Nem rossz,ezt még nem láttam,eddig kimaradt az életemből.
Nem rossz,ezt még nem láttam,eddig kimaradt az életemből.
Ezt még hozzá tenném a témához illusztráció gyanánt:
Jó néhány évvel ezelőtt hatalmas sikert arattak a Mátrix filmek
világszerte. Mindenki ismerte a kék és a piros pirula jelentőségét.
Ezt a népszerűséget próbálta meg kihasználni egy kis csoport, hogy
felhívja az emberek figyelmét a nagyüzemi állattartás visszásságaira.
Megközelítőleg 2 éve jelent meg az első Meatrix (meat = hús) epizód,
melyet újabbak követtek. Ezek a néhány perces rövidfilmek több millió
emberhez jutottak el a világon!
Nézze meg a videókat, kár lenne kihagynia!
én nemiszok de jah vadászat pia és nőkkel kombinálják
végül is volt egy hangulata,pálinka,rengeteg vizsla töketlenkedett ott izgatottan a gazdájával,aztán megjelentek az égen a kacsák csoprotosan,elkezdődött az ágyúzás a szürkületben,a kutyák meg megindultak befelé a nádasba vagy amerre a tás után:)
Akkor ilyen történeteket többé nem vetek papirra:)
Az hol van?Oda sem találnék:D
Persze vicc,mielőtt....:)
Egyébként életemben egyszer vagy 10éve,elcsaltak csoportos vadkacsa vadászatra is,hajnali 3-kor kellett kimenni,akkor kezdtek mozogni a kacsák,jó hűvös,párás idő volt,átfáztam,alig vártam vége legyen:)
nem Pesten laksz, innentől kezdve... Lkjál Bp-n és járj vadászni a városligetbe kacsára :D
persze sarkitottam,mint a karikásostoros gügye reklám:)
Soha nem eszek gyorskaját,életemben egyszer ültem metrón.Házi sajtot,házi túrót,házi tejet fogyasztok,1 évben sajátkezüleg legalább 4 sertést vágok,melyet sajátkezűleg teljeskörűen feldolgozok,nem bolti fűszerekkel,természetesen többedmagammal.A családban van vadász is,aki teljesen legálisan,különböző társadalmi munkáért,tagságért kb.évente kap 1 őz kilövési engedélyt is,ezt is sajátkezűleg dolgozzuk fel,általában bogrács a vége.
Ja és a pestiek,azt hiszik Ufo vagyok:)))
Nálam a hurka,kolbász,szalonna előnyben van a mekis kajával szemben!:)Eszek gyors kaját is,de nem azt első sorban!
Ez a gond rászoktatják kicsi korban a gyerekeket a gyors kajákra!A falusi hús smafu!
Szilveszterkor, sorban állás van az ólcsó virsli előtt..........
annyiban tisztességesek,hogy elmondják, ennyi pénzért em lehet igazi virsli........., perszenem az eladó cég...
és igen, mi vagyunk a marhák.....
pl gyerekek, más ezzel a kóddal sületnek:meki.....
Beszélni még nem tudnak, de már nyögdécselve mutogatnak a meki felé.....
Van ennyi marha,mi aki megesszük a sok "műkaját"!:)
A virsli készítés folyamata is durva,vagy fél évig nem volt hozzá gusztusom,mikor mesélték!
Minden cafranf,maradék hús stb belekerül......Ritka gusztustalan,ahogy készül!
:)) bölcs :)
Mi falura járunk le csemegéért, anyu barátnőjéhez, nem olcsó, de csodálatos :)
nagyanyám mondta szegény, a meki kajára, hogy fiam, ennyi marha a földön nincs, ez műhús.......
köszi, megyek hányni :))
Élelmiszer iparban dolgoztam 10 évig és nehéz szívvel de igazat kell adjak. Sz.rt etetnek velünk.
További szakszavak: nátrium glutamát, ízfokozó, fehérbor por, 3 mm-es répakocka, 40-es csúszáspontú stabilizált növényi zsír, csontszeparáció, ha eszembe jut még mondok...
Jó étvágyat :D
jó ez a levél..először azt hittem hogy valami falusi paraszt gyerek felvételi levele valami munkahelyre....de amúgy remek iromány :D és sajnos igaz is...
