Á, dehogy. Biztos rosszul emlékszel. :)
Ők mindig is támogatták ezt és azt, hogy ne forduljunk az IMF-hez. :-P
Á, dehogy. Biztos rosszul emlékszel. :)
Ők mindig is támogatták ezt és azt, hogy ne forduljunk az IMF-hez. :-P
Az Európai Központi Bank (EKB) üdvözli a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) integrálását a Magyar Nemzeti Bankba (MNB), mivel ez az integrált intézményi felépítés fokozni fogja az MNB hozzájárulását a pénzügyi stabilitás megóvásához és a rendszerszintű kockázatok megelőzéséhez, illetve kezeléséhez - írja az EKB az új integrált magyar felügyeleti keretrendszerről közzétett véleményében.
Az EKB 2013. június 7-én kapott felkérést a magyar Nemzetgazdasági Minisztériumtól arra, hogy alkosson véleményt a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényjavaslatról. Az EKB indoklásában úgy fogalmaz: "a Magyarországéhoz hasonló, viszonylag kis pénzügyi piaccal rendelkező tagállamok esetében erős érvek szólnak a felügyeleti és makroprudenciális feladatoknak egyetlen hatóságnál történő koncentrálása mellett". Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy az átalakítás következtében nem sérülhet az MNB meglévő feladatainak független végrehajtása."
-
nem ezek voltak azok akik 2 éve habzó szájjal tiltakoztak amikor felvetették először ezt a lehetőséget ?
Szvsz nem sok baj van, hanem sok bevándorló, akivel egyetlen germán ovónő sem kíván foglalkozni, mert nem igazán hálásak, hogy fínoman fogalmazzak.
nők vissza a munkába!:-)
de ki lesz a gondozónő? vannak olyan kisvárosok, ahol az óvodába azért nem tudnak menni a gyerekek, mert senki sem akar óvónőnek elmenni. nem találnak a hiperszuper óvodába pedagógust. én elmennék:-), sőt, jó is lennék rá. (jajj,nem tudok, mert éppen most korlátozzák a munkaerőt az eu-ban)- bukta.
amit hallottam, hogy úgy próbálják csalogatni a pedagógusokat, hogy emelt bért, meg lakást biztosítanak nekik. Meg egy csomó kedvezményt.
elég sok baj van ott is.
Az EU-gazdaságok közötti szabad munkaerő-áramlás rendszere - főleg a közép- és kelet-európai tagállamok csatlakozását követő tömeges vándorlás beindulása óta - nem úgy működik, ahogy eredetileg eltervezték, ezért uniós szintű korlátozásokat kellene meghonosítani - áll az egyik vezető londoni társadalmi-gazdasági kutatóintézet szerdán előterjesztett javaslatcsomagjában.
-
magyarán miután már nincs haszna belőle a nyugatnak akkor szüntessük meg.
igaz ugyan h az unió egyik alapértéke :o) állítólag.
ja, hogy már a tőke szabad áramlását - a másik fő alapértéket (már ha ezeket értéknek lehet egyáltalában nevezni) - is sutba dobták, lásd. ciprus, az nem számít.
most jön a másik, s így tovább mind a négy alapérték szépen sufnisodik.
amelyekkel becsábították a nemzetállamokat a készülő birodalomba, ahol csak egy úr lehet, s az nem a népek szövetsége, hanem egy sehonnai technokrata bürokrata strómanközpont.
főleg ha tudjuk h a BoE kinek a tulajdona volt már akkoriban is, s ha ezt tudjuk, akkor még érdekesebb kiknek a zsebébe vándoroltak a zsidók elorzott javai ... zsidókéba, csak kevesekébe.
Szálem lesz az az SLM... :)
http://www.portfolio.hu/vallalatok/az_emirates_lehet_a_solyom_titokzatos_befektetoje.4.187327.html
Huhh :)
az általad annyira hiányolt kínai innováció :o) ráadásul az eü szolg-ban :o)
-
"Kínai tudósok foggyökeret állítottak elő egy váratlan forrásból – emberi vizeletből.
