Láttunk már hasonlót.....csak ott a Duna is tervben volt, ha jól emlékszem, aztán egyszer csak vége lett....
Láttunk már hasonlót.....csak ott a Duna is tervben volt, ha jól emlékszem, aztán egyszer csak vége lett....
A felcsúti ékszerdoboz 10 méterre van a vezér portájától! Gondolom már a mozgólépcső is készül ami a nappaliból, a VIP páholyba viszi ezt a kis polihisztort.....
fociban tényleg nincs pénz......puskás akadémia kinevel, szerencsével eladnak 1 játékost, nem a videotonnak, kicsit nyugatabbra, kevéske kis juroért....papíron.....
a felcsúti stadion hol lesz? viktor birtok előtt, hogy erkélyről nézhesse a meccset?
Szerintem rendben van a nav statisztika is meg a költségvetés is...csakindkettő mást mutat.
Az egyik az adott évi bevallásokat a másik az adott évi befizetéseket... mivel előleget fizetnek a vállalkozások a kettő elválik egymástól azzal...hogy egy csomó bevallás utólag érkezikeg meg önellenőrzést is lehet csinálni.
"- ész nélkül szórják a tízmilliárdokat stadionokra, a falábú focistákra, akik évtizedek óta semmilyen eredményt nem tudtak felmutatni az örökös mentegetőzésen kívül. Normális országokban egy focicsapatot a szponzorok tartanak el, nem az állam és nem is az állam épít nekik stadionokat."
Nagyon rosszul látod Te mi a helyzet a labdarúgással...
Néhány idézet, a mindenható saját magának adott interjújából!!
"A kormányfő hangsúlyozta: a futballklub nem gazdasági vállalkozás. Aki nem így gondolja, félreérti a helyzetet. Egy vállalkozásnak egyetlen szempontja van, hogy tulajdonosának minél nagyobb hasznot hozzon. A futballban ez lehetetlen – jelentette ki. „A futball olyan, mint a bográcsgulyás. Folyamatosan teszünk bele, sosem veszünk ki, és a végén kész" – fogalmazott Orbán Viktor."
Tessék vazzeg!!!
Aztán ez...
"A stadionépítésekre vonatkozó kritikákról úgy vélekedett, egy dolgot mindig szem előtt kell tartani: „suttyomban, szégyenkezve, magyarázkodva, a viták elől meghátrálva nem lehet alkotni". Kiemelte, hogy stadiont nem a futballistáknak építenek, ahogy színházat sem a színészeknek, az operaházat sem az operaénekeseknek, hanem a nézőknek."
Jelenleg egyébként kb 25 ezer ember jár meccseke hazánkban, ez a lakosság kb 0,25%-a...........
"Orbán Viktor az idén élvonalba jutott Puskás Akadémia alapítójaként az intézmény céljairól is beszélt, s kifejtette nem az NB I-es, illetve NB II-es szereplés a cél, hanem az, hogy játékosokat neveljenek. Hozzátette, az előre elgondolt ütem szerint haladnak, minden két évben legalább négy játékost „adnak fel" a Videotonnak."
Hát ez elérte a célját!!!! Hiszen minden két évben legalább 4 játékost..... mondjuk mondhatta volna azt is, hogy évente kettőt... És akkor mi van??? Az kerül milliárdokba, hogy két játékos megy a vidibe évente, akik természetesen nem játszanak! Gratulálok, nagyon hatékony az "akadémia"....
A következő...
"Az interjúban a kormányfő az általa alapított Puskás Akadémiáról elmondta: amikor elkészítik terveiket, akkor az akadémia nemcsak saját magát, nem is a Videotont, hanem elsősorban a magyar labdarúgást tartja szem előtt. „Ez számomra becsületbeli ügy. Nemzeti önbecsülés és büszkeség nélkül még a focinak sincs értelme" – jelentette ki."
És? Tényleg nincs értelme! Mondom én aki szereti a focit!
Viktor és a valóság köszönő viszonyban sincsenek egymással!
megszülettek, látták mennyire gáz a szitu, vissza mentek..)))
gyerekek nem hazudnak..)))
