Jó lenne, ha végre megindulna, mert a múltkori elemzésed hatására is belevettem rendesen még 3600 felett.
Hogyan látod a továbbiakat?
Jó lenne, ha végre megindulna, mert a múltkori elemzésed hatására is belevettem rendesen még 3600 felett.
Hogyan látod a továbbiakat?
Kíváncsi vagyok hogy alakult a brókercégek forgalma az előző hónapban. Remélem a Random tarolt, mert eddig hoztam a prompt piacon a 15 milliárdos havi szintet, a kötésállománya jóval magasabb mint sok nagy brókerháznak, azonban az intézményi befektetők gondolom nem ott kötnek. Korábban előfordult, h a Random havi forgalma 25 milliárd volt, remélhetőleg fel fog lendülni és tudják tartani ezeket a kedvező díjakat, mert ez messze a legversenyképesebb díjtétel a piacon.
A Richter Gedeon Nyrt. 3 százalékos, euróban számolt forgalombővülést vár az idén, ami nem jelent változást a gyógyszergyár korábbi előrejelzéséhez képest.
Az év első felében euróban 6,9 százalékkal nőtt a vállalat forgalma.
Bogsch Erik, a gyógyszergyár vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján az első félév eredményeit ismertetve a jól teljesítő piacok közül kiemelte Kínát, Ukrajnát és az Európai Unió régi tagállamait. Kína a tavalyi első félévben még alig 1 százalékkal, az idén pedig már 4 százalékkal részesedik a vállalat teljes árbevételéből. Ezen a piacon 2013-ban 30-35 millió euró árbevételre számít a Richter az első félév közel 25 millió eurós forgalma után.
Köszi! Ha nem vagy biztos benne, akkor nyiss kisebb pozit. Ha nyerő, akkor ok, ha nem, marad még lové venni olcsóbban
Grat!
Gyáva voltam, nem mertem belevenni...
Ez szép volt! Tegnapi 3457 es eladva nyitóban 3558 ért :-))
Nem lett ez rossz szerintem, bár nincsenek a fejemben a számok hogy az elemzők mit vártak, de a jelentést végigfutva szerintem ez pozitív.
A Csoport árbevétele 2013 első félévében 177.877 MFt-ot (601,1 M€-t) tett ki, amely forintban,
7,1 %-os (euróban mérve 6,9 %-os) emelkedést jelent a 2012 azonos időszakában elért
forgalomhoz viszonyítva. A Csoport számos kiemelt export régióban növekedést tudott elérni.
Az adózott eredmény 28.343 MFt-ot (95,8 M€) tett ki, ami a 2012 első félévi értéknél 581 MFt-tal
(1,8 M€-val) magasabb.
Az anyavállalat tulajdonosaira jutó adózott eredmény lényegében megegyezik az adózott
eredménnyel, 438 MFt-os (1,2 M€) növekedés után 28.557 MFt-ot (96,5 M€) tett ki a vizsgált
időszakban. Az árbevételhez viszonyított aránya 16,1 %-ra csökkent az előző év azonos
időszakában elért 16,9 %-os szinthez képest.
Ma dől el az irány, ez a jelentés tehát egy hosszú távú trendet indíthat el?
Egyébként érdekes hogy a felaprózás előtt/után minden rózsaszín volt, kb egy hete pedig megindult egy negatív kommunikáció a várható eredményekkel kapcsolatban és napok óta esik is az árfolyam, lassan visszatérünk oda ahol a felaprózás előtt voltunk.