Regisztráció Elfelejtett jelszó

Quaestor

Re: nincs cím

#655889 BudFox Előzmény: #654902

nekem van Questor részvényem....:-))

már régóta gyűjtögettem...pár darab van a számlámon...de minek..mikor szinte kerüli a nyilvánosságot a cég....

#655850 wnprt Előzmény: #655776

Mért nem tőzsdei kötvénykibocsátást végeznek, mért kerüli a csoport a nyilvánosságot?

Mivel hamarosan már nem Nyrt a brókercégük, így évente csak egyszer tesznek közzé pénzügyi jelentést, nagyjából következő év májusában.

#655776 Előzmény: #655770

Értem én, hogy nagyon szeretsz agitálni a Quaestorral szemben, csak nem pontosan értem, hogy attól, hogy most szuper brókercég lenne, attól mi változna meg az eredményében. Az pedig, hogy egy cégcsoport a több lábon állás miatt kisebb profitot termel, az nem azt jelenti, hogy rosszabb, mint egy bróker, hanem azt, hogy más.

#655770 wnprt Előzmény: #655757

Mert ha 10-15 éve csak ezt erősítette volna, létrejött volna egy olyan vállalati brand, mint amely kialakult a BÉT legnagyobb forgalmú brókercégeinél. Csak elmondom, h jóval nyereségesebbek mint az egész Quaestor Csoport egyenként, ezek a legstabilabb hazai brókercégek.

A Quaestor a egy külföldi cégen keresztül teljesíti a nemzetközi megbízásokat (eQtrader a Q kereskedési rendszere), egyáltalán nem építik le a brókeri tevékenységet, csak kénytelenek csökkenteni a ráfordítást, mivel már nincs elég ügyfél.

A Quaestor kötvényeibe pedig csak hiszékeny, naiv ember tesz pénzt, Csányi, Demján sosem fektetne ilyen vállalatba. Nem látsz a dolgok mögé, csak a felszínt veszed észre, nem látod a lényeget, elveszel 1-2 részletben, aminek semmi jelentősége.

Aki nem ér rá foglalkozni a befektetéseivel, az Templeton Alapba fektet, nem, de nem egy bóvli kötvénybe.

Említettem, 3 részleg kell: tőkepiaci ügyletek, utazási iroda és telekom, a QuaesTel.

#655757 Előzmény: #655600

Erre az a válaszom, hogy szemmel látható, hogy a Quaestort nem igazán érdekli a brókeri tevékenység és szépen le is építi a hasznot nem hajtó tevékenységet, amely csak a mérleg értékét növelte meg eddig is - de hasznot eddig sem hozott.

Nem egészen értem, hogy egy olyan komplex cégcsoportnál, mint amilyen a Quaestor miért pont a bróker részleget kívánod erőltetni, illetve, hogy miért pont ebből akarsz a cégcsoportra nézve komplex következtetéseket levonni.

#655755 Előzmény: #655602

Nem értünk egyet, én pont úgy látom, hogy a társaság kezd kivonulni a brókeri körböl, és valójában a többi pénzt hozó üzletág felé fordul. Minek erősítse a tőzsdei szolgáltatását ha jól látható, hogy valójában bár forgalmat hoz - de valós hasznot nem igazán, mig a többi rész meg termeli a pénzt.

Pont azt látom, hogy azt építik le, amiben nem rúgnak labdába, nem erősek, nem erőlködnek vele - és valószínűleg az alapjaitól indítják újra ezt az üzletágat, de nem az lesz a főprofil, ha egyszer más profilok több haszonnal kecsegtetnek.

#655602 wnprt Előzmény: #655600

Azért az dicsérendő h nemzetközi szinten sok eszköz elérhető náluk, az elemzéseik elég jók.

Én úgy gondolom hogy a társaságnak elég lenne csak a brókeri és elemzői tevékenységgel foglalkoznia, azt fejleszteni, nem kellenek ezek az ingatlanberuházások, amelyeket kötvénykibocsátásból finanszíroznak, elég lenne a tőzsdei szolgáltatás, a telekom és az utazási iroda, ez a 3 kéne csak.

#655600 wnprt Előzmény: #655595

Hasonlítsd össze pár évre visszamenőleg a társaság adatait. A Quaestor brókercége csak MO-on rendelkezik képviselettel, a BÉT-en elég gyenge a forgalma, lehet nemzetközi részvényekkel is kereskedni, de ezen a téren konkurensei erősebbek, forgalma jelentősen esett. Olvass egy kis vállalatértékelést, ami ennél jóval több, Damodaran a szerző, ez egy külön szakterület. Képben kéne lenni ha véleményt alkotsz. A Quaestor nagyon nincs rendben, főleg ami a passzíva oldalon van, ezzel a konszolidálásba bevont vállalatokat értem, kevésbé a brókercéget, végülis az ügyfélvagyon vmennyire nőtt.

#655595 Előzmény: #655566

Ebből számomra két dolog jön le:

- magas a költségszint, kicsi az árrés -> tehát a csökkenő árbevétel mellett az árrés tartásával valójában a nyereségszint növekedni tud. Mondhatni, nem erőlödik.