Hát, ebben sajnos van valami.
Voltam disznó vágáson anyósoméknál, azt a kolbászt, ami ott készült, nem tudtam megenni, mert tele volt hússal..........elszoktam tőle:((
Egy hentes levele
Az egyik szemem sír, a másik nevet.
1984 óta vagyok hentes és sok mindent láttam és sok helyen dolgoztam.
Nem azért dolgoztam sok helyen, mert rossz hentes vagyok, csak az ott tapasztalt dolgokat nem tudtam összeegyeztetni a lelkemmel.
Na, nem azért mert én 45kg-os Barbi baba vagyok., ellenkezőleg! 150kg-os, paraszt gyerek, akinek helyén van a szíve meg mindene.
De ez nem a saját reklámomról akar szólni, inkább arról, amit már régóta el akarok mondani, de fogalmam sincs, kit érdekel és mi a búbánat az értelme.
Még bevezetőként csak annyit, hogy 10 éve nem vagyok a szakmámban. Ja, a lelkiismeretem miatt.
Tettem ugyan még kísérletet 2007-ben az Interspárban és a Darnózseli húsipari cégnél. Erről később!
10 évvel ezelőtt 3 féle adalékanyag létezett. A „soluprat”, tejpor, szójafehérje.
Már ez elég volt nekem, hogy abbahagyjam.
A régi hentesektől azt tanultam, hogy a kolbász (meg minden) húsból van. Ezzel nem érdemes vitázni!
- A „soluprat” egy igen érdekes kémiai anyag.
Az a tulajdonsága, hogy súlyának min. 10x-es víz mennyiséget képes megkötni, sőt főzés, sütés, füstölés hatására sem engedi ki magából.
Miért kell ez az anyag?
Hús helyett.
Biztos tapasztaltál már olyat, hogy egy-egy felvágott után, "megiszod a londoni ködöt is".
Az anyag a beleidben is működik, tehát még ott is veszi fel a folyadékot!
Régebben a parizerbe és olcsóbb hentesárukba tettek, de ma már mindenbe!
- „Tejpor” az egy jó anyag, de mit keres a szakmámba?
Ez az anyag is húst helyettesít, mégpedig ezzel állítják be a fehérjetartalmat, a receptúra szerinti mértékre.
- A „szójafehérje” is húspótló, a magasabb áru termékekbe teszik, szintén a fehérjetartalom miatt.
Tehát ha te veszel egy 2500Ft/kg áron szalámit, akkor igazából egy kb. 500Ft-os anyagot majszolsz jóízűen.
- Van még egy "kedvenc" anyagom az „emulgálószer”. Ó ez nagyon remek!
Egyik fő funkciója a zsír megkötése, oly módon, hogy ne legyen látható!
Tehát minél több zsír van benne, annál több az emulgálószer benne!
Ezt a szájpadlásodon érezheted legelőbb amikor "fent ragad" a falat.
Az elmúlt 10 év alatt az adalékanyagok arzenálja alakult ki.
Nem hiszed? www.adalekanyag.lap.hu
Lassan nincs szükség a szakmámra!
Tovább.
A másik kedvenc, de ide tartózó témakör a: műbelek.
A műbél színe, állaga alkalmas arra, hogy megtévessze a vásárlót.
Pl.: egy jó barna színű virsliről azt gondoljuk, milyen jól meg van füstölve. Ja. Míg le nem húzod a celofánt…
Emberek!
A húsipari termékek húsból, némi zsiradékból, valódi fűszerekből állnak, amit a végén füstölnek és/vagy főznek!
Az összes többi max.20% húst tartalmazó: SZEMÉT!
Mi a megoldás?
Háznál vásárolni vagy kicsi hentesnél falun.
A multikat kerüljük, úgyis hülye biorobotnak és kísérleti nyúlnak néznek, akiken ki lehet próbálni a MEGA PRIMITÍV reklámjaikat. „Megveszem mer ócsó”. Vegyé, vásárolj, egyé, fogyassz, hízá, legyél ökör, használhatatlan fogyasztó, aki elsőre mindent megvesz, mert „ócsó”.