Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Blackberry - BBRY

Re: nincs cím

#663315 Kissherceg Előzmény: #663313

olyan hibák vannak a telefonjaikban, hogy más nevét jelzi ki a készülék, mint aki hív... tele van buggal...

#663313 Janicroft Előzmény: #663290

Bejött az amiről a múltkor beszéltünk: tényleg elküldenek rengeteg embert, plusz nem fogynak az új telefonok: BlackBerry to cut 4,500 jobs after losing nearly $1bn in wake of poor sales of its Z10 smartphone

Nagyon nagy bajban van ez a cég, de pont emiatt lassan érik egy jó beszálló benne.

Egyébként a jelentés jövő héten jött volna a rossz eredményekről de úgy döntöttek közzéteszik korábban hogy 1 millárd dollárt égettek el a harmadik negyedévben....

Itt a cikk:

http://www.independent.co.uk/news/business/news/blackberry-to-cut-4500-jobs-after-losing-nearly-1bn-in-wake-of-poor-sales-of-its-z10-smartphone-8830510.html

#663268 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #662377

Ez kapott egy szép gyomrost..... igen szép veszteséget sikerül összehozni a Q2-ben. Sosem volt ilyen részvényem, viszont figyelgettem a történéseket a Nokia miatt (meg azért is, mert volt "szerencsém" szopni a enterprise server izéjükkel eleget, hogy az a jó....) Nagyon szép mozgások lesznek benne... egy próbát megér majd :-)

Meglehetősen gyengén muz…

#662377 Janicroft

Meglehetősen gyengén muzsikált a jó piaci hangulat ellenére is a BlackBerry (Nasdaq). Az okostelefongyártó a Wall Street Journal szerint a munkaerejének akár 40 százalékát is elbocsáthatja. 1,4 százalékos mínuszban zárt a részvény.

Bidders eye BlackBerry breakup

#661216 Janicroft

A handful of potential bidders, including private equity firms, are lining up to look at BlackBerry Ltd, sources have told Reuters, but buyers are eyeing parts of the Canadian smartphone maker rather than the whole company. Private equity firms are eyeing BlackBerry’s operating system and the patents around its keyboard, but nobody wants the smartphones themselves, sources say. According to analysts, BlackBerry’s assets include a shrinking, yet well-regarded services business that powers its security-focused messaging system, worth US$3 billion to US$4.5 billion; a collection of patents that could be worth US$2 billion to US$3 billion; and US$3.1 billion in cash and investments.

Even at a conservative estimate, that is more than the company’s US$5.4 billion market value. Analysts said the smartphones that bear its name have little or no value and it might cost US$2 billion to shut the unit that makes them. However, there is still the possibility a Canadian pension fund will team up with an investor to buy the whole company, which is currently worth a little more than US$5 billion, one of the sources said. BlackBerry’s biggest shareholder, Fairfax Financial Holdings Ltd, has approached several large Canadian investment funds about forging a deal to take the smartphone maker private, Reuters reported last week.

http://business.financialpost.com/2013/09/16/9-16-13-bidders-eye-blackberry-breakup/?__lsa=620f-96c8

#660286 rbbj11 Előzmény: #660148

ha van is vevö, lefogadom, hogy ök is megvárják a gyj-t, és annak ismeretében le tudják nyomni az alacsonyabb felvásárlási árat. Ha 8 dodó körül gyj után meg lehetne kapni, nekem igazán akkor lenne kecsegtetö

#660148 Janicroft Előzmény: #659580

Cáfolták is ezt, viszont ebben a cikkben is az van hogy a kanadai kormánynak fontos hogy megtartsa az állásokat és ezért lehet hogy áldozatot is hoz (plusz lehetséges felvásárló még a Microsoft és a Samsung), meg persze szerintem a Google az Apple vagy akár a lenovo is..

