Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#637165 Kissherceg Előzmény: #637159

dow a legvolatilisebb, ha pánik van az esik a legnagyobbat általában. Péntek este a barmok bekötötték shortomat uccsó percben.. USA elvileg ellenállás körül zárt, DAX a semmi közepén

#637160 Dénes Előzmény: #637159

Megnézem majd este, most már gyerekezek !

Jó éjt, holnapra sok sikert ! Reggel megbeszéljük.

#637159 Ricsi Előzmény: #637156

Na, találtam dolgokat, bár magát a cikket nem.

A dow egy ár súlyozott index, ami azt jelenti, minden rv az ára alapján súlyozódik az indexben, tehát ha emelkedik valami, akkor nagyobb a szerepe. Ezért nem kerül bele pl az apple, mert túl drága, és ott 2-3% emelkedés nagyon nagy dow emelkedést produkálna.

Tehát, a dow esetében, ha a fele papír emelkedik, a fele esik, akkor sem marad szinten, hanem emelkedik. Ebből egyértelmű, hogy a dow mindenképpen emelkedni fog, hiszen csak és kizárólag akkor esik, ha minden esik, mert akkor hiába csökken a szerepük, mégis esés lesz.

A dax pedig piaci értékű instrumentum, tehát teljesen más számítási módszerrel készül. Ezért az összehasonlítás teljesen értelmetlen.

Most egy matematikusnak magyarázok:D:D

Szóval a dow számítás alapján minél jobban emelkednek az árak, annál magasabb lesz a dow értéke. Ha esik az egyik összetevő (mondjuk bankok), akkor azoknak csökken a súlya, így kevésbé húzza le. Tehát az emelkedő trendek sokkal erősebbek.

#637156 Dénes Előzmény: #637155

nem tudom. A Dax egy hét alatt több alapvető hangulat változáson ment át, nagy nagy eltéréssel.

Lehet fatálisan mellélövök, de long.

#637154 Dénes Előzmény: #637149

De jól van, ha tipp legyen tipp, bevállalom, hétfőn erős emelkedés a daxban !

7950et el fogja érni délig. Aztán nem tudom merre.

#637153 Ricsi Előzmény: #637151

Én nem értek hozzá, és sajna a cikket sem találom már, de kb fél éve olvastam, hogy a dow egy emelkedésre ítélt instrumentum. Sajna már nem emlékszem rá, miket írtak, de amit ott kifejtettek, abból ez egyértelműen kiderült. Próbálom még keresni a cikket, hátha...

#637151 Dénes Előzmény: #637148

SP szinte végig jobban teljesített.

DAx 2011es összeomlása augusztusban, miközben a az SP, DAX 2012ben sebeit nyalogatta, majd most is csak az SP hátát nézte. Bár sokat behozott áprilisban ás májusban.

engem csak a SP tartása lep meg már egy jó ideje. Ha ki is lendül hamar visszajön.

Daxnál ez finoman szólva sem mondható el.

#637149 Ricsi Előzmény: #637146

Ha hétfőn esik, kedd lehet emelkedő, ahogy te várod, bár a múlt kedd megtört egy szép megfigyelést :)

#637148 macika Előzmény: #637146

eddig is jobb volt?

mihez képest?

melyik évhez képest?

ezt már januárban lezongoráztuk, miér nem fogja megismételni a daxl a tavalyit

#637146 Dénes Előzmény: #637140

Engem a SP és A DAx közötti elképesztő különbség lepett csak meg pénteken, meg is jártam.

Eddig is jobb volt az amcsi index.

De, hogy egy US adatra, majd arra a spekulációra, hogy ez mivel járhat hosszabb távon mégis a DAx összeomlik az SP meg gond nélkül kiheveri sőt még magasabbra is megy, érdekes.

amcsi indexekben komoly erő van egyelőre.

Ha portugál minősítés nem okoz gondot én továbbra is fel várná hétfőn daxot, vissza ahonnan beesett pénteken minimum, majd nem adtam fel a 8140 környékét. :)

De ez a long várakozás mostanában nem nagyon jön be.

A GYJ szezon indul amit meg utálok.

Negyedéves gyorsjelentések az USA-ban (és Európában)

https://www.erstemarket.hu/files/Erste_Fokusz_2013-07-03%20gyorsjelentesek.pdf

#637137 Dénes Előzmény: #637014

Pénteken USa és DAX elég másként hozta le a délutánt 17 óra után.

Sp nőtt is, nem is kicsit. Van tartás az amcsikban nem is kicsi. DAx meg hatalmasat esett és nem nagyon tért magához.

Hétfőn megint kicsi hezitálás után lendületesen gyorsan felmegy 8000 környékére vagy szenved itt ezen a szinten vagy megint a heti aljhoz megy, esetleg még alá is ?

#637014 big-ebuy Előzmény: #637008

vagyok,főztem meg boltba mentem

támasz-ellenállás a alap,a többi körítés csak abból is lehet trédelni a többi kisegítő

#637008 Dénes Előzmény: #637004

Kicsit nehezen tudok most a daxon kiigazodni.

Ezt tudod nekem ez a fő, DE most mégis elég sok hibám volt, helyre kell hozni mindig, sok erő megy erre.

Meglepett a hét eleje is, a mérték, de pláne ma.

De talán a GYj szezonban lesz egy emelkedés.