A kutatás eredményei, amelyeket a Cell Regeneration Journalban tettek közzé, megmutatták, hogy a vizeletből olyan őssejteket lehet kinyerni, amelyekből aztán fogkezdemények alakulnak ki.
A kínai tudósok abban reménykednek, hogy ezt a módszert alkalmazni lehet majd a jövőben az elvesztett fogak esetében."
-
bemegy a 3d-s nyomtatóbizniszben tevékenykedő alany az eü szolg közpba, hugyozik egy jót, majd miután kinőtt a foggyöke, beültetik neki.
remélem ez kellőképp innovatív ?! hmm ? :o))) és noch da zu ! kínai.
Az Európai Unió egy saját védelmi és hírszerző hivatalt szándékozik létrehozni, amely széles körben használna drón-kémeket és nyomkövető műholdakat. A szervezetet az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Catherine Ashton vezetné – írja a The Daily Telegraph.
A bűnmegelőzési és hírszerzési célokra felhasznált műholdak és pilóta nélküli repülőgépek arról tanúskodnak, hogy az EU létrehozza az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség saját változatát – állítják a szakértők.
valaki kérdezte az ami céget.
az egyik a GE a másik majd pénteken kiderül
http://hvg.hu/kkv/20130731_Amerikai_multi_epit_uj_gyarat_Magyarorsza#rss
" Európa pedig csak a kutatás-fejlesztésre fordított közkiadások, illetve a tudományos publikációk elismertsége (azaz hivatkozottsága) tekintetében növelte versenyelőnyét Pekinggel szemben"
Erről írtam tegnap.
"Mert a világ a mélyben már átalakul, amikor 3/4 éve mondtam neked h közép-hosszú távon nem a gyártást meg az ipart kell eröltetni és hülyeség OV meg DEmján szemlélete, mert pl. jön a 3D nyomtató, a gyártás jó része áthelyeződik lokális akár otthoni szintre, akkor kinevettél"
Én nem pont így emlékszem. Ugyanakkor nagyon is jól emlékszem arra, hogy akkor is felhívtam a figyelmed arra, hogy az otthoni nyomtatás sem ingyen van, arra is elő kell teremteni a pénzt. Márpedig nem szolgáltathat mindenki, mert csak az értékteremtésből termelődik pénz, a szolgáltatások döntő többsége azonban a pénz újraelosztásában vesz részt, de pláne az a rész, ami az alsóbb szinteken van.
A high-tech szolgáltatói iparhoz pedig pont nem az egyetemi végzettség kell, hanem a zsenialitás, mert akkor lehet a semmiből valamit építeni, lásd az ÖSSZES nagy szolgáltató multit - egyiket sem sok diplomás, képzett "szakember" alapította és hozta létre, hanem éppen ellenkezőleg.
Ezért is érthetetlen, hogy miért gondolod azt, hogy azért, mert s@ggfejeket képzel, abból komoly szolgáltatóipar alakulhat ki.
Az egészségügyi fejlesztésekben akkor is egyetértettünk, de akkor is jeleztem, arra sem lehet kizárólagosan építeni, illetve ha megvalósul a jövőképed, akkor egyáltalán nem lehet arra építeni.
"Nézd auz elmúlt 40 évben lof@sz nem történt se a fizikában se a múszaki világban, a kocsik repgépek a villamos energia rendszer kb úgy nézett ki mint most az űrrakéták is megvoltak, a számítástechnika/kommunikáció nagyot fejlődtek de megvolt már akkor is szinte minden alap."
Vicces, hogy ezek után az innovációt kéritek számon Kínán, miközben az a helyzet, hogy immár közel 100(!) éve nem történt semmi korszakalkotóan új.
"Már mondtam h a szolgáltatásokban van a jövő az eü szolgáltatásokban gén technológiábban pl. mert az életet mindenki jobban szereti mint akár leg szuperebb bömöst."
Feltéve, hogy ez igaz, és mindenki erre száll rá, akkor nekünk mondjuk esélyünk sem marad. Ez nem előbb-később szisztéma, hanem a "kinek van több pénze" szisztéma.