Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

2013.08.21 Pár apróság…

2013.08.21

Pár apróság :)

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-579835

"Az íráshoz, olvasáshoz, számoláshoz szükséges részképességek 8 éves korra érnek meg, de az iskolában már 6 évesen el kell kezdeniük a tantárgyakat, és ez megoldhatatlan lesz a számukra - véli a szakpszichológus. Hozzátette: a probléma egyre több hatéves elsősnél tanulási zavart okozhat, és fárasztónak találják az iskolát."

Csak elgondolkodom azon, hogy ezek a hülyegyerekek hogyan nőttek fel (vagy azért lettek ilyenek?) hiszen korábban kötelező volt hat évesen az iskola, oszt teljesen természetes volt az, hogy hat évesen a gyerekek megtanultak írni, olvasni, számolni. Hogy úgy mondjam, azt állítani, hogy "megoldhatatlan feladat" hat évesen iskolába járni az valami olyan szintű ostobaság, hogy csak úgy zeng tőle a ház, arról nem is beszélve, hogy eddig is hat éves volt a korhatár, csak különböző tippekkel-trükkökkel ezt ki lehetett tolni hét, vagy akár nyolc éves korig is.

És ebben a kontextusban azt érdemes meggondolni, hogy vajon ha nyolc(!) éves korig kitoljuk a korhatárt abban a rendszerben, amelyben már igen sok helyen az óvodában több nyelvű oktatás van és számtan és írásoktatás is, akkro vajon egy nyolc(!) éves gyerek mit keresne egy óvodában, illetve, milyen lenne az az óvoda, amiben 3-8 évesek vannak együtt. Ha pedig 8 évesen kezdődne az általános iskola, az ugye élből azt jelentené 8 osztályos oktatás esetében, hogy 16(!) azaz TIZENHAT évesen még csak az általános iskolát végezné el valaki, ami teljes és tökéletes nonszensz, ha figyelembevesszük az életkort, a fejlettséget és a mai elvárásokat egy 16 éves emberkével szemben.

Ha pedig ehhez hozzávesszük a négy éves középfokú oktatás tetszőleges formáját, akkor máris ott tartunk, hogy HÚSZ, azaz HÚSZ évesen lehetne a felsőoktatásba bekerülni, ami akkora nevetséges nonszensz, hogy hihetetlen, ráadásul ez teljességgel ellehetetleníteni a magyar felsőoktatást is, hiszen nemzetközi viszonylatban precedens nélkülivé válna, és így teljes mértékben el is szigetelődne a nemzetközi rendszerektől.

Persze teoretikusan lehetne arról értekezni, hogy az óvoda 4-8 éves kor között legyen, az általános iskola pedig 8-14 között (hat év), de akkor meg ugyanezen ostobenkó libák arról értekeznének, hogy agyonterhelik az általános iskolásokat.

Ennek így semmi értelme sincs, csak az öncélú ~csavakargatás.

Aztán egy érdekes hír volt ez is:

http://inforadio.hu/hir/eletmod/hir-580193

"Keddtől az év végéig, vagyis 133 napon át már a jövő évi erőforrásokat éli fel az emberiség - közölte az MTI-vel a WWF Magyarország."

Ami ugye annyit tesz, hogy messze többet élünk fel, mint amennyit lehetne, vagyis nagy gondban van a világ, különösen ha a népszaporulatot vesszük alapul, azt a fajta népszaporulatot, amelyet olyan erőforrásokra alapoznak,a mely ökológiai egyensúly felbomlásához vezet például a tengeri élőlények kiírtása által.

A cikk érdekessége ugyanakkor az, hogy:

"Japánnak több mint hétszeresen, Katarnak hatszorosan, Svájcnak több mint négyszeresen haladja meg fogyasztása a saját területén fellelhető erőforrásokat. Magyarország e rangsorban jobban teljesít, fogyasztásunk "csak" 1,3-szeresen haladja meg Magyarország biokapacitását."

