Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: prosperonak

#645162 Előzmény: #644973

"Mert a világ a mélyben már átalakul, amikor 3/4 éve mondtam neked h közép-hosszú távon nem a gyártást meg az ipart kell eröltetni és hülyeség OV meg DEmján szemlélete, mert pl. jön a 3D nyomtató, a gyártás jó része áthelyeződik lokális akár otthoni szintre, akkor kinevettél"

Én nem pont így emlékszem. Ugyanakkor nagyon is jól emlékszem arra, hogy akkor is felhívtam a figyelmed arra, hogy az otthoni nyomtatás sem ingyen van, arra is elő kell teremteni a pénzt. Márpedig nem szolgáltathat mindenki, mert csak az értékteremtésből termelődik pénz, a szolgáltatások döntő többsége azonban a pénz újraelosztásában vesz részt, de pláne az a rész, ami az alsóbb szinteken van.

A high-tech szolgáltatói iparhoz pedig pont nem az egyetemi végzettség kell, hanem a zsenialitás, mert akkor lehet a semmiből valamit építeni, lásd az ÖSSZES nagy szolgáltató multit - egyiket sem sok diplomás, képzett "szakember" alapította és hozta létre, hanem éppen ellenkezőleg.

Ezért is érthetetlen, hogy miért gondolod azt, hogy azért, mert s@ggfejeket képzel, abból komoly szolgáltatóipar alakulhat ki.

Az egészségügyi fejlesztésekben akkor is egyetértettünk, de akkor is jeleztem, arra sem lehet kizárólagosan építeni, illetve ha megvalósul a jövőképed, akkor egyáltalán nem lehet arra építeni.

#645159 Előzmény: #645030

"Nézd auz elmúlt 40 évben lof@sz nem történt se a fizikában se a múszaki világban, a kocsik repgépek a villamos energia rendszer kb úgy nézett ki mint most az űrrakéták is megvoltak, a számítástechnika/kommunikáció nagyot fejlődtek de megvolt már akkor is szinte minden alap."

Vicces, hogy ezek után az innovációt kéritek számon Kínán, miközben az a helyzet, hogy immár közel 100(!) éve nem történt semmi korszakalkotóan új.

"Már mondtam h a szolgáltatásokban van a jövő az eü szolgáltatásokban gén technológiábban pl. mert az életet mindenki jobban szereti mint akár leg szuperebb bömöst."

Feltéve, hogy ez igaz, és mindenki erre száll rá, akkor nekünk mondjuk esélyünk sem marad. Ez nem előbb-később szisztéma, hanem a "kinek van több pénze" szisztéma.

#645158 Előzmény: #645064

"Nem az emberek száma számít hanem h mondjuk hány % szakad le. Hogy mi lesz velük ? Mondtam a szolgálatás a nyerő. Ha jól van felépítva akkor eltart mindenkit aki rész tud venni benne."

Feltéve, de nem megengedve, hogy ez igaz, akkor mégis hogyan tudunk ebből mi profitálni? Szolgáltatásnak akkor van értelme, ha valamely megtermelt javat akarod elteríteni, vagy akkor, ha külföldieken tudsz jövedelmet szerezni. Ám ha mindenki szolgáltat, akkor nem jönnek majd ide külföldiek, mert nem lesz erre a célra jövedelmük.

#645102 Dr. ursi Előzmény: #645094

nem azt mondtam h nem fogom meglátni a megvalósulást.

hanem azt h nem vezethet jóra !

s ezt te is érzeni fogod a saját bőrödön ...

törölve

#645097 Spade Előzmény: #645084

rendben. Meglátjuk elrugaszkodott vagyok-e. Látni kell h paradigma váltás van. Sztem majd idővel egyesével kipipálhatod amiket mondtam talán hamarabb is mint gondolnád.

A magam részéről zártam az elmélkedést

#645096 Dr. ursi Előzmény: #645090

ilyen szolgáltatásra gondolsz ?

"Az Egyesült Államokban 76 városban több mint száz gyermeket mentett meg a szexuális kizsákmányolástól az FBI átfogó akciója során.

