Nem. Macskanyelven tényleg nem értek.
Ugye Te meg azt ismered már tőlem,hogy : jobb spekuláns lehetsz, mint teoretikus!? :-)
részeg vagy? de nem érdekes..én tudom mit írtam.neked nem megy szövegértés..
Ahogy szoktam viszont írni, az iparnak, a szolgáltatószektornak és mindannak akinek EUR-ban mennek ki a számlái, annak az a jó, ha nem erősítik mesterségesen a forintot ;)
Nekem semmi kifogásom. Ugyanúgy tudok mit kezdeni olcsó forinttal is, mint drágával. Max a lustaságomnak árthat, ha hírtelen nem az elvárásom felé fordúl a piac.
"A kötvényeiteket látom hallom, hogy tépik, de nem ajánlanám, hogy ez legyen a HUF mentsvára, mert akkor be kéne ígérnie az MNB-nek további , apránkénti 200 bázispontos csökkentést ahhoz, hogy mégjövedelmezőbbé váljék a befeketetők szemében, a kötvények."
És pontosan mi a kifogásod az ellen, hogy további 200 bp-ot csökkentsen a jegybank, ha megtehetjük?
Figyelj: Hogy hülyeséget írtál, azt magadnak ród fel. MNB nem tesztel ilyen dolgokban! bár tény, hogy a piaci reakciókat előre próbálják kitalálni.
Speciel én viccnek szántam amit írtam, de ha komolyan vetted, akkor sajnálom, és elnézést kérek!
Aki nagyra játszott huf-ban, annak meg volt 80-90% is, KETTŐ évvel ezelőtt..... de az gondolom, nem a nagy befektetési alapok pozijai voltak :-)
Egyébként az 5-10% -ot én is soknak tartom, de mégkevésbé általánosan. Inkább csak néhány deviza-portfolióra tenném a saccot. Mivel, mint írtam, arra utaló jelek(et én legalábbis nem láttam) nincsenek, hogy valami féle trendé vált volna HUF-ba menekülni..... továbbá is tartom, pár tucat spekán kívül.
A kötvényeiteket látom hallom, hogy tépik, de nem ajánlanám, hogy ez legyen a HUF mentsvára, mert akkor be kéne ígérnie az MNB-nek további , apránkénti 200 bázispontos csökkentést ahhoz, hogy mégjövedelmezőbbé váljék a befeketetők szemében, a kötvények.
A román terep sokban különbözik a magyarétól, még közgazdaságtanilag is. Példáúl infláció terén, és akkor már egy érv, hogy mért ne vegyünk román államkötvényeket!
ez a régi..próbálkozol próbálkozol mint kiskutya...oszt egyszer csak eléred..
simorék meg egyből rábuktak a bránerre..mondjuk nem is magyar érdekek mentén dolgoztak..
Akkor nézzed meg a kötvényeinket, amiket széttépnek, pedig mindenhonnan menekülnek, az Imperial Monetary Forces védőhálóját élvező románok pedig képtelenek a kötvényeiket eladni.
Ha szerinted ennek semmi köze ahhoz, hogy a Forint megbízható deviza, amibe érdemes diverzifikálni, akkor az engem nagyon meglepne ;)
Egyebekben pedig a +/-5 (gondolom nominálisan érted) HUF igen komoly dolog, mert ez a +/- 2%-ot sem éri el, ami messze stabilabb devizát jelent, mint amit az ERM-II előírna. Egyebekben azt is írtam nem is olyan régen ugye, hogy annyira kiszámítható lesz a Forint, hogy napon belüli 1%-ra fel fogunk szisszenni. Sőt mi több, kezd leválni a PLN-ről is, legalábbis abban az értelemben, hogy nem úgy viselkedik szolgai módon mint a PLN, és ez még akkor is igaz ha egyébként a HUF/PLN kurzus nagyjából stabil.
Ha pedig valaki azt írta volna két, azaz KETTŐ évvel ezelőtt errefelé, hogy a HUF 5-10%-ra megy fel egy nemzetközi devizaportfolióban a megbízhatósága okán, akkor azt hiszem, hogy azt a személyt a legteljesebb egyetértésben röhögtük volna körbe.
Hát ne haragudj, de azért mert ez eur-huf 292 körül ( és egyelőre olyan plussz-minusz 5 ) mozog, ez egyáltalán nem mutatja azt, hogy a HUF menekülő devizává vált volna, úgymond pár tucat spekán kívül.... azóta, hogy lejött 300 xx valamennyiről. Az a tény, hogy egy deviza-portfolióban maradt, vagy került 5-10% HUF is, attól még nem menekülő deviza, de főleg trendé kialakultan nem látszanak jelei.
és aztán, ha berág rájuk a piac, akkor vissza emelnek egyet, beszarás célzatával? Kemény teszt lenne.
Annak idején írtam, csak kiröhögtek sokan: A forint menekülő devizává vált és mivel reálkamatot fizet, ezért sokan tolják ebbe a devizába és a kötvényekbe a pénzüket. Ez most már mindenki számára nyilvánvaló ténnyé válhat: A térségből és a feltörekvő piacokról való pénzkivonás ellenére ide ezerrel akarják a pénzüket tolni azok, akik már nem bíznak az EUR-ban és nem csak USD/CHF/NOK-ban akarják tartani a pénzüket, hanem diverzifikálni akarják.
pedig usában szarok a kereskedelmi adatok azt csak gyenge dollárral tudják pengetni..akkor eurhuf 275lesz..ami ez ellen hat az a folyamatosn csökkenő mnb kamat..
bár Én azt gondolom most nem csökkentenek többet..vagy még egyet..tesztelés célzatával.
ne izguljon Macika, Kuti-faktor miatt irány a 290 alatti régió... ez lesz, már csak órák kérdése... :)
"RE: eurusd up"
Hirtelen megugrott a forint 2013.07.16 12:24
A délelőtti lassú és összességében kis forintgyengülés után röviddel délt követően hirtelen erősödni kezdett a forint. Emögött konkrét hírt/bejelentést nem láttunk. A forint mozgása egybeesett azzal, hogy közben az euró/dollár kurzus is lendületbe jött és felfelé átjutott az 1,31-es erős ellenálláson (a dollár gyengülése jellemzően kedvező a feltörekvő devizák között a forintnak is). A dollár/forint kurzus éppen a fentiek miatt 224-ről gyorsan 22 közelébe esett, míg a frank/forint jegyzéseknél továbbra is a 235-236 közötti hullámzás a jellemző.
:D
Tovább csökkenhet az alapkamat az MNB-alelnök szerint
2013. július 16. 11:47
A magyar gazdaság az év elején kikerült a recesszióból, a növekedés pedig a következő negyedévekben is folytatódhat - mondta el Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Költségvetési Tanács és a Magyar Közgazdasági Társaság "Költségvetési politika - gazdasági növekedés" című szemináriumán az ÁSZ hírportáljának beszámolója szerint. A jegybank alelnöke hozzátette: a kedvező pénzpiaci környezet fennmaradásával folytatódhat a jegybanki alapkamat csökkentése.
-------------------------------------------------------------------------
Minden idők legalacsonyabb átlaghozama a 3 hónapos aukción
2013. július 16. 11:56
Az Államadósság Kezelő Központ a szokásos 50 milliárd forintos mennyiséget hirdetette meg a mai 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukción (D131024), és a benyújtott ajánlatok láttán (97,9 milliárd forint) sem emelte meg az elfogadott mennyiséget.