Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: prosperonak

#644796 hosszhuszár Előzmény: #644698

Sok mindenben egyetértek veled, majdnem mindenben.....de ebben most tévedsz..szerintem..

Az első kínai ruha, cipő megjelenése itthon nem okozott gondot, mert silány minőségűek voltak, rossz volt a hírük, így nem vették őket, ezt felismerve a kínaiak, csúcs technológiás gépeket kezdtek el vásárolni, olyan mértékben, hogy konkrétan hosszú évekre lekötötték pl, a Yuki kapacitását, úgy, hogy máshova nem tudtak varrógépeket, szabászgépeket szállítani, csak kínába, ezt onnan tudom, hogy én akartam venni a képviselettől, de nem tudtak adni, viszont volt kínai varrógép, amir el akartak adni, yuki helyett...

Ezekkel a beruházásokkal, mára, olyan minőségben tudnak ruhát előállítani, farmer, póló kabát, stb, hogy a nyugati gyártók is már már velük gyártatnak....

Autókkal ugyan ez a helyzet, egyelőre azért nem nagyon jön Európába, mert a törésteszteken nem mennek át...de eljön az idő, amikor itt lesznek, csúcs technikával, és töredék árakkal, mint az europai autók....szerintem max 5 év....

#644794 Ricsi Előzmény: #644790

Nekem eddig BMW-m volt, most Yamaha-m van, eszemben sincs kínait venni. De vegyél te.

Neten lehet rendelni kínai tv-t, mosógépet, telefont, és mindent sokkal olcsóbban. Vegyétek, vigyétek, legyetek vele boldogok :)

#644790 Dr. ursi Előzmény: #644734

repülőt is, hajót is :o) gyártanak.

sokat :o)

ej-ej.

attól persze a német autóipar mindig a topon marad.

de az a nagy milliárdoknak elérhetetlen lesz mindig is.

szükség van tömegtermelésre jó minőségben.

a minőségen ma már hangsúly van.

és ebben verhetetelen egyelőre kína és az ázsiaiak (szingapúr, tajvan, korea) nagyon jönnek fel a kisebbek vietnam, kambodzsa ilyenek :o) akikről te azt gondolod középkor ... felvilágosítalak: egyelőre a fejlettnek titulált nyugat kezd oda süllyedni.

#644734 Ricsi Előzmény: #644720

Van ismerősömnek kínai motorja, nem kell bemutatni. Érdekes, a világ hüdefejlett országa sem a forma-1ben, sem a moto gp-ben nincs ott saját járgánnyal. Hogy is van ez?

De nemcsak saját járgánnyal nincs, semmit be sem szállítanak oda. És érdekes, de a kínai gyorsvasutat is a Siemens építi. Valahogy nem bíznak a saját, hüdefejlett technológiájukban.

Meg valahogy repülőt sem gyártanak, hajót sem gyártanak, semmit sem gyártanak, amit nem tudtak ellopni és lekoppintani. Vajh miért?

#644720 Előzmény: #644701

Nyilván nem követed az egyébként nagyon nehezen átlátható kínai autoipart, de tényszerűen brutálisan növekszik az exportjuk és ezt az irányt fejlesztik egyre jobban. Egyebekben pedig már említettem, hogy megnyilt az első kínai autogyár Európában, szóval ne röhögj te azon, hogy a kínai autogyártást le lehet sajnálni, az alsó és közép szegmensben brutálisat tudnak tarolni egy helyes árazással.

És ez ügyben citálhatnék számtalan totalcaros cikket, amiben teljesen le voltak döbbenve a cikket írók a kínai autok minsőgétől. Nem kicsit fejlődtek, hanem teljesen utolérték Európát.

#644715 Előzmény: #644698

"Inkább 20-al..."

Nem biztos, de tízzel biztosan.

"Majd meglátjuk pár év múlva. Európa több ezer éve a top-on van, ezek meg jönnek-mennek."

