jó h elmagyaráztad megint, neki is, újra, annyiszor.
nekem nincs türelmem ehhez.
sajtreszelő :o)
jó h elmagyaráztad megint, neki is, újra, annyiszor.
nekem nincs türelmem ehhez.
sajtreszelő :o)
Kimondtad a kulcsszót "befektető"...Mo esetében A BEFEKTETŐ!...aki vállán vitte az állampapírpiacot a nehéz időkben...
De miért is??Jó befektetés voltunk?Ez megkérdőjelezhetetlen...
DE,és ez a lényeg,bárki bármikor(neadjisten2013 vége/2014 eleje) meg akarna próbálni borsot törni Orbánék orra alá,(bedönteni forintot,áp.piacot) Templetont be kell venni a buliba,de legalábbis sokkal egyszerűbb lenne,mint bármilyen más verzió...Amennyiben nem tudják befűzni,úgy nincs mitől tartaniuk Orbánéknak...
Te azt mondod,TUTI nem megy bele...ugyanakkor azt is mondod,hogy TUTI lesz még betámadás kintről választás előtt...Akkor most hogy is lesz ez?Lesz?Nem lesz?
"ha akar,majd bármikor találhat megfelelő indokot arra,hogy miért ingott meg a bizalma Mo-al szemben...amivel majd szépen alátámaszthatja az eladásait..."
Wazz, ezek nem politikusok, hanem befektetők. Nekik nem ideológiát kell gyártani, és nem a kormány, vagy az Imperial Monetary Forces finanszírozza, hanem a befektetők. Azokkal meg kőkeményen el kell számolni és baromira nem érdekli őket, hogy milyen ideológia miatt buktatna kormányt Magyarországon, ha ez nekik veszteséget okoz.
Ha a forint bedől, hatalmasat veszít, ha ennek okán a kötvények nem lesznek piacképesek, akkor pedig még nagyobbat. Az pedig még neki is öngyilkossággal felérő cselekedet lenne. Kizárt.
"De ha akarnád, akkor ugyanennyi és ugyanilyen logikus érvet találnál, hogy miért lehetséges."
Persze, hogy így van, ha valaki a szituációt elemzi, akkor mindkét oldal mellé tud kellő mennyiségű érvrendszert hozni.
"Nem feltétlen kell a ft ellen menni ahhoz, hogy meginogjon. Elég a meglévő pozikat leépíteni."
Ez igaz, de az utóbbi csak akkor problémás, ha nincs olyan aki lejegyezné a kötvényeinket! Márpedig ha megnézed, általában túljegyzési igény van - amit persze nem szabad kummulálni! -, de nem valószínű, hogy mondjuk egy Templeton a TSZ elnök módjára próbálna szabadulni a részényeitől, illetve a folyamatosan fennálló reálhozam miatt (és várható forint erősödés miatt) érdemes is itt tartania a pénzét, hiszen számára mondjuk egy 5% forinterősödés 5% tiszta haszonban fog jelentkezni. Most ha úgy vesszük, ha gyorsban akarja eladni, akkor kétszeresen szúrja magát tökön, mert egyrészt veszít a hozamszinten is, de mivel dollárra kívánja ezt konvertálni, ezért hatalmas forint eladási nyomást gerjesztene, amivel legyengítené a forint árfolyamát, amitől megint vesztesége lenne.
"Nem tudom melyik verzió fog bekövetkezni, de mindkettőt meg kell vizsgálni."
Nem látom azt az érdeket, amitől mondjuk a Templeton dobni szeretné az arany tojást tojó tyúkját, amivel semmi dolga nincs, mégis folyamatosan reálhozamot termel a számára.
viszont valami megint nem áll össze...mikor már lecsengett a pánik,akkor kezd el nyugtatni mindenki...(orbán,varga,pleschinger...)miért nem akkor szólaltak meg,amikor Navi kibökte mit akarnak a hitelesekkel???
mondjuk így össze áll a kép,szétkeresték magukat pár nap alatt...
