újabb vétel 3578 ért
OFF: Biztos lesz előbb-utóbb egy korrekció, én a napokban nézegettem az SP500 charot több éves távlatban, lassan érik egy nagyobb zuhanás 1 éven belül és akkor nem fog számítani az értékeltség meg a fundamentumok, adnak majd mindent ahogy kell, és ebben a Richter is benne lesz. Viszont ha lesz egy kisebb-nagyobb visszaesés a tüzsdéken akkor majd érdemes lesz azokat a papírokat keresni vételekkel amelyekben van fantázia, és a Richter szerintem ilyen lesz, most is az. ON
rossz érzésem van az egész tőzsdével kapcsolatban...maradt még, azt megpróbálom magasabban eladni...sajnos mind 3700 fölöttről van, szerencsére csak 3xx darab...
Azóta adhattad volna 3618-on is, hova ez a nagy sietség? :)
én 3595-ért is adtam volna neked....ez sem kell...mindent szórok
Nem sok jót sejtet, hogy a vételi oldalt "kitakarják" a betett 6 -6 darabos megbízásokkal. :-(
Az indikatív ár 3660 Ft nyitásra ebben a pillanatban.
én éppen szórnám, de nem viszik...ócska xar ez is 38xx-nál akartam adni, erre beszakadt...
Nem vagyok szakértő, csak az MSCI homepage-ről informálódom.
Az előbb belinkeltem a mostani közleményüket, ebben átsúlyozás nem volt csak ki illetve be kerültek tőzsdei cégek az egyes indexekbe.
Hivatalosan ezt írják a Július 31-i MSCI Hungary Index fact sheet-en (ahol látható a jelenlegi megoszlása a 3 kosárban szereplő magyar részvénynek):
http://www.msci.com/resources/factsheets/index_fact_sheet/msci-hungary-index-net.pdf
The index is reviewed quarterly—in February, May, August and November—with the objective of reflecting change in the underlying equity
markets in a timely manner, while limiting undue index turnover. During the May and November semi-annual index reviews, the index is rebalanced and
the large and mid capitalization cutoff points are recalculated.
Tehát a súlyozás felülvizsgálatára Novemberben kerülhet sor.
De ez csak az én értelmezésem :-)
Épp ezt akartam kérdezni hogy írja már meg valaki ha tudja mi lesz most és milesz novemberben mert nem létezik hogy az összes magyar tőzsdével foglalkozó portál és elemzőcég novemberről beszél, közben meg augusztusban már itt lesz az info. Tehát akkor ez a különbség, most átsúlyozás, novemberben átvizsgálás.
én utom, hogy most csak átsúlyozás lesz
és a kosarat novemberben vizsgálják felül
azért a résig simán felmenet majd )))
Nos MSCI index változás miatt nemigen fogják megtépni Augusztus 30-án a Richtert:
http://www.msci.com/eqb/pressreleases/archive/MSCI_Aug13_QIRPR.pdf
Mondjuk az oka nem is fontos, csak hogy emelkedjen :-)
Szinte fej-fej mellett az OTP mellett forgalomban, egyértelműen a BÉT 2. legforgalmasabb papírja lesz!
Ha igy haladnak, akkor a forgalommal nem lesz baj. Ma is elozi egyelore az OTP-t is.
17 napjuk pontosabban:
Geneva – August 7, 2013 – MSCI Inc. (NYSE: MSCI), a leading provider of investment decision support tools worldwide, including indices, portfolio risk and performance analytics and corporate governance services, will announce the results of the August 2013 Quarterly Index Review for the MSCI Equity Indices – including the MSCI Global Standard, MSCI Global Small Cap and MSCI Micro Cap Indices, the MSCI Global Value and Growth Indices, the MSCI Frontier Markets and MSCI Frontier Markets Small Cap Indices, the MSCI Frontier Emerging Markets Index, the MSCI Global Islamic and MSCI Global Islamic Small Cap Indices, the MSCI Pan-Euro and MSCI Euro Indices, the MSCI US Equity Indices, the MSCI US REIT Index, and the MSCI China A Indices. All changes will be made as of the close of August 30, 2013.
http://www.msci.com/resources/pressreleases/MSCI_Aug_2013_QIR_Pre-Ann_PR.pdf
van 3 hónapuk