Ezt mégis hogy érted? A Toptól baromira messze vollt ezen időszak alatt mondjuk Kínával összevetve, és egyebekben Kína pont több ezer éve létezik és igencsak prosperál ezen időszak alatt. Az usa pár évtized alatt lelépte Európát, szerintem pont nem akarod elhinni azt, amit látsz, azt, hogy Európának vége van abból a szempontból aminek nézed.

"Amikor mi odamentünk, semmijük nem volt."

Ezt most viccnek tetszik szánni? :) Mert az ugyan igaz, hogy a marxista elmebaj után újra kellett építeni az országot, node elég csak rájuk nézni, hogy milyen gyors volt az adaptáció és a fejlődés.

"Tőlünk lopnak-másolnak mindent, és ha ez megszűnik, ezek újra nullára mennek. Én ebben hiszek..."

Ebben butaság hinni, hiszen nemsokára kínai űrálloomás is lesz, Kína pedig a legerősebb gazdaság lesz minden mértékadó elemzői vélemény szerint 20-30 éven belül.

#644701 Margaretta Előzmény: #644602

Vegyünk például egy nagy kínai multit, a Saic-ot. (autógyártó)

Európai és amerikai autókoppintásokat gyárt. Még jó, hogy nyereséges, iszonyat sokan vannak és nincs szükségük autóexportra sem. Dehát kinek is kellene Európában vagy Amerikában egy összetákolt Maxus?:)

#644698 Ricsi Előzmény: #644679

Inkább 20-al...

Majd meglátjuk pár év múlva. Európa több ezer éve a top-on van, ezek meg jönnek-mennek. Amikor mi odamentünk, semmijük nem volt. Tőlünk lopnak-másolnak mindent, és ha ez megszűnik, ezek újra nullára mennek. Én ebben hiszek...

törölve

#644693 rbbj11 Előzmény: #644646

nekem pedig nem kellettek ilyen programok, mégis kiharcoltam 4 külföldi ösztöndíjat.

#644679 Előzmény: #644602

Komolyan mondom, hogy legalább tíz évvel vagy elmaradva.

#644674 Előzmény: #644591

Egyszer már beidéztem, hogy mennyi kínai(!) egyetem van a top500-ban, nem idézném újra. Ha pedig azt hiszed, hogy Kína a másolás színvonalán van, akkor rettenetesen tévedésben vagy, ajánlom figyelmedbe, hogy már megnyílt az első kínai autogyár Európában és ez a tendencia megállíthatatlanul folytatódni fog.

EBBEN a kontextusban pedig az, hogy egy magyar elit az ottani elittel fog napi kapcsolatban élni éveken keresztül (és vica versa), az olyan biztos egzisztenciát és egyebekben kínai befektetési hullámot fog indukálni, ami megfizethetetlen. Illetve, mint látható, megfizethető bagatell pénzeken.

Egyébként, a világ legnagyobb bankja kínai, a kínai bankrendszer a legnagyobb a világon, a kínai gazdaság meg letarolja a világpiacot. Biztos az az oka, hogy kommunista közgazdaságtant oktatnak. Merthogy ha az, akkor sürgősen arra kell átállni, mert szemmel látható, hogy az nem a jövő, hanem a jelen.

Az orvoslást nem tudom megítélni, de egyebekben kiválóan képzett kínai orvostudományos orvosokra pont iszonyat nagy szükség lenne Magyarországon, mert csak így lehetne a kóklereket és a szakmájukat magas színvonalon végző természetgyógyászatot elkerülni.

A jogi képzés pedig óriási dolog lenne, hiszen a kínai jogban jártas, ott képzett ügyvédekre irdatlan nagy szükség lenne az egész EU-ban.

Én csak az előnyöket látom, és ez egyebekben független attól, hogy kit küldenék oda, vagy hogy én mennék-e.

Re: nincs cím

#644667 Előzmény: #644584

- Összeadtam a számokat a hozzászólásodban.

- És ki lenne erre jobb alternatíva, mint a jelenleg regnáló "ifjú" gárda?

#644664 Előzmény: #644560

Ricsi, az lehet, hogy tévedek, de szándékosan nem hazudok.

