Szerencse, semmi más. Mindig a bekeráramhoz igazítom az eladási árat.
Szerencse, semmi más. Mindig a bekeráramhoz igazítom az eladási árat.
Ilyen forgalom mellett illene visszatenni az MSCI indexbe, a telekomot meg ki kéne rakni onnan, az egy fospapír, anno volt egy öreg róka aki telefosnak nevezte, igaza van.
Honnan tudtad h majdnem 3738 a teteje?
Technikai elemzést alkalmazol ilyen rövid távú kereskedésnél?
Mennyiért adtad el a telekomot? Minek kivárni az osztalékot, utána úgyis zuhan, osztalékfizetés előtt gyorsan el kell adni, mert az árfolyamon többet nyersz, mint amennyit az osztalékon, osztalékfizetés után úgyis sokkal alacsonyabb lesz az árfolyam, ez a papír nem lesz már 400 felett.
Random előtt a kbcnél voltam, de 3 éve már a randomnál vagyok.
Azért pár 100 k nyereséget összekalapáltam az mtellel tavaly ősz óta + oszti :-)
Nézd, az ember maga is rájöhet, hogy a Telekom évek óta esik, 2002 óta folyamatosan, józan ésszel rá lehet jönni erre.
A Random egy diszkontbróker, habár már kiadnak technikai és fundamentális elemzéseket, azonban mégis egy 17 munkatársból álló gárda, a diszkontbróker lényege a kereskedési felület biztosítása, az információkat pedig be tudjuk szerezni pl a Quaestor honlapjáról, vagy Gazdasagtv.hu oldalról.
A Random munkatársainak azért voltak anno jó tippjeik, pl a tőzsdei forgalom visszaesését előrejelezték még 2007-ben, ezen felül megbízható csapatnak tartom, végül is ők vezették korábban az Equitast, aztán a KBC-t is, azért alapították a Randomot, mert ők kereskedni is szeretnek, nemcsak azt, amit egy vezérigazgatónak kell csinálni, Tóth Nándor vezette a KBC Equitast egészen 2010 közepéig, Virág Ferenc pedig a KBC Securitiest 2011-ig.
Bár én kedvelem a randomot, és ott kereskedem, de azért a tavasz mtelekom elemzés annyira nem jött be. A ricsit meg elég jól ismerem, az egyik legjobb cég Mon. Ezért is kereskedem vele nagyobb tételben, mint otival.
Amit még érdemes lenne rövid távon tenni, az a MOL shortolása, pocsék eredményei lesznek, egy rosszul működő ócska mamut az egész MOL csoport.
Majd emelkedik a brazil és más piacok miatt. Nem hiszem hogy a Richter bajba kerülne, a Random Capital honlapján találtok egy fundamentális elemzést, ezen kívül ha beírod a google-be h Random Capital Richter prezentáció, a prezi.com-on megtaláljátok annak az előadásnak az anyagát, amit Virág Ferenc tartott a Richterről még június 4-én, Virág a Random Capital Broker vezetője, eddig jó előrejelzései voltak.
A Richternek sztem akár új értékpapírokat is kéne kibocsátania, minél több országba, minél több piacra kellene betörnie, az államnak pedig el kéne adnia a tulajdonrészét a Richterben, nem túl befektető barát ez a kormány, meg amúgy se avatkozzon bele egy vállalat tulajdonosi struktúrájába az állam.
Meg ugye ahhoz is idő kell, hogy a kínai generikus termékek a tízszer olcsóbb áraikkal kiszorítsák a Richtert a piacról, ill. árcsökkentésre kényszerítsék :)
Hosszú távon viszont lesz ez 7000 is, de még idő kell h beérjen a gyümölcse a sok kutatásnak, innovációnak, meg lesz 3 éven belül sztem a 10 000 is.
Én hosszú távra veszek folyamatosan, sok kis tételben őszig, aztán tartom 3-5 évig az biztos.
Olyan magas árfolyamra minek? Sok idő van még őszig, addig fog még esni, annyira nem kiválóak a fundamentumai a cégnek, hosszú távon lesz eredménye a k+f-nek, és az új piacoknak.
Azon gondolkodom, hogy mielőtt elviszem a lányom a strandra (9 óra) beadok egy megbízást 3780-ra.
Viszont, ha átsuhan a 3800-on, akkor megszívtam.