Ugyancsak közlik, hogy az akcióban közel 150 közvetítőt fogtak el. Az FBI munkatársai a kaszinókban, a motelekben és a kamion-megállóhelyeken razziáztak.

Ronald Hosko, az FBI igazgatójának tanácsadója elmondta, hogy a gyermekprostitúció egész Amerikában veszélyt jelent. A bűnözők keresik a lelkileg könnyen sebezhető serdülőket, akiket hosszabb ideig kihasználnak.

A 2003-mal kampány kezdődött kampány keretében sikerült közel 2700 gyermeket megmenteni."

mert amikor az unalom megszállja az embert és kőgazdag v nincs értelmes tennivalója idejut !

#645094 Spade Előzmény: #645084

rendben. Meglátjuk elrugaszkodott vagyok-e. Sztem majd idővel egyesével kipipálhatod amiket mondtam talán hamarabb is mint gondolnád.

A magam részéről zártam az elmélkedést

törölve

#645092 Spade Előzmény: #645084

rendben. Meglátjuk elrugaszkodott vagyok-e. Sztem majd idővel egyesével kipipálhatod amiket mondtam talán hamarabb is mint gondolnád.

#645090 Dr. ursi Előzmény: #645084

mégis kinek adnának el szolgáltatásokat ezek a szerencsétlen emberek pl akikből van még 6 mrd ?! miből élnének meg ? amikor már most olyan tumultus van a szolg piacon h ölik egymást !

"Az egyiptomi fővárosban összeveszett egy bolttulajdonos az utcai árusokkal. Az összetűzésnek legalább 15 áldozata van.

A szemtanúk szerint a kozmetikai szereket áruló üzlet tulajdonosa elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy boltja előtt az utcai árusok pirotechnikai eszközöket adtak el. Miután hiába követelte távozásukat, rájuk lőtt, és két férfit halálra sebzett.

Válaszként az utcai árusok pirotechnikai eszközüket dobáltak a boltba, ennek következtében az épület kigyulladt. A helyszínre érkező tűzoltók szerint az áldozatok többsége megfulladt a füstben.

Az incidensnek nincs köze a politikai problémákhoz."

hol élsz te ???

#645084 Dr. ursi Előzmény: #645064

nem értünk egyet.

pont sztem mindenkinek képessége és lehetősége szerinti értelmes munkát kellene biztosítani.

az pedig nem a technológiai haladás.

hanem az egyet visszalépés.

gondolkodj már ! ha mindaz elterjed amit gondolsz , pl 3d, akkor uszkve 6 mrd embernek kell értelmes munkát adnod. értsd már meg h nem tudsz ennyi embert a szolgban elhelyezni ! akkor már most is el lehetne helyezni őket nemde ?! akkor miért van csak a spanyoloknál 20 milla munkanélküli ? pedig ott lenne szolg :o) turizmus meg minden oszt mégis ... mégsincs !

te teljesen elrugaszkodott vagy ! a valóság olyan messze van tőled mint makó jeruzsálemtől.

menj valós emberek közé ! és nézz szét !

#645075 Dr. ursi Előzmény: #645053

akkor nincs profit !!! és ezért nem így lesz. mert nem érdeke a világuralmi csoportnak. az ő érdekük az h legyen profit és az minél nagyobb legyen. ezt pedig csak kizsákmányolásból lehet. ezért az elmúlt 40-50 év techje nem került alkalmazásra. sok-sok minden ami már feltalált de nem lenne belőle profit, mert hatékonyabbá tenne folyamatokat és a profit a termék, folyamat, szolg eladásából van. a túlzott hatékonyság megöli a vásárlóerőt ! nem lesz aki megvegye a terméket amit a robotok nyomtatnak majd ki orrba-szájba és pár száz ember elég lesz a nagy nyomtatóüzemek irányításához.

ja nyomtatank virtuálsi pénzt mondjuk fabatkát és az emberek bemennek a nyomtatóboltba és megveszik mi szem-szájnak ingere.

tudod milyen unalmas az amikor nincs cél ? 7 mrd embernek meglesz mindene. a semmittevés megöl és gonosszá teszi az embert ! lásd az arab sejkeket ... az embernek értelmes munka elfogallatság kell. ha ez ninncs meghal testben és lélekben.

