Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nagyvilág

Re: snowden reakció

#647159 Fornit Előzmény: #647157

Az USA által a 2vh után rájuk kényszerített alkotmány tiltja nekik a fegyverkezést úgy olvastam. Gondolom ennek akarnak véget vetni.

#647157 Rozsdáskilincs Előzmény: #647145

Ja egy érdekesség, japánok fegyverkezésre adnák a fejüket. Vége a pacifizmusnak arrafelé is? Gazdaság élénkítés vagy sejtenek valamit? Napokba olvastam valahol. Mindenesetre figyelemre méltó szemléletváltás Ázsiában.

#647140 Rozsdáskilincs Előzmény: #647136

Arab kérdések is feszültek. Kina is ellenzi az iráni olajszankciókat érintő kérdéseket. Az amik mintha kezdenének zsugorodni. Afgán Iraki ügyek is rosszul végződtek. Tulkép tökön lőtték magukat. Ez a snowden ügy is, folt esett az amerikai igazság keresésen. Az angoloknak is sok időbe telt míg megértették változik a világ erővonala.

snowden reakció

#647136 Dr. ursi

Barack Obama amerikai elnök lemondja a Vlagyimir Putyin orosz államfővel Moszkvába tervezett szeptemberi kétoldalú csúcstalálkozóját - közölte szerdán a Fehér Ház.

Re: nincs cím

#647113 Dr. ursi Előzmény: #647107

szoktam hallgatni de ezt nem hallottam.

amúgy nálam sem mostani téma :o) viszont tény h csak kb fél éve foglalkozom konkrétan geopolitikával.

de előtte is azé képbe voltam :o)

#647104 Dr. ursi Előzmény: #647101

Az Al-Arabia tévécsatorna közlése szerint Ali Hamanei ajatollah, Irán vallási vezetője rendelkezett a globális terrorista aktivitás beszüntetéséről. Formálisan a parancs az Iszlám Forradalom őrei parancsnokságának szól, amely ellenőrzése alatt tartja a külföldi diverziókat.

Hamanei állítólag azt szeretné, ha a gárda erői a regionális problémákra összpontosítanának, és nem azokra a kísérletekre, hogy támadást intéznek szerte a világon az izraeliek ellen.

Az utóbbi hónapokban Indiában,Thaiföldön, Grúziában, Bulgáriában és más államokban érte támadás az izraeli polgárokat .Az izraeli hatóságok Iránt vádolják a támadások szervezésével.

-

szóval hamarosan jön a háború mert hiába minden usa meg fogja találni az ürügyet.

#647101 Dr. ursi Előzmény: #647100

amúgy mindez tegnap történt aug 6-án

elterelés arról is h egyelőre usa volt az egyetlen aki ártatlan emberek tömegeit végezte ki hirosima majd nagaszaki, aki tulképp népirtást hajtott végre amit persze rajta nem kért kérhetett számon senki.

erről is jól elterelődött a hangsúly.

én még híradóban sem láttam és cikket sem olvastam tegnap arról milyen nap is volt ez 45-ben ...

#647100 Dr. ursi Előzmény: #647017

jó cikk:

"Nagy-Britannia, Franciaország, Kanada és Norvégia az al-Kaida terrorakcióitól tartva, az Egyesült Államok példáját követve bezárta a hét végéig külképviseleteit a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Az Oroszország Hangja a nyugati országok e lépésének okait próbálja kideríteni.

Az a formula, amellyel Washington leállította saját nagykövetségei működtetését, nem volt valami újszerű. Az ABC amerikai tévécsatornának adott interjújában Martin Dumpsey, az USA fegyveres erői vezérkari főnökei bizottságának elnöke kijelentette, hogy „a terroristák konkrét céljai nem ismeretesek előttünk, de szándékuk eléggé egyértelmű”. Az amerikai tábornok kiemelte, hogy ezentúl nemcsak a keleti külképviseleteknél dolgozó amerikai állampolgárok, hanem más nyugati diplomaták is terrorakciók célpontjává válhatnak. Az amerikai magas rangú katonatiszt nyilatkozatának homályos volta ellenére a nyugati országok reagálása haladéktalanul bekövetkezett. Máris bezárta nagykövetségeit és konzulátusait négy nyugati ország. Közben elképesztő, hogy London, Ottawa, Párizs és Oslo milyen gyorsasággal és mennyire összehangoltan állította le diplomáciai képviseletei munkáját – jegyzi meg a válsághelyzetek szakértője, Lev Korolkov.

Adott esetben nem egészen érthető, hogy miért kellett váratlanul minden országnak bezárnia követségeit, bár eddig a helyzet nem volt kevésbé komoly és rendszeresen érkeztek hírek terrorakciók eshetőségéről. A valós életben az előrejelzéseknek legfeljebb egy százaléka igazolódik be. Az Egyesült Államok kenyai nagykövetségének felrobbantása után hasonló terrorakció nem történt.

