Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: nincs cím

#644076 Fornit Előzmény: #644073

Olvastam pár napja, abszurd. Azt viszont még nem h az erőszakoló kevesebbet kapott.

Nem szeretem a Dubaiakat.....

#644073 Előzmény: #642451

Akkor ehhez mit szólsz?

http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-575189

"A dubaji bíróság hétfőn ejtette a vádakat az ellen a norvég nő ellen, akit a múlt héten még 16 hónap börtönre ítéltek házasságon kívüli nemi kapcsolat és nyilvános alkoholfogyasztás vádjával."

Eddig még akár OK is lehetne a hír, node azután...

"Marte Debora Dalelv 24 éves norvég belsőépítész márciusban tett feljelentést ellene elkövetett nemi erőszak miatt, az Egyesült Arab Emírségek egyik bíróságán azonban őt is vád alá helyezték. A nő azt állította, hogy munkatársa, egy 33 éves szudáni férfi megerőszakolta.

Az ügyben eljáró bíró múlt héten kedden ítélte 16 hónap börtönbüntetésre a fiatal norvég nőt. A döntés nagy nemzetközi visszhangot váltott ki, a norvég kormány és emberi jogi szervezetek is tiltakoztak, az interneten pedig 50 ezren írtak alá petíciót a bíróság döntése ellen."

Érted ugye? Megerőszakolják, és ezért 16 hónapra még börtönbe is küldik. De most jön a slusszpoén:

"Azt egyelőre nem tudni, hogy az erőszaktevőre kiszabott 13 hónapos börtönbüntetés érvényben marad-e."

Tehát, aki megerőszakol egy nőt, az kap 13, azaz tizenhárom hónapot, de akit megerőszakolnak, az TÖBBET(!!!) kap ennél.

"Marte Debora Dalelv a norvég sajtónak elmondta: a dubaji hatóságok visszaadták az útlevelét, és amint megkapja a kiutazási engedélyt, hazatér Norvégiába.

A muzulmán országban tiltják a házasságon kívüli szexuális érintkezést és a nyílt alkoholfogyasztást."

#644044 Előzmény: #644026

Erre írtam, hogy az jóval a kisikás után történt.

#644006 Előzmény: #643854

A legdöbbenetesebb ugye az, hogy pont ott volt egy kamera. Azt pedig végképp nem értem, hogy ha a diszpécserek tudták, hogy veszélyes kanyar jön, akkor miért engedték a gyorshajtást? A pálya szerintem nem alkalmas ilyen sebességra kanyarban, én azt látom a képen, hogy egyszerűen egyenes vonalban akarna tovább menni az első vagon, leugrik a sinről (még össze is rogy közben) és utána mivel nem szakad el a kuplung, ezért lerántja a mozdonyt is, illetve természetszerűleg maga után rántja az egész szerelvényt az első vagon.

Robbanást nem látok, minden homok, illetve felsővezetékhez csapódás jóval az után történik, hogy az első vagon negyszerűen leugrik a sinről, mert nem bírja bevenni a kanyart.

Tipikus "kisodródásnak" tűnik a felvételek alapján.

80 vs 190, azért ez brutál gyorshajtás még autoval is, senkinek nem tűnt fel a vonaton, hogy "mintha" gyorsabban mennének? Vagy megint kiderül, hogy egy Schettino esetről lesz szó, hogy mindig mindenki túl közel ment a partokhoz és ezért már senki sem szólt, de az első balesetet szenvedőn akarják elverni a port?

Mindenesetre döbbenetes …

#643854 TrendMan

Mindenesetre döbbenetes felvétel.

És ebből a perspektivából nem is lehetne látni, még ha lenne is valami a sínen.

Re: spanyol vonatbaleset

#643840 Dr. ursi Előzmény: #643839

és még mielőtt elérné azt a valamit keresztbe megy az első kocsi.

nem értem.

az első kocsival törétn t valami.

valami megakasztotta.

ilyet nem csinál egy kocsi csak a nagy sebességre

#643839 Dr. ursi Előzmény: #643837

módosítok.

egyértelműen az első kocsi ugrik le előszr.

a mozdony átmegy a valamin és az első kocsi ugrik le a sínről.

#643837 Dr. ursi Előzmény: #643836

és előtte az első kocsival is történik valami.

olyan mintha a kapcsa eltört volna és más bizonytalan. mintha ugrálna.

#643836 Dr. ursi Előzmény: #643835

és ahogy rámegy a mozdony már siklik is ki a bal kezem felőli fara megy ki balra. és akor az első kocsi is megdobódik ahogy a kapocs megnyomja és fordul kerszetbe.

ott van valami fekete a sínen !!! jól látni.

#643835 Dr. ursi Előzmény: #643833

ezen egyértelműen látom h van a sínen valami !

a mozdonyvezető gondolom szokás szerint jött és bár korlátozás volt de tudta h beveszi a kanyart a vonat ennyivel is. és be is kellett volna venni. nem anniyra éles az az ív.

vana sínen valami ! ahogy jön szembe a jobb kezem felőli sínen.

#643834 TrendMan Előzmény: #643833

Hát igen, de a kocsi könnyebb, mint a mozdony, könnyebben is 'száll el'.

Másrészt a kerekek leugrását a sinről hallhatták az utasok robbanásként.