Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: férjhez megy a vajda lánya...

#647048 rbbj11 Előzmény: #647044

az is szép, én 12 éve se kaptam többet :) Pedig az azelőtti 8 évben erősen dübörgött az infla... Nyári meló alatt 500 euró 20 éve? Bankvezér voltál? :)

13-14 éve, még emlékszem hogy óránként 200 v. 250 ft-ot kaptam üvegházban, ami 42.000 havonta, és nem állt egész 3 hónapból a nyár, tehát max. 100e ft-ot szedtem össze akkor, csak hát a te 20 évvel ezelőtti és nekem 14 évvel ezelőtti állapotom közt volt évi 15-20%-os infla, min. háromszorosát kereshetted akkor reálértéken, mint én.

#647047 banyaiz Előzmény: #647044

Kb én is 15- 20 éve (te jó ég , hogy telik az idő) 400 k-val, ami érettségi ajándék volt eredetileg utána x évig betétben kamatoztatva. Jók is voltak azok a 15-20-xx%-os betéti kamatok akkoriban. Igaz infla is hasonló volt.

akkor diákként havi kb 20 k-ból éltem, ami elég volt máv-ra, volánra, kajára, koleszra, cigire stb. :) Igaz sokszor volt vacsi kenyér otthoni füstölt kolbásszal, konzervvel, vmi olcsó borral leöblítve, vagy csapvízzel. De jó is volt.

Nem is volt olyan kevés az a 400 k, vagy én éltem nagyon olcsón inkább akkor. :)

#647045 Euroman Előzmény: #647032

ezt nem hinném, mert 1991-ben egy 5 ajtós lada samara volt 462.000, egy maruti 500.000....egy ház akkor biztosan nem ennyi volt, mert a család 45 nm-es kis nyaralója is majdnem ennyibe került tüzép beszerzési áron...a pénzemet meg a népköztársasági ösztöndíjamból, meg a céges társadalmi ösztöndíjból spóroltam össze...otthon laktam, ez és a kaja nem került pénzbe, tandíj nem volt, ruhára keveset költöttem, szinte mindent félreraktam....mellette hűtőházban dolgoztam, és az egyetemi klubban felszolgáltam

#647044 KawaBazsy Előzmény: #647032

Én 20 éve, 20évesen 2000 márkával (1000 eur)vágtam neki az életnek. Felét nyári melóból, felét az érettségimre kaptam.

#647032 rbbj11 Előzmény: #646087

akkoriban 500e komoly vagyon volt!!!! Hallod, neked nagyon jó dolgod volt egész életedben, ma egy friss diplomás mínusz több millióval indul, nem plussz több millióval, mert mai értéken kb. egy családi ház az akkori 500e....

Altes Geld?

sétálóidőm véget ér a na…

#647031 Euroman

sétálóidőm véget ér a napokban...jön a regisztráció a munkaügyi központban

#646087 Euroman Előzmény: #646079

nekem az első diploma megszerzése után párszázezer forintom volt...500e alatt...14 éves koromtól addig spóroltam össze...

#646079 Fornit Előzmény: #645852

És gondolom van felsőfokú végzettsége tehát legalább 22 éves koráig iskolába járt.

#646013 banyaiz Előzmény: #646005

Na hát akkor már nem írtam hiába. :)

Valaki egy ilyen nagy vezető , mondhatnám úgy is szellemi vezér mint ez a Viktor az mint egy lángcsóva , egy üstökös mutatja az utat a népnek. Vesd rá figyelő tekinteted aztán meglátod minden oké lesz. Több bizalmat, kevesebb kétkedést. Tudod "aki mibennünk nem bízik az önmagában sem bízik, aki önmagában sem bízik az a mi boldog szép jövőnkben sem bízik aki pedig a mi boldog szép jövőnkben nem bízik az áruló. "

Ez ennyire egyszerű, nem kell túlbonyolítani, egyszerűség, szimplisziti. :)

#646005 Euroman Előzmény: #645999

Most megvilágosítottál Mester:) én azért sem vittem ennyire, mert immár közel 8 hónapja nincs munkám...és persze a nyelvem sem olyan hosszú, és barna, mint a felcsúti nagyságoséknak...általában a csajaim szüleivel jól kijöttem, de orbánctól kirázna a hideg...

#646004 banyaiz Előzmény: #645852

Ha esetleg mégis azt látnád , hogy az izzadságos munka nem akarja meghozni gyümölcsét, miközben gonosz spekulánsok úgy tűnne neked dőzsölnek, az csak véletlen, esetleg érzékcsalódás, de majd bölcs vezérünk gondoskodik arról, hogy ilyen ne fordulhasson elő jövőben.

Ezek ilyen tanulságos dolgok. Felületes szemlélő azt hinné egy szimpla lagzi, de valójában egy tanmese. :)

#645999 banyaiz Előzmény: #645852

Szerintem ez úgy nézhetett ki, hogy leendő apósa megüzente a népnek, hogy munka alapú társadalmat épít.

Aztán ez a Tiborcz annyira itta szavait, belátta nagyon bölcsen szólt vezér, és komolyan dolgozni kezdett éjt nappallá téve csak a munka. Aztán gyarapodott. Így jár az aki megfogadja bölcs vezérünk útmutatásait a világ dolgaiban. Aminek lényege mellőzni az alantas spekulációkat, viszont az izadságos munka meghozzá gyümölcsét.

Láss csodát pl Tiborcz esete. Semmi rendkívüli nincs ebben. :)

Re: törölve

#645957 Euroman Előzmény: #645930

dilettáns bohócnak gondoltam, de messze nem olyan rosszindulatúnak, bosszúállónak és kártékonynak, mint ezeket....a mutyi még a kádár-rendszerben sem volt ilyen égbekiáltó, mint 2010 óta, és az évek során csak egyre durvább és pofátlanabb lesz