Visszaolvastam, oda vagyon írva, hogy bővítésről beszéltem, mert szerintem nyilvánvaló, hogy nem lehet az olyan beruházásokra számítani, ami egy komplett autogyár felépítését jelenti, és nem lehet ehhez mérni a beruházásokat.

Ettől függetlenül, csak hogy ne kormánypropagandának nevezzed ennek a jelentőségét:

"313 millió eurós bővítést jelentett be a Hankook Magyarországon

Bővíti magyarországi üzemét a dél-koreai Hankook gumiabroncsgyártó cég - jelentette be Szu Szung Hva, a vállalat globális vezérigazgatója szerdán Budapesten, miután az Országházban megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A vezérigazgató közölte, hogy 2013 és 2015 között egy 313 millió eurós beruházást hajtanak végre. A bővítéssel a jelenleg évi 12 millió darabos termelési kapacitás 17 millió fölé emelkedik. A fejlesztés nyomán 950 új munkavállaló léphet be a Hankook Tire gyárába - mondta."

forrás: atv.hu

Ezek óriási dolgok és ha ezekből van 10-12, az már javában felér egy Mercedeshez, de különösen az Audi bővítése az:

"Győrben ma avatják fel az Audi Hungaria Motor Kft. új járműgyárát, amelynek alapkövét 2011-ben tették le.

Itt gyártják a társaság nemrég bemutatott A3-as limuzinját. A kezdetben csak a kisalföldi megyeszékhelyen készülő modellel a legnagyobb globális piaci szegmensbe, a kompakt limuzinok kategóriájába lép be a Volkswagen-csoporthoz tartozó autógyártó.

Korábbi közlés szerint a társaság ezzel évi 125 ezerre növelheti járműkibocsátását, amely tavaly 33 és fél ezres volt.

A gyárbővítéshez több helyi nagyberuházás is kapcsolódik. Körülbelül kétmilliárd forintból bővítik és fejlesztik a közeli Pér repülőterét, így ott Airbus 320-as és Boeing 737 kategóriájú gépek is leszállhatnak.

Év végén kezdték és nyár közepére befejezik az Audi logisztikai parkjának építését is. A projekt 30-35 millió euróba kerül. Emellett több, az Audinak helyben beszállító cég is hozott létre, illetve bővített telephelyet a térségben."

Forrás: hvg.hu

Persze ebből azért jópár dolog kimaradt, így egy másik NEM kormánypárti médiumot idézek:

"Megkezdődött a sorozatgyártás az Audi új, 900 millió eurós győri járműgyárában. A megnyitón Orbán Viktor az Audi szerepét méltatta abban, hogy Magyarország járműipari központtá válhasson, a konszern vezérigazgatója pedig a győri gyárat az Audi egyik növekedési motorjának nevezte. [...] Mint mondta, az új beruházás révén az eddigi 9557 mellett hosszabb távon újabb 2100 munkahely jön létre, a beszállítók révén pedig az Audi további 15 ezer embernek ad munkát."

És most próbáljad meg bemutatni, hogy ebben hol van kormánypropaganda?

#644646 Dr. ursi Előzmény: #644641

ricsi-ricsi ! én visszajövök. csak fejlesztem a tudásom. de itthon akarom hasznosítani és bármíly meglepő a hazám és nem a magam számára.

amúgy nem mehet akárki.

tehetség az kell.

és képesség.

vagy szorgalom.

szóval a legjobbak lehetőséget kapnak h ilyen ösztöndíj-csereprogramokban részt vegyenek.

ahogy pl. a magyar állam fizeti a külf diáknak ösztöndíj ugyanígy a másik oldalon pl a vietnámi állam fizeti az ösztöndíjat a magyar diáknak kint.

teljesen korrekt összegek. mindenütt egyforma. úgyhogy van ahol több marad mert kevesebbe kerül a megélhetés. de itt nem is ez számít igazán hanem a különleges tapasztalat, megszerezhető tudás.