nem elégíti ki ha napjában harmincszor is verik ki a fszát és az sem ha tejben mézben fürdik és az sem ha majd azért gyártanak lombikban gyermekeket h kényükre kedvükre vekzálják azokat ... nem lesz elég semmi és 7 mrd ember fog egymásnak esni.

pesrze ehhez majd kell egy hatalom ami fenntart valamiféle rendet v legalább magukat szegregálva megvédik magukat.

de enneks emmi értelme így !

nem nem nem !

amikor már most óriási probléma a munkanélk !

pont azé mert a fiatalok nézd meg 50% meg több a munka nélk és persze nem tud magával mit kezdeni, zavarog.

ez nem vezet jóra ! mert vagy megölik őket vagy munkát kell adni. és profit mindenek felett.

vajon mihez kezd majd a jó spade doki amikor az általa fejlesztett mikrobi a székébe ül és közlik vele mehetsz haza ? persze egy darabig majd jó lesz a ****át verni hol tajföldön hol imitt amott de egy idő után baromira unni fogja, legfőképpen saját magát.

és akkor vajon a jó öreg spade doki úgy fogja gondolni h jaj de boldog vagyok mert mégiscsak én voltam aki kifejlesztette mikrobit. de szted ez boldoggá fogja őt tenni ? :o) ül, veri a ****át 10 szolgáltatásban dolgozó nő (akik szintén halálra unják épp magukat) és gondolkodik h hú de jó én fejlesztettem ki mikrobit, igaz h most már senkinek nincs rám szüksége de azért **** jó nekem. és akkor fogja magát felkötni.

#645064 Spade Előzmény: #645048

Nem az emberek száma számít hanem h mondjuk hány % szakad le. Hogy mi lesz velük ? Mondtam a szolgálatás a nyerő. Ha jól van felépítva akkor eltart mindenkit aki rész tud venni benne. De ezzel most láthatólag nem foglalkoznak, az az idő van mint amikor Kolombusz gründolta az indiába vezető expedíciót. Az is elvezetett egy egészen új világhoz ahol az emberek nem rosszabbul jártak hanem jobban. DE valszeg ezek a kérdések nem érdekesek mert ki kell rajzanunk mert egy aszteroida simán elpusztíthat mindent a földön, erre láthatóan rájöttek sőt talán tudnak is valamit amit mi nem.

A fejlődésnek meg keresztbe feküdni nem jó omen 200 éve se volt az a géprombolás. Az egyéni ember meg annyit tehet h tanul, már ha hagyják és nem kényszerítik alcsony szinvonalú munkába mert szerintük az a jövő, ahonnan ha kikopik akkor mehet a pics@ba reménytelen munkamélkülinek.

#645053 Ricsi Előzmény: #645048

Én elmondom neked, kommunizmus lesz.

Nem lesz pénz, azt vagy szétosztják, vagy megszüntetik. Mindenki dolgozni fog - illetve csinálni valamit - és ezért eltartják. Más lehetőség nincsen, ha tényleg mindent nyomtatni fogunk.

#645048 Dr. ursi Előzmény: #645030

ha csak egy picit is lehiggadnál ... a kérdésem az h nem egy vagy száz ember hova fog menni és mit fog csinálni, mert valszeg a ****ukat fogják a marson verni miközben idehaza nyomtat nekik pár ezer ember.

a kérdés az: hogy mi lesz 7 milliárd emberrel ???

abból nem lehet megélni 7 milliárdnak h egymás ****át verik !

a gyerekeknek enni kell adni.

vagy majd kapnak bogyókat amiket a nyomtató nyomtat és minden vitamin meg anyag benne lesz ami kell ?! persze hogyne. de az ember nem tud vegetálni ! majmok bolygója vagyunk. nekünk értelmes elfoglaltság kell ! és 7 milliárdnak kell !

én is tudom hol tart a tech.

azt is tudom h olyan fegyverek vannak amiket nem vetnek be.

talán majd amikor az unatkozó 7 mrd megindul akkor ...

megértetted végre a kérdést ? és felfogtad a következményét ?

#645043 Ricsi Előzmény: #645030

Egyetértek, tényleg semmi fejlődés nem volt, csak max miniatürizálás.

