Regisztráció Elfelejtett jelszó

WDC, STX és a többiek

Seagate Bumps Western Digital on Longbow List

#665401 Janicroft

http://www.fool.com/investing/general/2013/09/26/seagate-bumps-western-digital-on-longbow-list.aspx

Na akkor ezért ugrott meg most az STX, mert ezt preferálja most egy elemzőcég WDC helyett. ami érdekes a cikkben hogy azt mondják, a PC piac gyengélkedése elérhette az alját (szerintem ez nem igaz, folyamatosan csökkenni fog ezután is), viszont a nem PC piacon eladott merevlemezek száma már meghaladja az előbbit. Ez nagyon fontos információ, ennek utána kellene nézni tényleg így van-e, meg is teszem.

Re: STX újdonság

#663136 rbbj11 Előzmény: #658908

na, ez jobban tetszik, mint wdc bevásárlása, szal a kettö közt nálam ismét stx favorizált

Re: WDC fizet egy kis pénzt STX-nek

#663131 rbbj11 Előzmény: #656276

tetszik, de profittal összehasonlítva már jelentös tétel a nyersanyag, tehát a profitra jelentös hatással van, már csak azért is, mert a többi ktg. alig csökkenthetö

Western Digital Corp declares $0.25 dividend

#662804 Janicroft

Western Digital Corporation (WDC) declares $0.25/share quarterly dividend, in line with prior.

Forward yield 1.55%.

Payable Oct. 15; for shareholders of record Sept. 30; ex-div Sept. 26.

STX újdonság

#658908 Janicroft

Míg a WDC az SSD piacon vásárolgat fel, addig az STX bejelentett egy tabletekbe és vékony notebookokba szánt, ultra vékony és alacsony fogyasztású HDD-t, fantasztikus:

http://pcforum.hu/hirek/15345/Szupervekony+tablagepekbe+szant+merevlemezt+jelentett+be+a+Seagate.html

A Seagate hétfőn jelentette be új, elsősorban táblagépekbe és más ultrahordozható eszközökbe szánt Ultra Mobile HDD termékvonalát. Az új merevlemezek különlegessége, hogy vastagságuk tokkal-vonóval sem haladja meg az 5 millimétert - gyakorlatilag egy tipikus kartondoboz falvastagságát.

Az új egységek lehetővé tehetik majd a gyártók számára, hogy az eddigieknél sokkal nagyobb háttértároló-kapacitással rendelkező táblagépeket dobjanak piacra, ráadásul a korábbi modelleknél szerényebb áron. Az Ultra Mobile HDD-k kapacitása ugyanis az 500 GB-os is elérheti, ami 2-4x-ese a hagyományos, flash technológiát hasznosító táblagépek tipikus csúcsmodelljei által biztosított tárhely nagyságának.

A Seagate szerint ráadásul ezért cserébe némileg rövidebb akkuidővel sem kell fizetni, mert egységei az azonos kapacitású flash tárolóknál kevesebb energiát igényelnek. Egyetlen hátulütőjük magasabb mechanikus érzékenységük lehet, ami ellen azonban a gyártó Zero Gravity Sensor technológiája védi őket.

Re: SSD felvásárlások

#658257 Janicroft Előzmény: #638182

Nem tudom bárki szétnézett-e az SSD gyártók között a legutóbbi kommentem óta, jómagam nem tettem ezt meg, viszont itt egy hír egy újabb felvásárlásról:

Western Digital (WDC +0.6%) unit HGST has agreed to acquire Virident Systems, a provider of server-side flash storage products, in a deal worth $685M.

The enterprise value of the transaction is $645M, net of Virident's estimated cash balance at closing.

The acquisition extends HGST's presence in the market for corporate solid-state drives (SSD), which IDC forecasts will grow to $7B by 2017 from $2.5B in 2012.

The deal is expected to close in Q4

#655518 Janicroft Előzmény: #655145

Az tuti.

