Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#648702 tozsdenyul Előzmény: #648690

"És ezért nem is szeretnék politizálni, vagy hasonló dolgokról beszélgetni, mert annak semmi értelme nincs. "

Azt hiszem ez egy olyan pont, amikor felesleges minden kommentár :)))

#648690 Előzmény: #648685

Ezért szoktam mondogatni, hogy talán nem a kormánnyal kellene foglalkozni, meg a kormánytól vármi a megváltást, avagy a kormányváltástól a jó életet. Ez olyan kommunizmus retro, amikor majd állam atyuska megsegíti az elesetteket feeling, az meg főleg az, amikor valaki azt hiszi, hogy majd ha másik lesz, akkor majd jobb lesz. Nem lesz. Miért lenne jobb? A gazdaság, a világ tök ugyanaz marad, ami körülvesz, ezért érdemes mindenkinek saját magával törődnie és nem számítania arra, hogy majd a kóóórmány megsegíti és mondjuk azért szavaznia valakire, mert az olyan szépeket ígér, meg hogy "annak idején" milyen jól élt, amikor ők kormányoztak.

Aki saját magával foglalkozik, az rájöhet arra, hogy ennek semmi értelme nincs.

És ezért nem is szeretnék politizálni, vagy hasonló dolgokról beszélgetni, mert annak semmi értelme nincs.

#648685 Margaretta Előzmény: #648681

Ez is egy ékes példája annak, hogy felesleges nekünk azon vitatkozni, hogy melyik kormány jobb vagy rosszabb. Együtt vagy külön-külön szépen ügyesen elcsesznek jópár dolgot a mi kárunkra.

#648684 tozsdenyul Előzmény: #648681

Feltételezem össze is tetted mindezt azzal, hogy ki döntött erről a nyomvonaltervről és ezért szavaztál inkább mindig a szocikra.

Kétségtelen, azonnal ráéreztél melyik két párt képviseli nálunk a marxista eszméket, és fáradhatatlanul támogatod őket, szavazattal, vagy tőzsdei fórumra írt esszékkel, holott a tőzsdéhez annyi a közöd, mint antimarxistának a pártjaidhoz.

Van olyan nap, amikor nem versz szét szakmai topikokat politikai propagandával?

#648681 Előzmény: #648672

Én is:

"Az Állami Számvevőszék a 2007(!!!!!!!!!!!!!!!)-ben befejeződő autópálya-beruházások ellenőrzéséről szóló jelentéséből kiderül többek között, hogy „2000-ben egy szakértői csoport az érintett szakaszra egy olyan nyomvonalváltozatot dolgozott ki, amely elkerülte Kőröshegy települést, a szükséges híd és az alagút hossza fele volt a völgyhídnak és 7-13 m magasan keresztezhető volt az a völgy, amelyet a völgyhidas változat 70-80 m magasan ível át. A szakértői tanulmány szerint ez a nyomvonal a lakossági elfogadottság és tájvédelem szempontjából jobb paraméterekkel rendelkezett a völgyhidas megoldásnál", illetve, hogy „Kőröshegy Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szakértők által kidolgozott nyomvonalat és annak továbbfejlesztett változatát nem tárgyalta meg, azokról elutasító határozatot nem hozott."

[...]

"Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2008.(!!!!!!!!!!!!!!!!) július 7-i jelentése megállapította, hogy „a Kőröshegyi völgyhíd beruházás műszaki, gazdaságossági, természetvédelmi és településrendezési megalapozottsága nem igazolt”, vagyis megépítésére nem volt szükség. Több sajtóorgánum,illetve szakértő kritizálta a híd megépítésének szükségességét. Apáthy Endre, a Hídépítő Zrt. elnök-vezérigazgatója azokra a kérdésekre, hogy „miért pont erre a helyszínre építették a völgyhidat, valamint hogy miért nem alagutakat építettek a híd helyett”, nem tudott határozott választ adni, mindössze annyit mondott: „nem tudjuk”. Az Index.hu információi szerint ingatlanspekulációs érdekek is állnak a háttérben. Vörös Attila egyetemi docens, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Út- és Vasútépítési Tanszékének tudományos főmunkatársa egy szakmai portálnak adott interjújában kijelentette, hogy „A véleményem szerint az M7-es autópályán feleslegesen épülő Kőröshegyi völgyhíd árából kb. 5 km alagutat meg lehetne építeni a fővárosban […].”