#645030 Spade Előzmény: #644986

Nézd auz elmúlt 40 évben lof@sz nem történt se a fizikában se a múszaki világban, a kocsik repgépek a villamos energia rendszer kb úgy nézett ki mint most az űrrakéták is megvoltak, a számítástechnika/kommunikáció nagyot fejlődtek de megvolt már akkor is szinte minden alap.

Bevárta a világ kíbnát indiát afrikát és dél amerikát akik nagyot fejhlődnek, most már ráléphetnek a gázra a fejlettek.

Minden ripsz ropsz át fog alakulni, soför nélküli elektromos autók egész más meghajtású úreszközök repülők és energia rendszer ás persze a szorakoztató elektronika is átalakul lehet nem lesz tv elég lesz a gugli szemüveg, de lép az apple is, de h a hagyományos tv-nek játékoknak számgépnek telonak reszeltek az egészen biztos.

Már mondtam h a szolgáltatásokban van a jövő az eü szolgáltatásokban gén technológiábban pl. mert az életet mindenki jobban szereti mint akár leg szuperebb bömöst. Ezért mondtam h ezt kellett volna fejlesztenmi vagy belevágni MO-n, de nem is történt semmi mert egszerűen f@szok vagyunk ehhez legalább is a vezetés. És persze lehet tartósan magas munkanélküliség is ahol ezt nem értik meg. Aki előbb lép az gazdag lesz. Ezért kell a felsőfokú képzés mert ezekhez majd ez kell és nem a szakmunkás, hogy lehet ennyire nem látni h mit hoz a jövő ?

.

A nyomtatás szilárdsága az attól függ mivel nyomtatsz mondhatnám a tintától :) van olyan ami acél szilárdságút tud.

.

Hogy mindez hová vezet ? Hát a Marsra hold és mars koloniákra musk ott akar meghalni és valszeg ott is fog már ha nem éri baleset közben.

#644986 Dr. ursi Előzmény: #644973

ebben igazad van.

de azon elgondolkodtál hova vezet ez ?

mert mi lesz amikor a technológiai központok 3d-vel állítanak elő tömeggyártásban mindent ?

nem lesz szükség csak az emberi munkaerő töredékére.

belegondoltál hogy ez milyen következményekkel fog járni ?

sok olyan létező tech van ma már amiről átlagemberek nem tudnak.

és csak azért nincs bevezetve mert összeomlana a világ.

ugyanis milliárdnyi embernek nem lenne munkája.

s ha nincs megélhetése akkor meg fog indulni h egyen ... érted -e ?

v eccerűen majd deletelik őket ?

-

más.

a 3d tényleg szuper.

de egyelőre egyszerhasználatos dolgokra képes csak, v legalábbis nagyon rövid az élettartama - én így tudom.

de amennyiben mégsem és elterjed, nem lesz szükség pl ipari fémekre.

hova vezet ez ?

nem lesz szükség ipari munkásokra. mert elég lesz két ember 2ezer nyomtató üzemeltetéséhez az addigi 2ezer ember helyett mondjuk egy amerikai autóipari beszállítónál.

hova fog ez vezetni ?

elképzelted már a következményeket ?

#644973 Spade Előzmény: #644937

Persze ez egy részről mind igaz és alátámasztja amit mondok h kína lesz a legnagyobb gazdaság hamarosan, másrészről pedig nem számít. Mert a világ a mélyben már átalakul, amikor 3/4 éve mondtam neked h közép-hosszú távon nem a gyártást meg az ipart kell eröltetni és hülyeség OV meg DEmján szemlélete, mert pl. jön a 3D nyomtató, a gyártás jó része áthelyeződik lokális akár otthoni szintre, akkor kinevettél és ma már 525 fegyvert tudsz legyártani vele, a Nasa 3D nyomtatóval készíti el az új rakéta hajtóművet és már legyártották vele az első testre szabott művesét is. Azt mondhatom h ennyivel legalább előre látok, bizz bennem :)

.

