Regisztráció Elfelejtett jelszó

Felhasználók hírei

Re: prosperonak

#643238 Ricsi Előzmény: #643229

Nem, én az oti topicban is leírtam, még lesz egy ciklusuk. Miért? Mert nincs alternatíva rájuk. Nekem, és még rengeteg embernek tök mindegy, melyik komcsi bagázs ül a trónon.

Adót nem csökkenteni, hanem emelni kell. Ez egy óriási tévedés, hogy adót kell csökkenteni. De a befolyt adót értelmesen kell felhasználni, nem olyan baromságokra, mint ami most megy. És most rengeteg dolgot tudnék sorolni a stadiontól, a trafikosok előre kapott pénzéig. Én aztán focibuzzzi vagyok, de a stadionok teljesen elkeserítenek.

Nézzük meg a trafikmutyit pl, hátha megérted, mire gondolok. Miután megkapták a haverok a trafikokat, felemelték a nyereséget. Gondolom, hallottad. Namost, ha a cigi lebír egy ilyen áremelést (és mint látjuk elbír), akkor a fogy. adót kellett volna emelni, és nem a haveroknak többet tenni a zsebébe. És a bejövő adót értelmesen elkölteni. Rengeteg mindenre el lehetne, így példát nem írok, a lényeg, hogy értelmesen. És nem lefizetve a haveri kört.

Akinek ez tetszik, annak legyen így. Én rettenetesen gusztustalannak tartom, és senki nem fog meggyőzni az ellenkezőjéről.

#643233 Ricsi Előzmény: #643224

Mostanában kezdesz értelmes lenni, most ezt a hszt nem értem. Ha én most összeszámolnám, mennyi új adó lett kitalálva, simán be tudnám neked bizonyítani, most több adót fizetek, mint 5 éve. Persze ebbe beleszámolnám az összes olyan adót, ami úgy mond nem kötelező, de azért van. Ilyennek gondolom a biztosítási adót, a súlyadót, meg még egy csomó mást. Nem kell hogy legyen autóm, nem kell hogy legyen telefonom, és még sorolhatnám. Ez igaz, csak az nem emberi élet.

Egyszer vedd fel a tárgyilagos szemüvegedet, adj össze minden ilyen plusz adót egy átlagemberre vetítve (nem mindenki tud citigold ógyfél lenni), vegyél mondjuk évi 2 millás bttó jövedelmet. Legyen autó, telefon, bankszámla, meg minden olyan, ami kell az élethez. Megtakarítás nem lesz, tehát költsd el a pénzt. Korrekt fogyasztói kosarat számolj, benzinnel, cigivel, sörrel, szóval ne sarkíts. Meg fogsz lepődni...

Bázisár legyen 2008, az 5 év, pont a másik kormány félideje.

#643229 Előzmény: #643218

Well, szerinted jövőre Fideszt elkergetik, lesz egy 50%+1-es ellenzéki (egymást a legjobban gyűlölő) konglomerátum, amely teljes Fidesz hű bírósággal, Kúriával, AB-vel találja magát szemben. Most ezt is tegyük félre.

Szerinted mégis miből fog tudni akkora adócsökkentést csinálni ha a 3% hiányt fel akarja tartani az államadósság emelése nélkül? Mert szerintem sehogysem fog tudni adót csökkenteni, legfeljebb máshová teszi a hangsúlyokat, avagy pár évig eladogatja az állami vagyont és azt felzabáltatja a néppel, esetleg újra kötelezővé teszik alanyi kötelességként a devizahitelt, hogy "éljünk jobban mint négy éve".

De most egészen komolyan, mitől lenne jobb, ha a másik magyargyűlölő banda kerülne uralomra?

#643224 Előzmény: #643195

Ez így nem fair, ezt bárhol máshol kiszámolod, hasonló értékek fognak maradni. Ha a korábbi időszak adózását számolod, akkor sem kapsz jobb értékeket.

Tudod, nem az a baj, hogy Magyarországon magas lenne az adókulcs, hanem az, hogy az adótömeg kevés. De ennyi meg kell, különben az történik, ami az "elmultnyócévben", az, hogy nem törődünk azzal, hogy nincs rá pénz, hanem felveszünk uzsorát, kölcsönt, hogy a látszat megmaradjon.

Ha ugyanis ezt is beszámítod, hogy mennyinek KELLETT VOLNA lennie legalább akkoriban az adókulcsoknak a 3% hiányhoz, akkor már nem állna meg a számításod.

#643218 Ricsi Előzmény: #643208

Szerényebben kicsit...

Azok a százalékok eddig járulékok voltak, de a fijjúk adóvá alakították, semmi nem jár érte. Magyarán befizetek 10% szja-t, meg a többit is adó formájában, amiért nem kapok semmit. De ha nektek így jó, ám legyen, én már kibírom ezt a másfél évet, amíg itt leszek...

Jah, és 33%-ot senki nem fizetett, mert sávos volt a projekt, nem véletlenül járt rosszul az emberek nagy része ezzel a megoldással.