Újabb rossz hír STX-nak, WDC-nek:

Global PC shipments expected to fall 9.7% in 2013: IDC • 5:01 PM

Worldwide PC shipments are expected to fall 9.7% in 2013, according to IDC. Today's figure represents the second time the research firm has slashed its projection, from -7.8% in May, and from an original -1.3% back in March.

Tablets are the main transgressor, IDC noted. And China and other developing economies, which were once healthy drivers of PC sales, have seen demand dry up at even faster rates than developed markets.

Cannibalization appears to favor the small, as IDC nudged its 2013 tablet forecast to 227.4M, from 229.3M previously. To blame? New smartphones with large screens and the release of wearable devices like smart watches.

The ever-dimming light at the end of the tunnel bodes poorly for MSFT, INTC, DELL, HPQ, STX, WDC, MU, AMD, and NVDA.

Previous: Global PC shipments fell 10.9% Y/Y in Q2 to 76M

#655145 rbbj11 Előzmény: #655009

mondjuk a kávéár középtávon nem fogja segíteni a további rv-emelkedést, az már igaz

#653526 rbbj11 Előzmény: #653523

nem szeretem. Bár én is többször szemeztem vele, de minden szempontból sokkal jobb alternatívának tartom Starbucks-ot. Coca Cola esélye a növekedésre kb. annyi, mint GE-nek..., és az árzása se olcsó. Starbucksnak még van hova növekednie.

#653523 Janicroft Előzmény: #653357

Ez már nekem is többször eszembe jutott! :)

Ha mát itt tartunk, még soha nem beszéltünk róla de mi a vélemányed a Coca Cola-ról, mint részvényről? Én szeretnék ebbe beszállni, emelkedő trendben mozog régóta, folymaatosan fizet osztelékot, felülteljesíti az SP500-at, viszont az utolsó 1 évben bőven alulteljesítette, szóval én lassan jó beszállót látok ebben a részvényben.

#653357 rbbj11 Előzmény: #653354

épp ma néztem rá, pontosabban én wdc-re, már jó rég rájuk se néztem: köztünk már vmi mentális kapocs van ;)

Re: WDC, STX számok

#644337 rbbj11 Előzmény: #644279

kbc hirlevél:

Véget érhet a vesszőfutás

A heti grafikon szerint közel jár a tényleges fordulathoz és a meginduláshoz az Apple papírja. A részvény a 2012. szeptemberi 700 dollár fölötti csúcsa után 400 dollár alá is beesett nagyjából hét hónap leforgása alatt.

A mélyrepülést a 200 hetes mozgóátlag tartotta meg, melyet kétszer is megközelített a részvény, és jelenleg úgy fest, véget érhet az Apple kálváriája. A szerdai gyorsjelentés is ezt erősíti meg, sőt az ősszel bemutatandó új termék(ek) akár katalizátorként is szolgálhatnak egy emelkedéshez.

Amennyiben 455 dollár fölé jutna az árfolyam, akkor a heti grafikonon egy duplaalj formáció rajzolódna ki, amiből az elérhető szint 520 dollár körül alakulhat. A konzervatívabb célárat pedig a 161,8 százalékos Fibonacci jelentheti 494 dollár körül. Persze az előbbi szint eléréséhez szükség van az 500 dolláros lélektani ellenállás áttörésére is.

#644279 Janicroft Előzmény: #644276

Apple-ben még megvannak a régebbi, rossz vételeim is, de most figyelgetem, a KBC hírleveleiben is foglalkoznak vele, ha ott lesz vételi ajánlás akkor megfontolom hogy vegyek még belőle. Egy Seagate-hez és David Einhornhoz kapcsolódó hír:

"Seagate Technologies (STX) long position closed after becoming "one of [Greenlight's] most profitable investments ever"

16.06$-on vette tavaly David Einhorn, tényleg jó boltot csinált vele, viszont az értékesítéséből az is látszik hogy nem lát benne több fantáziát ezen a szinten.

#644276 rbbj11 Előzmény: #643843

nekem az csak 550-en izgatta, ott kiváló lehetőség volt, de az már rég elúszott hajó. Akkor már inkább apple