Amúgy azt gyanítom h csak maga musk hamarosan lenyomja nem csak az egész kínai űripart de még az oroszt is, és max akkor érik utol ha betörnek a számítógépére és ellopják onnan a dokukat (ahogy tenni szokták) na meg az egész vlág repülőgépgyártását valamint a német autóipart (ha nem kapcsolnak idejében) egyszerre és akkor csak 1 f@sziról beszéltünk....az új világ már itt van csak ki kell nyitni a szemeket

#644939 Dr. ursi Előzmény: #644937

igen. nem teríti ki a kártyáit.

én ezt jing-jang fogalmazom meg :o) áramlik kína a világba kifelé vízcseppenként majd összeállva; mint a víz amikor árad, nem tudod megfogni, lassan de biztosan elindult csordogált patakocskává érett folyóvá duzzadt és folyik és beterít eláraszt mindent szépen hömpölyögve.

-

nemtom miért nem veszik ezt észre a többiek.

iszonyú hatalom gyűlik fel.

a baj az ha megjelenne valami mao-féle őrült aki személyi kultuszban élné ki magát és ez a hatalom a kezébe kerülne.

ha viszont marad minden így akkor a közép-birodalom mint ötödik birodalom színre lép.

európának egyetlen esélye maradt és az nem az atlanti szövetség ...

#644937 Előzmény: #644848

Esküszöm, hogy nektek fogalmatok sincs arról, amit beszéltek. Fogalmatok sincs arról az országról és ez a tudatlanság sokszor az, ami teljesen tévútra visz benneteket. Egyszerűen megpróbáljátok a fejeteket a homokba dugni és mondogatni, hogy "nincs is semmi baj".

Hát akkor lássuk, hogy a valóságban PÁR PERC alatt mennyi információhoz lehet jutni pusztán annak révén, ha beírod a keresőbe azokat a szavakat, amiről teóriákat gyártatok:

http://kitekinto.hu/kelet-azsia/2011/02/03/felzarkozoban_a_kinai_innovacio

"2011. február 3., csütörtök

Az Európai Bizottság keddi jelentése szerint Kína „gyors sebességgel csökkenti” innovációs, kutatási és technológiai hátrányát az Unióval szemben. Habár a kutatás által vizsgált tizenkét terület közül tizenegyben az EU továbbra is versenyelőnnyel rendelkezik a kelet-ázsiai országgal szemben, Kína teljesítménye kilenc indikátor szerint gyorsabban növekszik az Unióénál."

Tehát már van egy, amiben jobban is teljesít, de kilenc (azaz 12-ből összesen tíz!) esetében már jobb, avagy villámgyorsan zárkózik fel.

És csak a miheztartás végett:

"A vizsgálat szerint Kína a hi-tech termékek exportja terén (Szerk: Bizony, így barátaim, felebarátaim és ti többiek) már leelőzte az EU-t, Európa pedig csak a kutatás-fejlesztésre fordított közkiadások, illetve a tudományos publikációk elismertsége (azaz hivatkozottsága) tekintetében növelte versenyelőnyét Pekinggel szemben, a többi mutató a kelet-ázsiai ország felzárkózását jelzi"

Értitek ugye? A pofázáson kívül, amire valójában senki sem kíváncsi, valójában minden területen lenyomnak. Mondjuk ez éppen lehet az oka annak, ami miatt sokan úgy érzik, hogy "le vannak maradva", de ennek pont az ellenkezője igaz, lásd:

"A kínai innováció növekedési ütemének súlyozott átlaga 7%-kal haladja meg az EU-tagállamokét, a legjelentősebb teljesítmény-növekedésbeli különbség a szabadalmak számában mutatkozott meg, e téren Peking 21,9%-kal fejlődött gyorsabban az Uniónál. A kutatás adataiból az is kiderül, hogy a vizsgált országok közül Kína fejlődött a legtöbbet az innováció területén, messze megelőzve az EU-hoz viszonyítva 3,3%-kot javító, második helyezett Brazíliát."

Tehát, Európa az öncélú f@szverésben, egymás f@szának a nyalogatásában továbbra is világbajnok, de a használható, pénzre váltható szabadalmak tekintetében imnmár 21,9%-al fejlődik gyorsabban Kína.