Van egy elméletem, illetve kettő. Az egyik az,hogy a ksh honlapon az egyes fejezetek előirányzatai már összevontan nettósítva szerepelnek...azaz, ha egy fejezetnek bebételei és kiadásai is vannak, akkor azt összegzik és előjel helyesen beìrják a ksh által készített kivonatba, miközben a költségvetési törvényben bruttó módon mind az 1000 milliárd kiadás mind az 500 milliárd bevétel szerepel..a ksh kivonatban viszont csak az előjelhelyesen vett különbözet...azaz az 500 milliárd kiadás...A Másik elméletem hogy ksh honlapon csak a költségvetés bizonyos része van feltüntetve...egyiket sem volt időm leellenőrizni..
viszont pl ktgvetési törvény mellékletben ahol csak bevételek vannak pl társasági adó, lakossági befizetések az egy az egyben megegyezik a ksh honlapján szereplő bevételi előirányzattal...ki fogom deríteni,hogyi az eltérés oka
Bár mivel most eszköztelen vagyok...ez hosszabb ideig is eltarthat...öl
"rengeteg gyerek születik"
Igen , izéke is megmondta tavaly, hogy kedvük lett a gyerekeknek megszületni!!!!
Aztán kiderült, hogy mégsem.....
A 2012.-es költségvetési törvény:
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100188.TV
Az Országgyűlés az államháztartás központi alrendszerének (a továbbiakban: központi alrendszer) 2012. évi
a) bevételi főösszegét 14 437 120,2 millió forintban,
b) kiadási főösszegét 15 108 980,9 millió forintban,
c) hiányát 671 860,7 millió forintban
állapítja meg.
Ugye-ugye, mindig csak az igazat!!!!!
Én a ksh oldalán nem találtam meg azt a számot, amire a törvény hivatkozik.
Melyik kisebbségnek van arányaiban a legtöbb gyereke? Inkább pl. 8 ált. Iskolai végzettséghez kötném.
Azért az átlagos, max 200 ezres nyugdíjakhoz azért járulék befizetések is tartoztak. Én azt gondolom, hogy aki végig dolgozott 40-50 évet fizikai munkát, vagy szellemit, és becsülettel fizette a járulékokat, az megérdemli.
Inkább az irodába ücsörgő, bűnözőt csak képen látott rendőrök és a magyarországon, békében szolgáló katonákat, tiszteket nem engedném korábban nagy nyugdíjjal levonulni.
Ennek lenne értelme.
Azt se zárnám ki, hogy ha egyszer van a szavazásnak alsó határa, legyen egy felső is, de az nagyon nem normális, ami ciklusok óta megy. Kormányoktól függetlenül mindenki a nyugdíjas rétegnek nyal be és senki nem mer csinálni semmit, mert eldönthetik a választást, ennek következményeként meg a tényleges adófizetőket évről-évre jobban megnyúzzák az egyre növekvő adókkal.
Vicc, hogy ma már a nyugdíjasok egyre nagyobb része egymagukra kapnak annyit, mint amennyiből egy aktív dolgozónak kell eltartania a családját és nem csak egymagát. Ez nonszensz. Nem beszélve a biszku félékről, akik még agyon is vannak fizetve 300000+ nyugdíjakkal.
Az előző felsorolásból kimaradt a nagyon fontos levelekre fordított milliárdok. Legutóbb az elsőbbségi feladás miatt "mindössze" bő 100 millió ment ki az ablakon, de ez se számít, mert van pénz tonnaszámra. 100 millióból igen sok mindent meg lehetne oldani.
Mi lenne, ha úgy változna a választási törvény, h a nyugdíjasok szavazatát a gyerekük kapná? Így nem kéne nyalni a seggüket, viszont minél több gyereket nevel valaki fel, annál többen szavazhatnak az érdekei irányába..?
:D
Történtek pozitív dolgok OV alatt, amiket elismerek, de nem fogok szó nélkül elmenni amellett, hogy például
- állítólag "normális" dolog a pályázat beadási határideje után változtatni az alapvető játékszabályokon (trafik)
- miközben egyre kevesebb az aktív dolgozó (a közmunkás kozmetikát vegyük le belőle) fizeti a nyugdíjakat, ezt egyrészt infláció felett emelik és a választási érdekek miatt hatályon kívül helyeznek egy törvényt, ami legalább a reményt megadta volna arra, hogy nem fizetnek ki több nyugdíjat a jövőben, mint amennyi járulék befolyik, ha már egyszer az elődjeik kisöpörték a nyugdíjkasszát a rendszerváltás előtt és ezért maradt a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer.