Nem véletlenül kilincselnek a kormányzatnál a BBRY fejesek, szerintem már megvan a vevő.

http://www.valuewalk.com/2013/09/microsofts-potential-acquisition-of-blackberry-ltd-bbry/

Az a baj mégsem merek belevenni, viszket a tenyerem de nem merek, egyelőre nem is veszek. Szeptember végén jön a gyj, szerintem borzalmas lesz, a cég azért akarja eladni magát mert nagyon nem megy a business, és sok cég már azért is elpártol a BBRY-től mert nem látja biztosítottnak a supportot több éves távon, ördögi spirálnak néz ki. Szóval ezek miatt lehetne alacsonyabban az árfolyam és akkor lehetne jpbban spekizn a licenszek értékére, kp-ra, stb. de így 10 dollár körül túl magasan van, ahogy te is mondtad.

#659576 Janicroft Előzmény: #659566

Viszont tényleg minden errefelé mutat. Szerintem a "regulatory approval" témát így magyarosan mondva azért próbálják feszegetni mert komoly érdeklődő van és nem akarják hogy egy ajánlattétel után annak elutasítása még lejjebb tolja az árfolyamot. Ahogy megvan az állami jóváhagyás, fog jönni a bejelentés.

0-ban lévő Apple részvényeimat ma eladtam, maradt 35%-a az eddig portfolionak ami 600 dollár felett van, azt meghagytam, a szabad pénz egy részét beteszem Blackberrybe.

#659566 rbbj11 Előzmény: #648779

nekem is ez a véleményem. Föleg úgy, h. messze vagyunk most a mélypontjától.

Valami felvásárlás készülődik, egyre biztosabb

#659560 Janicroft

BlackBerry Ltd. is preparing to lobby the Canadian government over foreign-takeover issues amid investor concern that a domestic buyout of the struggling smartphone maker won’t happen.

The company has registered to meet with lawmakers to discuss the Investment Canada Act, which sets rules for foreign acquisitions of local companies, according to federal lobbying documents. The government automatically reviews any takeover bid of more than $344 million.

#648802 Janicroft Előzmény: #648770

EZ egy nagyon jó cikk a témában:

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323585604579008393028023358.html

Röviden: Amikor elkészültek az új telefonokkal idén, akkor azt mondták ettől függ a cég jövője és majd meglátják mi lesz, hát most meg is látták, az értékesítés, a felhsználószám csökken, nem tudják mit kellene kezdeni ezzel a helyzettel.

Van egy kép belinkelve arról hogy mennyit érhet a cég valójában, beleértve a kp-t, licenszeket, szabadalmakat, stb. A szabadalmakat 1,5 milliárdra értékeli a cikk írója, összesen 4,1-re a céget. Tegnapi záróáron a cég kapitalizációja 5,65 milliárd USD. Mondjuk a cikkben viszont a szabdalmakat már 2 milliárdra értékelik, a cash-t meg 3-ra, stb, lényeg a lényeg: ennél sokkal öbbet nemigen ér a cég.

#648779 Janicroft Előzmény: #648770

Van erre esély, innentől kezdve minden egyes potenciális felvásárlásról szóló pletykára meg fogják rángatni az árfolyamot. Márpedig ha egy cég tálcán kínálja magát a kilátástalansága miatt, akkor kevés lesz a prémium az aktuális árfolyamhoz képest, de ez csak az én személyes véleményem.

#648770 Bendeguz Előzmény: #648730

a reményt előre beárazták tegnap, aztán most a 10 dolcsi fogja lélektanilag tartani. (?)

#648730 Janicroft Előzmény: #648593

Attól függetlenül hogy én is úgy tippeltem hogy túlzott volt a reakció a gyj-re, ezt azért nem gondoltam hogy ide feljön. Egyébként ami ma történik az szerintem a legrosszabb ami történhet. ezért nem is értem miért emelkedik a részvény, hisz arról van szó hogy a cég fontolgatja azt is hogy vevőt keres magára, ez azért nagyon rossz mert nem érdeklődnek utána, hanem kínálja magát a piacon. Kilátástalan helyzetben van a cég szerintem.

#648593 Bendeguz Előzmény: #634681

na, ahogy látom a tippem után még tudott csorogni, de csak eljött az igazság pillanata