Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#647953 banyaiz Előzmény: #647950

Piaci vétel kategóriába az is belefér nem? Hacsak nem kapnak egy visszautasíthatatlan ajánlatot mint a volt mnyp tagok. Nem kapnak állami nyugdíjat ha nem adják a 10% otp tulajdont. Ez kétségbeesésbe kergetné őket, és rögtön bagóért odaadnák :)

#647951 banyaiz Előzmény: #647923

Árfolyamilag most feljöttünk ide 200 napos környékére, gyors előtt 500-600 közé vártam. Van még jövő héten 3 ker nap előtte , talán talán ha minden úgy alakul akkor 700, vagy esetleg az 50 napos 770 körül mint plafon vsz.

Azt nem hiszem sajnos , hogy az 50 naposon itt a dev hiteles döntés előtt átmennénk, hacsak vmi nagy pozitív hírek nem jönnek a tárgyalásokról, vagy külföldön vmi nagyon komoly jó dolog nem történik.

50 napos csökkenni fog szeptemberre vszínű lejön 4500 környékére ahol most a 200 napos is van. Hol várjuk a döntést majd hát jó kérdés. 4000-5000 között bárhol lehet vsz szivárogtatásoktól függ , illetve Usában FED szeptemberben csökken a QE nem csökken komoly piaci mozgásokat okozhat. Aztán majd mi lesz a "mentésben" na az aztán végképp jó kérdés.

#647950 wnprt Előzmény: #647934

Továbbá a főrészvényes Rahimkulov családot rá lehetne bírni arra, h adják el részvényeiket az államnak.

#647941 banyaiz Előzmény: #647934

Ráadásul egy fundás "meggyengítés" esetén mi értelme tulajdonrészt szerezni benne? Az benne éppen a vonzó, hogy fundásan egy gyögyszem. Ha szétbarmolják előtte akkor boldogok lehetnek a tulajdonrésszel. :)

Szóval ez a takszövös móka amire gondolom a szemük felcsillanna, csak azok a fránya törvények ne lennének, magántulajdon védelme stb, ilyenkor biztos arról ábrándoznak Rákosi idejében nem kellett ilyenekkel szarakodni. :)

#647934 banyaiz Előzmény: #647923

Az a szerencse ahhoz egy Otp-ben az állam komoly tulajdonrészt szerezzen:

1. Komolyan zsebbe kell nyúlni. Piacon vesznek 20%-ot semmi akadálya.

2. "olcsó" vételhez szét kell verni az árfolyamot, aminek komoly gazdasági hatásai is vannak. Lehet szavakkal is manipulálni rövid időre, de ahhoz olcsón sokat lehessen venni (persze kérdés mi az olcsó, szerintem most is az, de ez egy másik tészta) fundásan kell meggyengíteni aminek a gazdaság többi részében is van hatása nem kicsi.

3. Takszövös megoldás, törvényalkotással. Ennek egy szépséghibája van az Alkotmánytól , EU-ig mindennel ütközik. Persze ettől még mint elméleti lehetőség nem lehet kizárni. Lásd takszövöknél. Ennek is igen komoly következményei lennének.

Illetve van még egy utolsó olyan válság jön, hogy az Otp-t is meg kell menteni, és az állam cserébe tulajdonrészt kap. Na hát ez a térdre imához eset, ha már egy otp-t kell megmenteni akkor a gazdaság többi része kb már nem is létezik. Hacsak Csányi papának nem gurul el a gyógyszere és nem kezd mindenféle kockázatos banki manőverbe, ami eddig nem volt stílusa.

#647931 Euroman Előzmény: #647923

mert geczy viki megmondta, mindennek nemzetinek kell lenni...utcai toalettek is nemzeti xarodák lesznek, fityeszes wc-s nénikkel....

#647923 Csusza Előzmény: #647914

Nyilván én vagyok a komplett idióta, de én ezt nem értem. Miért remélhetőleg? Miért éppen 3000 forint? Miért kell főrészvényesnek lennie az államnak?

Á, mindegy...

#647921 wnprt Előzmény: #647919

Akkor eléggé drágálltam ezt a szintet, a MOL sztem jelenleg olyan 13-14000 körüli szintet ér meg.

#647914 wnprt Előzmény: #647882

Az OTP remélhetőleg fog esni, az államnak remélem célja egy nagyobb OTP pakett megvásárlása, lehetőleg olcsó árfolyamon. Jó lenne egy 3000 körüli OTP, elvégre a MOL-ban már főrészvényes az állam, mért ne legyen az OTP-ben is?

#647902 Csusza Előzmény: #647898

Na várj! Még egy fillérem sincs, a pozi még nyitva!

Ilyen sörfizetős ötletek után nem is zárom... :-)

#647898 Ricsi Előzmény: #647888

Ilyenkor kérdés, este kinek kellene kit meghívnia egy sörre.

Te nyerted a fogadást, de mégiscsak neked lett pénzed a sörre is. Így rajtatok áll, ki fizet kinek :D