Az RTLKlub.hu átfogó elemzéséből kiderül, hogy a híd építését vezető Orosz Károly mérnök szerint a hagyományos, híd nélküli megoldás a híd költségének „nagyságrendileg a tizede lett volna”. Az elemzés idézi Kálnoki-Kiss Sándort, volt közlekedési államtitkár-helyettest: „Máshol, normális országokban elkerülik a hegyet, ha egy mód van, mi ebben az esetben felmentünk a hegyre, kiirtottunk egy erdősávot, ha jól tudom végül, ami ellen a természetvédelem, meg a környezetvédelem tiltakozott, de ők húzták a rövidebbet, és építettünk teljesen feleslegesen egy óriási műtárgyat, ami lehet, hogy műszakilag egy bravúros megoldás, mérnökként azt mondom, hogy igen az, de felesleges”.

Összehasonlításképpen: falun átvezetve körülbelül 3 milliárdba került volna ez a szakasz, de ez a megoldás a tervező mérnökök szerint ottélők otthonainak elértéktelenedését jelentette volna. A jelenlegi nyomvonal helyett felmerült a föld alatt vezetett útpálya is, illetve az autópályával együtt megépítendő elkerülő útszakasz is, de ezt Kőröshegy képviselő-testülete elutasította."

#648676 banyaiz Előzmény: #648643

Nem szoktam ilyesmit csinálni , fárasztó. Nekem elég annyi ha a vezér azt mondja megment, illetve ő mindent átgondolt, maximálisan bízom értékítéletében.... rászolgált. :)

#648664 banyaiz Előzmény: #648638

Ellenség annyi van mint égen a csillag, belső , külső, legkomolyabb ellenfelünk a józan ész nekem úgy tűnik. :)

Közben meg elhagyott ben…

#648649 Camilla2

Közben meg elhagyott benneteket ,figyeljetek oda,végére egy nagy SC is kilátásban van.

#648648 walex Előzmény: #648623

Másik ilyen ember anno a "nemzet orvosa" volt, de őt 2006-os buktában betöltött szerepe óta száműzték a kamerák/mikrofonok környékéről.

#648646 tozsdenyul Előzmény: #648640

Már nem először írom le, de nehéz a felfogásod: meg kell nézni ki döntött a völgyhíd útvonaltervéről.

Az mondjuk érdekes matek, hogy az itteniek 65%-a liberális, kb. 10% lehet a fideszes de 2010-ben 85% fideszre szavazott...

ehhez még AT-n és egyéb megrögzött szoci szavazókon kívül is sok embert kell több halmazba is egyszerre számítanod.

#648645 Előzmény: #648642

Szvsz maradjunk abban, hogy a TSZCS elnök beszólása nem szolgálta az OTP részvényesek érdekeit, az összes többi meg nem tartozik ide, mert OFF.

Jobb helyeken egyébként egy ilyen beszólásért páros lábbal rúgnának ki egy alkalmazottat, illetve váltaná le a következő közgyűlés, ha addig még kihúzná a pozíciójában.

Részemről ez a történet lezárva.

#648642 banyaiz Előzmény: #648627

Mernek nagyot álmodni, gondolom már vmi olyasmin filóznak, ha majd 2014-ben újraválasztanak akkor 18-ig a megszerzett takszövökön keresztül lenyúljuk az otp-től amit lehet aztán majd privatizáljuk a haveroknak 18 -as választás előtt. Esetleg ha még az otp-t is meg tudnánk szerezni az lenne ám a szép világ, habzsi dőzsi Felcsúton . :)

Éhes disznó makkal álmodik.

Legjobb lenne 14-ben rövidre zárni az álmodozást. Na most én is álmodoztam. :)

#648640 Dr. ursi Előzmény: #648633

írtam valamit.

nemtom kik a szoci cégek.

meg kell nézni kik építették a völyghidat a dombok közé és az alagutat a homokba.

azok azok.

és valszeg jó sokszor és sokat nyertek :o)

#648638 Turkoglu Előzmény: #648622

Látod a Románoknál is emberkedett a leselejtezett focista de most, megkapta az üzenetet, hogy legközelebb a lábát se teheti be oda... így kell ápolni a jó kapcsolatokat érti a dolgát... Megint lesz kivel csatázni, megvan az új ellenség...