert se matopárti, se matoellenes nem vagyok."
matopárti szó nincs..ha tőlem idézel akkor rakd idézőjelbe..mert ez így nyelvtantalan ,)
"A pártatlan vitákat szeretem minden témában. Short/long, magyarpárti, magyarellenes... nekem tökmindegy. Te viszont elfogult vagy."
a "magyarpárti"-t meg kéretik külön írni.
fújod a birkák himnuszát..mint itt jópáran..mert agyuk csak a duális rendszerben tud gondolkodni..
írtam nem szeretem matót..
már írtam neked..de nem tanulsz..a hüje az nagyon hülye..az írás és a beszéd célja a kommunikáció..a gondolatátvitel...sztem-et is írom 4you-t is használja az angol..nem beszélve a LOL és hasonlókkal..a 3as pontokat is elválasztásra használom nem pedig arra amire való..(arra is használom) de inkább arról van szó kifogytak az érvek..
nincs vita mert nincs miről nincs kivel..
http://hu.wikipedia.org/wiki/Matolcsy_Gy%C3%B6rgy
melyik rész nem megy...
Kínában pont az a lényeg hogy nincs szabad tőke mozgás ! Svájc majdnem jó példa , de ők csak az árfolyamot fixálták, a kamatot nem. Egy éve még azon gondolkodtak hogy lemenjenek e mínusz kamatszintre!
De értem mit mondasz: ha kellően nagy a tartalékod es vagy a folyfiz tobbleted akkor nyilván nagyobb a mozgastered.
Ennek ellenére továbbra is igaz amit mondtam: a régi rezsim 2001-12 között stabil árfolyamot akart így kénytelen volt a kamatot mozgatni. Az új alacsony kamatot akar ennek azonban az ara a devizaárfolyamok volatilitasanak növekedése
Az a baj, hogy rossz embert fogtál ki a vitához, mert se matopárti, se matoellenes nem vagyok.
A pártatlan vitákat szeretem minden témában. Short/long, magyarpárti, magyarellenes... nekem tökmindegy. Te viszont elfogult vagy.
Leírtam, és elismertem, hogy keresztülviszi az akaratát a piacon. Azt is, hogy eseménymentes időszak volt. Azt is, hogy nem elég pár hónap, mert nem volt teszt a piac részéről.
Mondjuk nem tudom, hogy miért vitatkozom veled, mikor leírod a hülyét j-vel, és a vesszőhasználat is luxus. Ebben miért nem vagy magyar?
Amíg nem tudod megfogalmazni,hogy mi mato,addig hogy lehet eldönteni,hogy ki az aki jobb nála?!Ez kb. bölcsi elsős tananyag..., még a "magyarfan" csoportban is...,annyi különbséggel,hogy ti rovásírással vettétek ezt az anyagot!
nem, azt akarom hallani szerinted ki volt jobb..egyszerű nem?
Igen de ez egyensúlyi pomntra vonatkozik, én meg azt mondtam h az árfolyamot onnan jelentős mértékben kitáríted úgy h gyengíted úgy h már elég nagy a gradiens az egyensúlyi pont irányába. És ott megfogod és így vagy úgy sterilizálsz például ilyen Kína de h ne menjünk messze lényegében ilyen svájc is, megfogta mind2-t és ha nem is teljesen eu de szabadkeresdelem stb szal majdnem. Megjegyzem az elmélet már eleve látszik h sántít mert mi van ha 0 közeli lett a kamat ?.....
remek, te csak egy dolgot akarsz hallani: Mato a létező eddigi legjobb jegybankelnök!
Krugman szavaival:
The point is that you can't have it all: A country must pick two out of three. It can fix its exchange rate without emasculating its central bank, but only by maintaining controls on capital flows (like China today); it can leave capital movement free but retain monetary autonomy, but only by letting the exchange rate fluctuate (like Britain – or Canada); or it can choose to leave capital free and stabilize the currency, but only by abandoning any ability to adjust interest rates to fight inflation or recession (like Argentina in1999