Lehet nem értem a lényeget,de sosem mondtam hogy igen...egyikkel sem akarok gondolkodni,csak a magaméval...józan parasztival,az alapján ami megy ma a világban...ma már nincsenek warrenek,még olyan kicsiben sem,mint amilyenek a mostani kis soros-ok...
Nem írtam azt sem,hogy ez lesz,csak mint lehetőséget gondoltam...még ha ez egy reálgazdaságot értő,lényeget látó emberkének böszmeségnek is tűnik...
A többit az idő eldönti ;)
de putyin a gazdagokat sarcolja és a szegényeket támogatja
a nép szeretett fia )))))
Nem a luxus életvitellel volna a gond, hanem azzal a barbár mentalitással, AHOGY a tehetősebbek zsebében kotorásznak a pénzér. Az Egyesült Államok is inflálja a dollárt, rendesen, bár ennek vannak szükségszerü okai is, de az Oroszok hamar bedobnák a lapjaikat, itt a piros - hol a piros.
ez már csak ilyen
a déduska mercivel jár a gum áruházban uborkát és aranyat vásárolni )))
http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/fizess-luxusautos-408644
Ezek akarnak világvalutát a rubelükből? Ó te drága jó istenem....
erre nem tudok mit mondani.
mert látszik h nem érted a lényeget.
ami a reálgazdaságban van.
nem soros gyurka fejével kéne gondokodnotok hanem warren büfiével.
s akkor talán összejönne a dolog h miér tis nem fog eladni :o)
És mi van ha ő is része a JP által másik topikban felvázolt altatós "londoni"-aknak?Egy rossz szavunk nem lehet rá,ha "hirtelen" eladogatná a pakkját...Sok mindenki mondott már sok mindent,ebbe ne legyünk biztosak,hogy nem ad el...ha akar,majd bármikor találhat megfelelő indokot arra,hogy miért ingott meg a bizalma Mo-al szemben...amivel majd szépen alátámaszthatja az eladásait...
Száz szónak is....A csúnya spekuláns balos nagytőkének szinte csak őt kell meggyőzniük,és indul a buli... és azt lássuk be,pont elég is lenne,ahhoz,hogy nagy legyen a riadalom...és ő még csak nem is bukott rajta,sőőőőt...
nem fog eladni. megmondta h lejáratig tartja mindet. felszedi a kamatokat és majd visszaváltják neki :o) hamarosan lesz olyan lásd pl 3 évesek 2010-ből.
azokat bepörgeti 5-10 évesbe, mivel 1%-ra fog csökkenni a kamat. másutt meg nem fog emelkedni a nullláról. plusz a gazdaság itt fog beindulni.
ez nem hülye.
Ügyesen és logikusan meggyőzted magad, hogy miért nem lehetséges.
De ha akarnád, akkor ugyanennyi és ugyanilyen logikus érvet találnál, hogy miért lehetséges.
A 10% feletti hozamoknál bevásárolt csomagot valahogy el is kell majd tudni adni.
És az utolsó bőrt is le akarják nyúzni a hozamcsökkenésről, úgyhogy "engednek" még teret újabb 100bp-nak, közben persze megkezdik az eladást, mielőtt fordulna a helyzet.
Nem feltétlen kell a ft ellen menni ahhoz, hogy meginogjon. Elég a meglévő pozikat leépíteni.
Nem tudom melyik verzió fog bekövetkezni, de mindkettőt meg kell vizsgálni.
Nem állítom, hogy nincs abban semmi amit írsz, figyelemreméltónak tartom a megfigyelést is, viszont az nem derül ki belőle, hogy ebből hogyan tudnának hasznot húzni.
Mivel a liberalizált világról kiderült, hogy egy szűk csoport kezében van, nem potosan értem, hogy mennyivel lenne rosszabb a másik alternatíva. Ráadásul pár évtizeden belül Kína lenyomja az USA-t, innentől még csak az sem lesz igaz, hogy a legnagyobb gazdaság pénze lenne a tartalékvaluta.