Node akkor tovább... Hihetetlen méretű és mértékű építkezés...

http://debrecenbar.com/2013/06/23/gyartasrol-innovaciora-valt-kina/

"A 2008-as kínai Olimpia előtt alig hitte el a világ, hogy lehetséges ekkora méretű és mértékű építkezést és fejlesztést végrehajtani, mint amit a Kínai Népköztársaság bemutatott. "

[...]

"Az ország vezetése rájött, hogy hiába fejlett a partszakasz, Belső-Kínának is fejlődnie kell, vagy az egész ország lemarad. Ezért durva építkezésbe fogtak. 31 ezer mérföldnyi autópályát (SZERK: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) építettek, ami a kétharmada az USA teljes hálózatának, ezen kívül kb 2,6 millió mérföld utat."

[...]

"A vasúti építkezés is elképesztő. 2007-ben gyakorlatilag nem volt az országban nagy sebességű vasút. Mára a világ legnagyobb hálózata van Kínában 5800 mérföld hosszan. Ezt 2015-re meg is duplázzák."

De ha ez nem lenne elég:

"Plusz addigra elkészül 50 új reptér és 440 mélytengeri kikötő. (SZERK: !!!!)

EZT pedig külön kiemelem:

"A KPMG elemzője szerint:

Sok olyan dolog történik Kínában, amit el sem tudsz képzelni, hogy megtörténhet.

Aztán még ilyenek is vannak:

"Wang Jianlin neve vagy a Wanda Group mond valakinek valamit?" [...] "A mai napig minden szombaton (!) személyesen nézi át a terveket és dönt aprónak tűnő kérdésekben a teljes menedzsment jelenlétében. Gondolhatnánk, hogy ez a mikromenedzsment stílus eléggé maradi, mégis az ő cége az, amely soha nem késik az építkezési határidővel, és nincs túlköltekezés sem. Erre a világon senki más nem képes."

Vagy még ilyen apróságok vannak vele kapcsolatban:

"Kezdetnek mondjuk felvásárolta az amerikai AMC Entertainment hálózatot, amivel hirtelen több mozivászna lett, mint bárki másnak a világon. Ehhez kell a filmgyár is, sőt ezért utazik mostanában sokat az USA-ba, hogy megismertesse magát, hisz a nevét valószínűleg még hallani fogjuk."

"Yuanqing Yang - Lenovo" [...] "Maga Yang és több menedzsere átköltöztek Kaliforniába pár évre, hogy megismerjék a nyugati vezetői stílust, és mindemellett hagyta dolgozni a korábbi IBM vezetőket. Ebből lett a sikersztori, hogy hiába csökken a globális PC eladás, a Lenovo minden negyedévben növelni tudta az eladásait! Idén valószínűleg leelőzik a HP-t és a Lenovo lesz a világ legnagyobb PC gyártója."

márpedig ha van innováció a világban, annak a jórésze ebben a szektorban található. És világelsők lesznek. Aztán még ez is itt van ehhez, hogy miért nem látszik ez "a fejlett Európában":

"Az okostelefonos kérdésre is megvan a válaszuk. Ugyanis a Lenovonak már kéttucatnyi készüléke van, viszont mindössze egytucatnyi országban. A stratégiájuk az, hogy lassanként veszik be a világot, országonként haladnak, és ott nyomulnak teljes erővel, ahol a márka neve már jól cseng. Az USA-ban a pár évvel ezelőtti 10. helyről a 4. legnépszerűbb szórakoztató elektronikai márkává léptek elő, szóval nemsokára várható az ottani indulás is. Árstratégiájuk a “szokásos kínai”, azaz a lehető legolcsóbban adják a készülékeket, és amikor már mindenki az övéket használja, akkor emelik az új modellek haszonkulcsát."