Valójában ezek a túlfogyasztások inkább "virtuálisak", hiszen nyilvánvaló, hogy a Föld "elpusztítása" nem írható a stagnáló lakosságszámú Japán, illetve az eleve kis létszámú svájci és katari lakosság számlájára, vagyis az elemzés valójában nevetségessé teszi a problémát.

Ugyanakkor az mégiscsak figyelemreméltó, hogy az is kiderül a cikkből, hogy Magyarország IS túlfogyaszt, vagyis ahogy korábban is írtam, egyáltalán nem lenne jó irány az öncélú népességszaporítás, hiszen az el, illetve fenntarthatatlan lenne. Ez pedig egyebekben azért is figyelemreméltó, mert ez önmagában cáfolja azon téziseket, mely szerint Magyorországot a magyarság kiírtása nélkül lébensraumnak lehetne használni nagyobb népcsoportok számára.

Nekünk fenntartható országot kell építeni, mert abban van a jövő - és előbb utóbb úgyis mindenki erre fog kényszerülni pusztán azért, mert nem nagyon lesz más választásunk. Ahhoz ugyanis, hogy a bolygó népességének jelentős részét elköltöztessük más bolygókra, az még sci-fi szinten is távolabb van annál, mint ahogy a probléma életbevágóan jelentkezni fog. A történet legnagyobb érdekessége pedig az, hogy ez a fajta túlnépesedés háborúval és népírtással nem igazán oldható fel, ez egyszerűen a be nem avatkozás elvével oldható fel, amikor is hagyjuk, mert hagyni kell, hogy a túlnépesedett és fenntarthatatlan országok esetében a természet oldja meg a túlnépesedés problémáját.

Re: törölve

#651005 Előzmény: #650976

Így higgyen neked bárki el a jövőben bármit, ahogy határozottan, egyenes gerinccel bannolod ezt a topicot, ahogy nem is olyan rég bejelentetted:

(3680-as hozzászólás, ismételve 3681-en)

http://www.stocklandyard.hu/forum/locatepost/650925

Ez számomra mondjuk azért csalódás, mert én belőled eddig kinéztem volna azt, hogy szavatartó ember vagy és az általad leírtakat komolyan is gondolod és hogy számodra az adott szó jelent is valamit. De ha nem hát nem, mint a példa is mutatja, csak a nagy szövegek és szavak embere vagy te is. Ezt - megmondom őszintén - sajnálom, többre tartottalak ennél, de azon végképp berosáltam, hogy vezető és megbecsült senior informatikusként “hogyan trollkodjuk szét a topicot” tanfolyamot is tartasz, ami minimum etikátlan, ha komolyan veszed azt, hogy milyen pozícióban és munkakörben dolgozol.

Ez van és csak azért írom le, mert csalódásomnak adtam hangot, egyebekben ez a téma is le van zárva a részemről és ebben a topicban.

SZERK: Csak azért tettem ezt a hozzászólást előrébb, mert olvasatlanul moderáltam az előzőt. Nem érdekel, kérlek tartsd ezt tiszteletben, vagy ha nem, akkor legalább a saját adott szavad hitelét, illetve szakmai jóhíredet ne pusztítsad tovább. Köszönöm a megértésedet.

törölve

#650997 Ricsi

Azért a személyes megtámadtatásom miatt had válaszoljak, és kérlek, ne töröld ki, mert így korrekt.

Igen, elegem lett a törléseidből, amik teljesen követhetetlenek. Ami neked nem tetszett, törölted. És ezt én inkorrektnek tartottam. Aztán másutt beszélgettünk, normálisnak tűntél, gondoltam, itt is folytathatjuk. És tudtuk is egy ideig, minden probléma nélkül.

Ma megint bal lábbal keltél fel, és szinte válogatás nélkül töröltél mindent. Megint elkapott a gépszíj, és én ezt megint sérelmezem. De miután már kétszer koppantam, ezért soha többet nem teszem be ide a lábam.

