Már tegnap is gyanús volt. Borzalmas nap volt, ez meg állt mint a jegenye. :)
Már tegnap is gyanús volt. Borzalmas nap volt, ez meg állt mint a jegenye. :)
ááá gyerekek, elhatározom, hgy beleveszek és egyből ugrik 6%ot... enyhén vagyok ideges, hogy kihagytam a megfigyelő listáról...
nálam most került a képbe... jól néz ki, nem is értem, hogy ezidáig miért nem került bele a portfóliómba?! :S
Gyönyörű. Senki a topic környékén. Ezért lehet, hogy még észrevétlen a papír. Senki nem beszél rallyról. Szép csendben a surranópályán emelkedik. Amikor majd felbolydul a méhkas, szvsz akkor lehet eladáson gondolkodni.
2680 haladunk, haladunk
szépen megnőtt az érdeklődés a papper iránt
Szvsz nyugodtan aludjunk csak a papírkában. (Nyitott szemmel mint a krokodil.)
lehet igazad lesz /egyszer távol/, de csak a tényleg értékes"",
1 alul értékelt
2 jó cash
3 biztos jövőt
4 stabil osztalék
5 ahol a környezet növekedő és nem stagnáló
6 dinamikus jövőbeni fejlődést mutató papírt érdemes tartani
vannak olyan cégek akik alig biztosítanak hozamot (növekedést), másokra meg 8-10% növekedés vár évente a jó esetben
Ezt a véleményedet el tudom fogadni. De ahogy a lejtőből nem tud kimaradni egyetlen tőzsde sem, úgy szvsz az eufóriából sem. Ezt én olyan kiinduló pontnak tartom a tőzsdén, mint a kályhát a tánciskolában. Tehát magamban én e szerint tájékozódom. Így aztán könnyen tudok éveket is reménykedni mindenféle rossz szájíz nélkül. Ha USA az eufória állapotába kerül, a világ összes tőzsdéje követni fogja. Ez meggyőződésem. Ha már ezekbe a magasságokba felkapaszkodott szinte észrevétlenül, akkor innen már nem félek a vissza teszttől sem. Persze, hogy mi mikor és hogy fogjuk követni ez számomra is izgalmas történet lesz.
nem változott, amíg nincsenek nagyobb és tartósabb külföldi vételek nálunk
a bux sávban mozog még, és többnyire hazaiak mozgatják a piacot
de azok is, mint ahogy a külföldiek is többnyire sávjátékra mennek a bluekkal
.
és azt se szabad figyelem kívül hagyni h a fidec fogja (szerintem) megnyerni a szavazást
így a különféle szabályozások és a hazai körülmények a köv években is kiszámíthatatlan marad
a manyup hiánya sajna vissza köszönt állandóan - talán a xetra bevezetés hoz némi felüdülést - de ebben is kételkedem kicsit
Ez nagyon tetszik. Tudod volt egy vitánk nem túl régen. Azt mondtad, hogy ami eddig nem indult, az már nem is fog. (Tudod a nagy tőzsdék szárnyalásával kapcsolatban véleményeztem, hogy a lejtmenetből sem tudott egyetlen tőzsde sem kimaradni, így az emelkedésből sem fog.) Remélem változott a véleményed!?
???
A hazai kisrészvények (lásd BUMIX index) vergődése tovább tart, de esés helyett mostmár inkább oldalazás jellemző az 1000 pontos érték környékén. Vannak mind fundamentális, mind technikai jelei, hogy talán valóban a vége felé járhatunk, és ez az elfeledett szektor átlagon felüli hozamokat generálhat a következő években. A negyedév során az EGIS többéves csúcsra ment, a Rába, TVK, Danubius, Graphisoftpark éves csúcsra jutott. Profit oldalon is voltak pozitív meglepetések: például a TVK-nak 2007 első féléve sikerült csak jobban mint az idei első félév, a Rábának pedig SOHA nem volt ilyen magas az első féléves profitja mint most. Eközben a hazai kis-közepes részvények nagy része fundamentálisan olcsó, a nagybefektetők bottal sem piszkálnák őket, elemzés nem nagyon készül róluk, és a kisbefektetők egerésznek csak benne. Ez klasszikusan az a pont, ahonnan magas jövőbeni hozamok lehetnek.