Re: felhívás !

#643211 Előzmény: #642995

Hógyisne! Aztán még kérsz egy kis acélt is és máris kikiáltod a vas és aczél országát ;)

#643208 prospero Előzmény: #643179

Te Ursi, itt vannak olyanok basszus, akik nem tudják, hogy 32%-ról jött le az SZJA és mellette mindig is kellett fizetni a 7%-ot meg a 10%-ot, azoknak is akik minimálbéresek voltak, mert az adómentesség csak SZJA-ra vonatkozott...!!! Tehát minimum 32+7+10= 49%-ról jött le az adó 33%-ra, 2010 előtt még volt egyeseknek a 32% mellé 4% különadó is ....

Miközben Szlovákiában a mostani kedvező adózási szint volt akkor is, amikor itthon 49% volt az adóék...plusz még okosan a 25% ÁFA-t a fogyasztás után is ideveszi... de elfelejti hozzátenni, hogy 2010 előtt 54 nettóról indult 25% ÁFA mellett (sávos adózás miatt) nem pedig 66-ról 27% ÁFA mellett...

#643195 Ricsi Előzmény: #643190

Számoljunk picit így is, úgy is...

100 huf bevételből 33 huf adó, marad 67 huf. Ebből kenyeret veszek, kifizetek 27% áfa-t, ez kb 52 huf nettó. Így az adóelvonás 48%.

Máshogy is számolunk:

100 huf bevételből 33 huf az adó, marad 67 huf. Ebből benzint veszünk:

A jövedéki adó 33%, ami a bruttó árra van kalkulálva, tehát a 67 huf 33%-a az adó, az egyszerűség kedvéért legyen 22 huf. Így ha benzint veszek, akkor ezt le kell vonni az 52-ből, tehát 30 huf-nyi árut kapok 100 huf jövedelemért.

Lehet hozzá tapsikolni.

#643179 Dr. ursi Előzmény: #643157

2014-től úgy alakítják át a személyi jövedelemadót, hogy a családi adókedvezény szja-ból fel nem használható részét a 7 százalékos egészségbiztosítási járulékból és a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is le lehessen vonni.

Az akcióterv a gyerekvállalás segíti, erre az adókedvezmény kiterjesztése megfelel: a legtöbb embernél a 3. gyerek vállalása jelenti majd a pluszt. Az Origo számítása szerint ugyanis bruttó 125 ezer és 619 ezer forint között csak a harmadik gyerek hoz több pénzt a konyhára. Az ennél kisebb fizetésből élők már a második gyerekkel is jól járnak, a 619 ezernél többet keresőknek pedig legalább 4 gyerek kell ahhoz, hogy még többet vihessenek haza.

http://www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20130724-a-sokgyerekesek-orulhetnek-a-csaladi-adokedvezmenynek.html

#643157 Dr. ursi Előzmény: #643142

emlékszem mekkora ajvékolás volt itt ... amikor a libsi média bedobta azt a rémhírt ... ti meg felültetek rögtön nekik.

-

szlovákok a magyar földtörvényt veszik át.

#643111 Dr. ursi Előzmény: #643054

főzni tudok valamit és fejenként max egy üveg sör, mert ott nekem ne párologjon senki cefreszagot kifelé magából.

és a megelégedett öröm a jól elvégzett munka fölött.

ezt tudom kínálni cserébe.

#643109 Dr. ursi Előzmény: #643054

főzni tudok valamit és fejenként max egy üveg sör, mert ott nekem ne párologjon senki cefreszagot kifelé magából.

és a megelégedett öröm a jól elvégzett munka fölött.

ezt tudom kínálni cserébe.

prosperonak

#643108 Dr. ursi

Áttekintette a kormány a család- és népesedéspolitikai akciótervet, és döntött annak egy eleméről, a családi adókedvezmény igénybevételi lehetőségének kiterjesztéséről - közölte a kormányszóvivő.

Giró-Szász András tájékoztatása szerint a döntés értelmében az érintettek a kedvezménynek a 16 százalékos személyi jövedelemadóból igénybe nem vett részét a 7 százalékos egyéni egészségbiztosítási járulékból és a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is igénybe tudják venni. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter arra kapott felhatalmazást, hogy ennek figyelembe vételével terjessze be a 2014-es adótörvényeket. A kormány a család- és népesedéspolitikai akcióterv következő lépését, a "rugalmas" gyed kérdését szeptember közepén tárgyalja - tette hozzá a szóvivő.

-

úgy látom megfogadták a tanácsot és nem alanyi jogon nyomnak 300-at hanem ahogy javasoltuk az eü és nyug járból. tehát aki dolgozik és sok gyereket nevel fel az ne adózzon alapon. helyes.

#643054 Grizzly Géza Előzmény: #642872

Ez nem csapatépítés,hanem adócsalás(viki elesik egy csomó adótól),balesetveszély,munkavédelem teljes hiánya... Legalább pia lesz? ;)