Egyébként a mostani hsz-ed sem korrekt a szememben, mert ha a visszatérésemkor azt mondod, hogy menjek innen, mert azt mondtam, bannolom, szó nélkül megyek. De nyújtottam egy baráti jobbot, és miután válaszolgattál nekem, én ebből azt szűrtem le, elfogadtad. Így utólag erre hivatkozni semmiképpen sem úri dolog.

Nem leszek mocsok, nem válaszolok erre, ha akarod törölheted, de azért azt gondolom, a válasznak is itt lenne a helye.

Re: törölve

#650974 Ricsi Előzmény: #650944

Úgy kell csinálni, hogy írsz egy hsz-t, majd azonnal válaszolsz rá, és akkor ott marad a beírás. És ha valaki akarja, el tudja olvasni.

törölve

#650944 wnprt Előzmény: #650915

Remélem olvastad a tényeket a befektetés topicban, Quaestor határidőn jóval túl tette közzé a beszámolóját, amiért a BÉT figyelmeztette, továbbá kivonul a tőzsdéről.

törölve

#650925 Ricsi Előzmény: #650915

A topic részemről bannolva, egyoldalú hurráoptimizmusra nem vagyok kíváncsi

POLITIKA EBBEN A TOPICBA…

POLITIKA EBBEN A TOPICBAN OFF.

Magyarország öncélú szidalmazása OFF.

Moderálva.

törölve

#650904 rbbj11 Előzmény: #650903

ez már tök mindegy az alapvetés viszonylatában, mivel én erre reagáltam:

" 2013.08.19 22:24 prospero (VIP) Re: így kell eladósodni pikkpakk Címzett: @Ricsi

A svájciak megkérdezik, hogy honnan van a pénz? Ez nekem teljesen új! XD! "

törölve

#650903 prospero Előzmény: #650869

Gondolom minden "nagyágyú adócsalónak" ezért van legális tevékenysége is...hogy tudja igazolni, hogy honnan van a pénz....

a terrorista rosszfiúkat próbálják meg szűrni... ezért kellenek az okiratok....a terrorista rosszfiúknak pedig a legális tevékenységét sem fogadják el...

törölve

#650886 rbbj11 Előzmény: #650881

de ennek nem sok köze van az illető bank forrásbőségéhez. Csak az mostanában a meghatározó, hogy adott bank (pl. az elmúlt évek szívásai alapján) milyen szigorú feltételekhez köti a hitelezést. Ausztriában is sokkal szigorúbb lett pl. a hitelezés, és én, aki ott néhány éve nagyon sok hitelt kaptam fedezet nélkül, most le se ültek velem komolyan tárgyalni, előfeltétel volt kb. 200%-os fedezet... u.az a szla-vezető bankom.

Re: így kell eladósodni pikkpakk

#650881 Ricsi Előzmény: #650871

Azért szlovákiában nem úgy vehetnék fel hitelt, mint itthon. Mondtam, járok erre-arra, van érdekeltségem erre-arra, így elég szélesen látom ezt a dolgot. Szlovákiában pl szó nélkül kapnék hitelt, ha kellene.

törölve

#650871 rbbj11 Előzmény: #650764

ebben nem értek egyet veled, mert a bankok nem kell a lakosságtól felvegyék a forrásokat, mnb-től is megtehetik, ráadásul mostanában egyre alacsonyabb kamatra! + egyébként sem ezen múlik a hitelezés mostanában egész EU-ban, mert minden bank forrástengeren ül, mégse hitelez. Ugyanis a saját szigorított hitelezési feltételeik kötik meg őket.

törölve

#650869 rbbj11 Előzmény: #650714

ha új neked, akkor menj Svájcba kérlek személyesen (én megtettem), és próbálj számlát nyitni. Aztán próbálj berakni rá mondjuk 60.000 chf kp-t. Egyébként minden közepes összegű beutalásnál is kérik az összes okiratot, amivel hitelesen igazolod, honnan van a pénzed!

törölve

#650864 Ricsi Előzmény: #650862

Mi másról beszélünk, de ezt sem fogod fel. Szedd már össze magad, vagy ne szólj bele más beszélgetésekbe. Döbbenet, értelmes mondatokat sem tudsz felfogni...