Meglehet, hogy ez a reagálás azzal kapcsolatos, hogy napjainkban az euróatlanti térség minden országának hírszerzése az amerikai titkosszolgálatokkal szoros együttműködést folytat, és tulajdonképpen fiókintézeteként működik. A RIA Novoszyti hírügynökség katonai szakértője, Konsztantyin Bogdanov véleménye szerint az amerikai csatornákon át kapott, a készülő terrorakciókra vonatkozó információkra a nyugat-európai országok titkosszolgálatai megfelelően reagáltak, aminek folytán ezen országok vezetősége követte Washington példáját.

Másrészt, tekintettel az amerikai kormányzat homályos megfogalmazására, nem zárható ki, hogy a kibontakozó kampánnyal el akarják terelni a figyelmet az Edward Snowdennel kapcsolatos botrányról – véli a szakértő.

Ezen a téren két feladat megoldását tarthatják szem előtt. Az egyik tisztán hivatali feladat. Az amerikai titkosszolgálatok, az NSA és a CIA nagyon megsínylette a Snowden-botrányt, így most igazolni kívánja saját tevékenységét és az elektronikus hírszerzés létezését is. Másrészt… Amerika ezzel bizonyítani kívánja, hogy ugyan meglehet, ő „világzsandár”, többek között az elektronikus hírszerzés területén is, de ezen a téren mennyire hasznos tud lenni! Nem vagyok biztos abban, hogy mindez csupán hamis hivatali játék, elképzelhető, hogy vannak ilyen hírszerzési adatok, de az a masszív reagálás, amelynek ma szemtanúi lehetünk, bizonyítja, hogy a helyzetet felhasználhatták arra, hogy enyhítsék a Snowden-botrány hatását."

-

egyébiránt semmi értelme pont jemenben robbantania az alkaidának :o) mikor állítólag ott van az egyik főhadiszállásuk (ja majd maguk alá robbantanak :o)) egy értelme van, mégpedig usa részééről, az amit írtam, lezárni a vöröstengert irán elől.

Az okos nők kevésbé vágy…

#647051 Wall street

Az okos nők kevésbé vágynak az anyaságra

Minél magasabb egy nő intelligenciaszintje, annál kevésbé akar szülni, állítja egy frissen megjelent tanulmány, melyet Satoshi Kanazawa, a Londoni Gazdasági Iskola kutatója készített.

A kutató az oktatási és gazdasági statisztikákat, illetve az Egyesült Királyságban készült nemzeti születési tanulmány adatait vizsgálta. Végül arra jutott, hogy az átlagot meghaladó minden 15 IQ-pont negyedével csökkenti a gyermek iránti vágyat.

http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20130807/intelligencia-anyasag/#aktualis

#647017 walex Előzmény: #647013

Valószínűleg Osama feltámadt és ő fogja saját kézzel megfúrni a vezetéket.

#647013 Dr. ursi Előzmény: #646986

Jemen fővárosában, Szanaaban több száz páncélozott jármű vonult az utcákra, megerősített őrizet alá vették a közigazgatási épületeket és a legfontosabb infrastrukturális objektumokat.

A jemeni vezetés szerint, az Al-Kaida szabotázsra készül az olajvezetékek és a tengeri kikötők ellen.

Korábban a jemeni kormány bírálta az USA és más országok döntését a szanaai követségek kiürítéséről.

-

aha ! persze az alkaida ... nem az usa által megbízott lumpen provokátorok, á nem.

Re: és közben megcsinálták az első ember ember madárinfluenza vírust is ...

#646998 Előzmény: #646995

Momentán a fejlett világban van probléma, ahol nincs túlnépesedés, ahol viszont túlnépesedés van, ott nincs probléma.

És ezt a dilemmát az sem oldja fel, ha csinálnak ott problémát, ahol most nincs.

Re: és közben megcsinálták az első ember ember madárinfluenza vírust is ...

#646995 walex Előzmény: #646992

Előbb-utóbb ez lesz, szerintem. Vagy egy ismeretlen eredetű halálos vírus (csak a kiváltságosoknak adott ellenszérum mellett) vagy egy világháborúval "oldják meg" a túlnépesedést és a gazdasági problémákat.

és közben megcsinálták az első ember ember madárinfluenza vírust is ...

#646992 Dr. ursi

Tudományos kutatók jelentették, hogy egy 32 éves kínai nő szinte biztosan 60 éves apjától kapta el a madárinfluenza új vírustörzsének megfelelő kórokozót - idézi a BBC a British Medical Journal cikkét. Az asszony még márciusban került kórházba, miután a H7N9-cel fertőzött apját ápolta a kórházban. Szemben az úriemberrel, aki megbetegedése előtt egy héttel járt egy baromfipiacon, a nő nem érintkezett közvetlenül az állatokkal, az ápolást követően hat nappal betegedett meg. Mindketten belehaltak a fertőzésbe, amely több szervüket is végzetesen megtámadta.