- ha képes ezt kigazdálkodni, akkor pont nagyon rugalmas és működőképes a cég.

Ha pedig egy cég úgy tud "túlélőmódba" kapcsolni, hogy ettől az eredményessége javul, a vagyonát nem éli fel, az adóssága nem növekszik - akkor azt szvsz nem "túlélőmódnak", hanem racionalizálásnak hívják.

Egy dolog biztos, én ebben a mérlegben semmi olyat nem láttam, ami aggodalomra adna okot.

#655566 wnprt Előzmény: #655194

A vállalat bevétele 36%-al csökkent. Azért nyereséges, mert csökkentették a költségeket, nem azért mert olyan jól gazdálkodtak, tisztában voltak vele, h kénytelenek túlélőüzembe kapcsolni.

#655194 Előzmény: #654902

Csak átfutottam, de úgy tűnik, "nyereséges" a cég.

#652946 wnprt Előzmény: #652909

Közkézhányadon max 10% van, és nem tudom árfelhajtó-e az akció egy ilyen teljesítményű vállalat esetén, amiről nem tudható pontosan honnan származik a bevétel, mert a magyar tőzsdén lévő brókercégek között elég kicsi a forgalma, a prompt piacon havi 6 mrd, ami rendkívül kevés, és mindeközben tegyük hozzá h minden jelentősebb városban képviselete van, 5-6 ügyintézővel legalább. Azt nem tudom, mennyi a DAX-on a forgalma, a hazai tőzsde weboldaláról bárki le tudja tölteni h a BÉT-en mennyi a szekciókban, hát nem vmi jó tendencia, egy 18 fős cég 4-szer ekkora forgalmat tud csinálni, de miért? Azért mert jól eltalálták a online kereskedési felületet, ami ügyfélbarát, és kiváló platform.

Inkább azt érdemes megvárni h ha a Telekom kiesik az MSCI-ből, akkor milyen szinten érdemes beszállni, mert az osztalék meglesz 40Ft minimum akkor is.

#652909 Előzmény: #652885

Én értem, hogy szerinted ezért tesz így - de ez vélemény, nem tény.

Ettől teljesen független az, hogy a kivezetés általában árfelhajtó tényezőként szokott jelentkezni ilyen esetben, ezért is lesz számomra az érdekes, hogy hogyan fog mozdulni az árfolyam, illetve, most az is ki fog derülni, hogy mennyi részvény van tényleges közkézhányadon és hogy mennyi részvényt sikerül bevonni a tőzsdéről. Szvsz a szeptember 16.-ig tartó időben sok minden kiderülhet ezekből az adatokból.

#652885 wnprt Előzmény: #652822

Quaestor részvénnyel kereskedni? Nem jó döntés, nem szorul magyarázatra a megállapítás. Azért vonul ki a tőzsdéről, mert úgy nem kell negyedéves jelentéseket készítenie, és így a nyilvánosság nem kap információkat a vállalat pénzügyi beszámolóiról, eredményességéről.

#652822 Előzmény: #652812

Érdemes lesz megvárni szeptember 16.-át, hogy mit dönt a közgyűlés és hogy hogyan alakul addig az árfolyam.

#652812 Zotya32 Előzmény: #651142

pápá bét...

http://bet.hu/newkibdata/115064864/QEP_Tajekoztatas_KGY_21_nappal_korabbi_20130826_final.pdf

Határozathozatal a Társaság egyenként 100 FT névértékű, HU0000074000 ISIN azonosítójú és 10.476.709 darab névre szóló törzsrészvényének a Budapesti Értéktőzsdéről (a "BÉT") történő kivezetéséről

(2) Határozathozatal a Társaság Igazgatóságának arra történő felhatalmazásáról, hogy a Társaság lefolytasson minden olyan eljárást, amely szükséges vagy kötelező a fenti (1) pontban foglalt döntés végrehajtásához, ideértve a Társaság részvényeseinek azon jog szerinti jogosultságának gyakorlásával kapcsolatos eljárást, amely alapján a részvényesek kérhetik a részvényeik Társaság általi megvásárlását.

Az Igazgatóság javaslata alapján a közgyűlés levezető elnöke javasolja, hogy a közgyűlés szavazza meg a Társaság által kibocsátott törzsrészvények Budapesti Értéktőzsdéről való kivezetését.

#651142 Előzmény: #651140

Most már ráérek, mert így nem érdemes a Quaestor TBSZ számlát tartani, oszt innentől év végig meg már édesmindegy, hogy hol máshol nyitom meg. Addig még jópárszor át lehet írni az adójogszabályokat, szóval, már csak ezért is ráérek.

Node ez itt már nagyon OFF :)

#651140 wnprt Előzmény: #651127

Telefonos kötés az mindenhol van, de ott is nézd a díjakat, ahol én tőzsdézek, ott 0,25-0,3% körüli a kötési díj, ha üzletkötőn, offline veszel vmit.