- a semmi közepén felhúznak egy lakóparkot, ami kong az ürességtől és 4-5 km-re van mindentől és ezek után csodálkoznak, hogy "jééé, miért nem akarnak a zemberek odaköltözni?"
- ész nélkül szórják a tízmilliárdokat stadionokra, a falábú focistákra, akik évtizedek óta semmilyen eredményt nem tudtak felmutatni az örökös mentegetőzésen kívül. Normális országokban egy focicsapatot a szponzorok tartanak el, nem az állam és nem is az állam épít nekik stadionokat.
Mindeközben egyre nagyobb terhet raknak azokra, akik ha már az SZJA rendszerrel nem jártak jól, de mégis próbálnak havi 5-10 ezret félretenni a rabszolgabéreikből, kapnak a nyakukba eho-t, átnemhárítható különadókat (amiket nem a zemberek fognak megfizetni), csak azért, mert büdös nekik a KIADÁSCSÖKKENTÉS.
Megnéztem ezt a központi költségvetés kiadásai témát is.
A ksh honlapján a 2013-as előirányzat 11 104,8 mrd, a költségvetési tervezetben pedig
15 477 mrd van.
Most akkor ezzel is mi lf.sz van?
Úgy gondolom, hogy ez is csak a zűrzavart szolgálja.
Szakasztott olyanforma, mint a törvények szövege, nehogy véletlenül valaki kiigazodjon rajta egykönnyen.
Felesleges időpocsékolás, nem tudod őket meggyőzni.
Egyszer eljön az igazság pillanata is.
Most sokalltam be attól, amit a kormány, és ti, mind hívők csináltok. Folyamatosan hazudtok, a számok véletlenül sem állnak közel a valósághoz. Csökken az adósság, mindenki jobban jár a 16%-os adóval, rengeteg gyerek születik, és még sorolhatnám napestig.
Minden szám, ami kijön a szátokon hazugság, a levont következtetések hazugságok. És ugye, mint Nagy Ferótól tudjuk, aki hazudik az csal, aki hazudik az lop.
Mostantól kezdve csak igazságot kérnék leírni. Ha főösszegről beszélsz, akkor azt a számot kérem, ami a főösszeg, nem valami, valahonnan kiollózott számot. MINDIG CSAK AZ IGAZAT!!!!!!!!!!!!!
Gondoltam, hogy idősorosan kigyűjtöm a társasági adó esetén az szt. szerinti adózás előtti eredményeket. Mert én is kíváncsi voltam erre. A következőre bukkantam például a 2010-es évet írom, de mindegyiknél ugyanaz van.
A 2010-es tárgyévi adat: 2 512 503 693 ezer Ft adózás előtti 355 800 db cég.
Amikor a 2011-es évit néztem, ott a 2010-es bázisévi adat:
2 489 134 771 ezer Ft adózás előtti 369 425 db cég.
Tehát amíg bázisévvé vált az adózás előtti hogyhogynem 23,4 milliárddal csökkent, a cégek száma pedig 13 625-el nőtt.
Van olyan év, amikor tárgyévként és bázisévként nézve még nagyobbak az eltérések. Pl.: 2009 esetén majdnem 100 milliárdos.
Biztos, hogy jó munkát végeznek az adóstatisztikák összeállítói???
Bosszant, hogy rábukkantam, mert eddig úgy-ahogy hittem a számoknak, most meg csak nézek ki a fejemből.
Valex idemásolta, nesze neked:
Az Országgy
ű
lés az államháztartás központi alrendszerének (a to
vábbiakban:
központi alrendszer) 2013. évi
a)
bevételi f
ő
összegét 14 799 701,6 millió forintban,
b)
kiadási f
ő
összegét 15 476 978,6 millió forintban,
c)
hiányát 677 277,0 millió forintban
állapítja meg.
Ott a link, a parlament honlapja, és a törvény. Nem vitatkozom, hazudsz, mint a királyod...