Vagy idézzem ezt:

http://nagyfalat.blog.hu/2010/12/16/a_kinai_suszter_marad_a_regi_kaptafanal_innovacio_kinaban

"Miután Kína meghódította a világot olcsó tömegtermékekkel, a mesés profitot most arra fogja felhasználni, hogy világszínvonalra fejlessze belső fogyasztói piacát, érett szolgáltatási ágazatot alakítson ki és a világ kutatás-fejlesztési központjává váljon. Legalábbis így szól a hivatalos fáma, sok más olyan kijelentéssel együtt, minthogy Sanghaj tíz éven belül a világ öt pénzügyi fővárosának egyike lesz"

És akkor a kínai logika másképpen:

"Számomra a legérdekesebb egy AAMA nevű befektető szervezet képviselőjének, William Bao Bean-nek a véleménye volt. "Az innováció a Kínai beruházások terén az idő és pénz elpocsékolásának leghatékonyabb módja", mondta William. Szerinte a kínai piacon nem olyan cégekre van szükség, mint a Google vagy az Apple akik egy túltelített környezetben teljesen új koncepcióval és megoldásokkal rukkolnak elő és hagyják maguk mögött a konkurenciát. A kínai piac egyrészt nem kész még a következő generációs termékekre, szolgáltatásokra, másrészt viszont hatalmas kereslet van olyanokra, amelyeket nem kell feltalálni, de Kínában még nem széles körben elérhetőek. "Aki azzal keres meg, hogy jól felszerelt műtőket vagy megbízható banki szoftvereket akar terjeszteni itt, sokkal szívesebben megtámogatjuk, mint aki valami forradalmian új dologgal rukkol elő", mondta a reggeli eseményen."

Értitek, a legvéresebb kapitalistákat megszégyenítő helyzetfelismeréssel és stratégiával rendelkeznek, SZÁMUKRA(!) nem ellenfél Európa, vagy az USA, de még csak nem is az igazi piac. Elég nekik az egész világ ezen két közösséget kivéve... nem azért nem törődnek az innováció PAPÍRMUNKÁJÁVAL mert nincs, hanem azért nem, mert eddig semmi szükség sem volt rá és csak a pénzt vitte volna (érdemes megnézni, hogy mibe kerül egy nemzetközi szabadalom!)

És akkor így a végére némi még komolyabban veendő:

http://epa.oszk.hu/00000/00017/00140/pdf/4ikbogel_16_5.pdf

"A jelentés legfontosabb megállapításai a kutatási és fejlesztési tevékenység globalizálódására vonatkoznak: a kilencvenes évek közepétõl számítva a legfontosabb változásnak egyes ázsiai országok (Dél-Korea, Malajzia, Kína stb.) elõretörése. A leggyorsabb fejlõdést és a legnagyobb potenciált pedig Kína képviseli. Az Egyesült Államok számos fontos mutató tekintetében tartani tudja a pozícióját a nemzetközi K+F-térképen, az Európai Unió régi országai és Japán viszont lefelé csúsznak a ranglistán. Más régiók, így például Kelet-Közép-Európa, Közép-Ázsia és Latin-Amerika lassan és vegyes eredményekkel jelennek meg: egyelõre – állítja a jelentés – nem játszanak komoly szerepet a tudományos és technológiai tevékenységben."

"Az általános bõvülés és növekedés mellett fontos szerkezeti átalakulások is végbemennek – a jelentés ezekrõl is beszámol. Az utóbbi tíz évben a világ K+F-versenymezõnyében egyre jobb helyezésre tesznek szert egyes ázsiai országok. A közülük leggyorsabban fejlõdõ Kína 1991-ben 12,4 milliárd dollárt költött kutatásra és fejlesztésre, 2003-ban már 84,6 milliárdot, amivel az Egyesült Államok és Japán mögött a harmadik helyre került a nemzetközi ranglistán. A finanszírozás és a létszám tekintetében az Európai Unió és Japán relatív helyzete romlik."

Minden látszat, hit és egyebek ellenére Európa elindult lefelé a lejtőn, miközben Kína rakétaként lő ki. Lehet hitegetni magunkat, de értelmetlen; komoly elemzők szerint ~2020-ra a világban Európa egyfajta szórakoztató-bevásárlóközpont lesz, és semmi több.

Abból meg nem igazán lehet megélni egy kontinensnyi embernek. Szóval, hűvazze van, ideje felébrendetek. Kína pont attól veszélyes, hogy nem teríti ki a kártyáit, mint az idióta Európa, pedig Royal Flush van a kezében. Egyszerűen az ősrégi ferengi taktikát követi, "néha jó a hülyét játszani".

Mekkora igazság...